Tegen Go Ahead Eagles heb ik het slechtste ADO aller tijden gezien. Met als enige voordeel: vanaf nu kan het alleen maar beter gaan.

De allergrootste nachtmerrie begint langzaamaan werkelijkheid te worden. ADO Den Haag staat op de allerlaatste plaats van de Eredivisie en als het zo acteert als afgelopen zaterdag, komt het team er nooit meer weg. Met speels gemak rekende de mannen uit Deventer af met het zielig hoopje Hagenaars. Het erbarmelijke optreden van de groengelen leek op een comedy. De Tom & Thomas show, co-starring: Ernestas Cirkus.

Toch heeft het geen zin om lacherig te doen over het elftal, want de realiteit is bloedserieus en wrang. ADO stevent af op rechtstreekse degradatie en dat doet elke supporter vreselijk veel pijn. Degradatie is een onoverkomelijke ramp. Maar weglachen of wegkijken, daar worden de spelers al helemaal niet blijer of beter van, hoewel ik mezelf er ook schuldig aan heb gemaakt.

De vechtersmentaliteit moet terug bij Tom Beugelsdijk.

 

Want dat dit elftal zonder ook maar een greintje vertrouwen speelt, ziet zelfs Wilfried Kanon met zijn rechteroog. Bij alle elf de spelers zie je de onzekerheid bij elke actie of pass en zit de angst om iets fout te doen meters diep. Zelfs bravoureman Beugelsdijk zakt compleet door de ondergrens. En dat terwijl er op papier prima voetballers tussen zitten. Een vergelijking naar het rampseizoen van tien jaar geleden, 2006-2007, is snel gemaakt. Met grote namen als Richard Knopper, Rick Hoogendorp, Michael Mols, Pascal Bosschaart, Ferrie Bodde, Eljero Elia, Christian Kum en Wesley Verhoek werd de ploeg ook laatste.

Het team van dit seizoen heeft vertrouwen nodig. Dat krijgen ze alleen door keihard te werken en een tomeloze inzet te tonen. Zo wordt de nu heersende hoon ongetwijfeld ingeruild voor lof van de supporters. Tegen Feyenoord mag de ploeg aanstaande zondag best verliezen, zolang elke kunstgrasspriet maar wordt opgevreten. De mindset moet anders, elk punt telt en een overwinning is goud waard. En mooi voetbal is toch niet mogelijk in deze tijden, zeker niet tegen de koploper. Hopelijk zit het stadion vol met fans die achter hun ploeg gaan staan en ADO naar een stunt-punt brullen. Go Ahead Eagles stond in november ook laatste toen het won van koploper Feyenoord (1-0). Vorig jaar won ADO twee keer van Feyenoord. Hoe moeilijk het ook is om momenteel een gevoel te hebben bij het zwalkende elftal: de ploeg heeft, naast een paar duidelijke wijzigingen, een flinke steun in de rug is nodig.

 

Tekst: Terence Garnier

Brody’s leaderboard

10 reacties

 1. Adowoman

  Mooi verwoord. Zaterdag was een nachtmerrie en we waren erbij…

  Mindset zo snel mogelijk graag.

  Zondag moeten ze er staan en in ieder geval laten zien dat ze niet naar de slachtbank geleid worden..

  Beantwoorden
 2. ricky73

  Heb ook een vermoeden dat de spelers het best vinden.
  Degradatie zal wel einde contract betekenen en dan kunnen ze weg gaan zonder dat ze geld kosten. Heb lang geprobeerd om positief te blijven maar na zaterdag zie ik het niet meer zitten. Heeft niks met voetballen te maken. Ik ben er klaar mee en ga niet meer naar het stadion voor dit zooitje bagger.

  Beantwoorden
  • Hollander070

   Ik heb precies hetzelfde gevoel en wat krijg je dan ja dan blijf je toch lekker weg , het zelfde gaat gebeuren als in 2007 Let maar op

   Beantwoorden
 3. Haagsicoon

  Zwinkels

  Malone Beugelsdijk Kanon Meijers

  Duplan El Khayati Trybull

  Schaken Havenaar Wolters/Kastaneer

  En gaan met die banaan de laatste 12 wedstrijden.

  Beantwoorden
 4. Lang

  Ja nou moet Meijers weer linksback. Begin van het seizoen blij dat ie eindelijk niet meer als back werd opgesteld omdat ie daar links en rechts voorbij wordt gelopen en nu moet hij de redder worden. Zet die goser nou maar weer lekker op het middenveld.

  Beantwoorden
  • Haagsicoon

   Wie zegt dat Meijers de redder is hij heeft daar seizoenen lang gespeeld als linksback zonder te klagen een Kanon past daar helemaal niet die trekt altijd naar binnen.En daarbij samen met Duplan was het 0,0 loopvermogen op het middenveld.
   Je hebt voldoende middenvelders eerst maar eens de verdediging goed zetten je moet nu keuzes maken voor de laatste 12 wedstrijden niet meer elke week een andere opstelling of spelers op andere plekken zetten heel simpel.

   Beantwoorden
   • Lang

    Zonder klagen ? Meijers is verdedigend altijd een zwakke plek geweest. Elke vleugelaanvaller met een beetje snelheid heeft de dag van z’n leven tegen Meijers als back. Gewoon Kanon linksback met Meijers er voor. Net zoals de eerste wedstrijden toen ze wel de zaakjes voor elkaar hadden. Toen liep het als een trein aan die linkerkant met Kastaneer daar weer voor.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.