Na de 1-2 nederlaag tegen PEC zijn ook de sportieve wolken boven het Kyocera-stadion aardedonker. Degradatie ligt op de loer. Dat er iets moet gebeuren is helder, maar wat?

9.130 Haagse mensen hadden het aangedurfd om hun zaterdagavond op te geven voor een avondje ADO. Niet eens tweederde van het stadion was gevuld. De sfeer was tam, kil en angstig: een goede afspiegeling van het spel van de groengelen.

Wie de wedstrijd zag, snapt dat de tribunes leeg zijn. Buiten het feit dat het gezien de temperaturen afniften geblazen was, was ook het spel niet om aan te zien en dat is een understatement. ADO zakte volledig door de ondergrens en maakte een bange, laffe indruk. Er dartelden elf angsthazen over de kunstmat en voor Haagse bluf kan je de laatste maanden maar beter naar een restaurant met een goede dessertkaart gaan. Nou ja, elf: Schaken, El Mahdioui en Setkus haalden een voldoende. Trevor David deed het ook niet slecht. Maar de rest was  ‘adominabel’.

Aan wie ligt het? Er loopt een aantal spelers rond die helemaal niets goed hebben gedaan. Waar je normaal nog kan lachen om de acties van houten Klaas-clowns Willy Kanon en Mike Havenaar, was het niveau van de spelers die deze keer mochten opdraven écht schrikbarend slecht. Vooral de linkerflank was treurnis alom. Daar speelden Ebuehi en Becker. Het erge: deze twee, de slechtsten van het elftal, zijn de stokpaardjes van de trainer. Ebuehi was mede schuldig aan de twee goals . Hij schrijft daarmee een record: nog nooit was een speler bij alle 33 tegengoals betrokken, alleen Alberto Saavedra kwam ooit in de buurt. Sheraldo Becker kwam elke keer in de bal, terwijl hij maar één wapen heeft: snelheid. Ga dan een keer diep, zou je denken.

Željko Petrović stond erbij en keek ernaar. Ingrijpen is hem vreemd. Ik snap dat hij Becker vertrouwen wil geven, maar de supporters zien nu Edouard Duplan, de beste speler van de selectie, ten koste van hem verpieteren op de bank. Dat rijmt niet. Eigenlijk is het passeren van Duplan de grootste fout die Petro maakt.

Edouard Duplan wordt door Petrovic vaak buiten de basiself gelaten. Hij geeft de voorkeur aan Sheraldo Becker.

 

Natuurlijk, de middelen zijn beperkt. Petrovic werkt zich uit de naad om er iets van te maken. Hij speurt naar goedkope spelers en doet er alles aan om ADO te versterken. Laten we hopen dat hij binnenkort Obbi Oulare, Tom Boere, Piotr Parzyszek of Abel Tamata verwelkomt. Nu heeft hij ook veel pech met de blessures van Havenaar, Meijers, Jansen en Kastaneer nu ook weer. Zelfs naar Malone verlangen we terug.

Željko Petrović is een lieve, komische man die het beste met iedereen voor heeft. Maar ik vrees dat die liefde ADO niet in de eredivisie zal houden. Want met het spel tegen PEC pakken ze nooit meer een punt. Eigenlijk is Petro een veel betere assistent dan hoofdcoach. Hij is een regelneef, een grappenmaker, iemand waar je mee kan praten als de hoofdtrainer vervelend doet. Want dat moet een klootzak zijn, als je vecht tegen degradatie. Dat zit niet in Petro’s aard, ben ik bang. Er moet een klootzak die de boel wakker schudt voordat het te laat is. Kan Robert Maaskant, Jos Luhukay, Jimmy Floyd Hasselbaink, Edgar Davids of Clarence Seedorf dat? Of komt Wang Hui met Cesare Prandelli op de proppen?

 

Tekst: Terence Garnier

13 reacties

 1. John Waldos

  goh dat vertelde ik al aan het begin dat pipo de clown niets is,maar ook nu kan hij het niet maken dat is niet alleen aan hem toe te schrijven, die lamlendigen die op het veld staan is gewoon schandalig ze kunnen niet eens een bal op 3 meter naar elkaar spelen en dan moeten wij in die kou toe kijken nee bedankt .

  Beantwoorden
 2. Rd..

  Petro kun je moeilijk testen met dit materiaal. Je kan hem afrekenen op ‘t feit dat Duplan niet goed is op ‘t moment, maar dat is te pover om hem te lozen mijns inziens. Wat er wel moet gebeuren? Hopen op ‘n wonder. Vechtlust kom je nog ‘n eind mee, maar je moet wel weten wat je moet doen aan en zonder bal. En daar schort het ook aan. Het is een linke cocktail van slecht materiaal, pech en onrust, welke je zomaar naar de Jupiler kunnen leiden ……

  Beantwoorden
  • gerrit

   Hoezo niet aanrekenen , zie jij dan enige herkenbaarheid in het elftal .
   Wekelijks nieuwe spelers , geen vast team !!!Geen tactisch plan !!!!
   Spelers kapot maken op die manier , geloof me , die jongens kennen echt wel ballen , maar petrovic is niet in staat om er een team van te maken !!! Dus dan voldoe je gewoon niet als trainer !!!
   Het zit gewoon mentaal , tactisch , vertrouwen niet goed bij de spelers , mijns inziens is daar een trainer verantwoordelijk voor !!!

   Beantwoorden
   • Rd..

    Ik denk dat we op praktisch elke positie op dit moment minder zijn dan pak ‘m beet Zwolle, Excelsior of Sparta. Of ze nou kunnen ballen of niet. Het is echt niet veel. Dan kun je een team maken die door het vuur wil gaan, maar als ze niet snappen dat je niet op 33 meter moet dekken, dan houdt het ‘n keer op hè.

 3. Maxwin

  Het is echt beschamend hoe diep ADO gezonken is. Totaal ongeregeld zootje losers zowel op het veld en in het bestuur, met als grootste loser die onbetrouwbare Chinese miskraam.

  Beantwoorden
 4. Rick

  Onze jongens hebbenntotaal geen vertrouwen in zichzelf meer en dat is absoluut de schuld van pipo masr ook heel duidelijk van kaya…simpel alletwee de wc schoonmaken of zoiets en Rankovic voor die groep want dat is een topper!!

  Beantwoorden
 5. rick

  en waarom lieve Zejko? de man is gewoon een tiran hoor hij wil perse laten zien dat hij gelijk heeft terwijl iedereen weet dat hij totaal onkundig is…ga maar eens kijken bij een training van ADO….ezeltje prik levert meer op!!!!…….hij stuurt net als dickie euro aan op voortijdig ontslag met een zakcentje mee lekker vroeg op vakantie….
  alle spelers zijn inclusief de beloftes minder gaan spelen…onze spelers zijn gewoon spelers die het moeten hebben van nononsens en zeker niet van tacktische aanwijzingen van pipo langs de lijn…..
  wie is er verantwoordelijk voor die aankopen??? niet mansveld of lex jr die zitten in de kantine…kaya is net zo verantwoordelijk hiervoor dus ook eens de assistent uitzwaaien hij loopt al jaren mee met elke wind en voegt niets toe……de conditie trainers van ado ???? om te huilen …wat een uitstraling allemachtig ga verdomme eens op dieet of zelf sporten….de spelers nemen jullie voorbeeld gewoon over schandalig
  tenslotte had manders zoveel lef om tegen die bamibal te schreeuwen waarom red hij het voetbal bij ADO nu niet dan of is dat te moeilijk???
  RANKOVIC en een hele goede jeugd hebben we al jaren in huis godverdomme en toch ook nu weer komen we met weggestuurde spelers uit de derde divisie aan….
  verliezen is geen schande maar wel op deze manier dus zet die jonge honden die nog gretig zijn op veld die hebben nog de drive om te voetballen….

  Beantwoorden
 6. marco

  DICK ADVOCAAT. Dat is degene die per se Petrovic wilde stallen en daarna zijn eigen plan trok en ADO en de KNVB in de steek liet. Hij stond wel stoer vorig jaar van Bronckhorst te helpen bij Feyenoord maar waar is hij nu Ado, ‘zijn club’ in de problemen zit als gevolg van zijn verkeerde trainerskeuze? Hij zit aan de Bosporus zijn geld te tellen. En dat terwijl hij daarvoor aan de hele wereld liet weten nooit meer een club te hoeven trainen. Nou dat hebben we gezien. Een belletje en weg was hij. Dick denkt alleen aan zichzelf en aan zijn banksaldo. En heeft ADO meer ellende bezorgd dan hulp. Wat mij betreft komt die man nooit meer bij ADO, hij heeft geen hart voor de club.

  Beantwoorden
 7. T v d Vlist

  Pipo petrovic loopt wel te schreeuwen dat hij zo blij is dat hij voor deze mooie kloep mag werken maar in zijn onkunde helpt hij die mooie kloep naar de kloten. Geen Een speler is onder zijn leiding beter geworden. Hoe kan je het in je hoofd halen om becker de voorkeur te geven boven duplan. Zelfs bij pec wilde ze hem niet meer opstellen die jongen moet lekker terug naar 020 wij moeten hem ook niet. Ziet en hoort die Pipo dan niets

  Beantwoorden
 8. Vinz

  Duplan 6 minuten voor tijd er pas inbrengen…… nee, dan hebbie het echt niet begrepen!
  Ik had nog meer pijn aan mijn ogen dan aan mijn afstervende tenen…

  Beantwoorden
 9. opa garnier

  goed stuk terence,
  ik hoop dat petrovic het leest maar er is nog iemand schuldig de heer wang
  opa

  Beantwoorden
 10. Til

  Petrovic krijgt dit team niet meer aan het ballen.Zou een type Alex Pastoor niet beter passen bij ons.
  Deze man is een intelligente trainer, meer een manager maar kan kei hard zijn. Zijn uitspraak is.Maak een plan.Zolang je geen plan hebt doe je maar wat. En wij verkeren in een fase waarin Petrovic maar iets doet.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.