Berusting heeft de teleurstelling van het mislukte avontuur bij ADO Den Haag inmiddels weten te verdringen bij Zeljko Petrovic. De immer montere Montenegrijn is allesbehalve verbitterd.

“Nee, dat heb ik wel geleerd na alle grootheden met wie ik heb samengewerkt”, zegt Petrovic, die onder anderen als assistent van Guus Hiddink (Anzji Machatsjkala), Dick Advocaat (Servië en Sunderland) en Ruud Gullit (Feyenoord) heeft gewerkt.

Extra assistent-trainer
De 51-jarige Petrovic vroeg ADO een maand geleden om steun en een extra assistent-trainer om de slechte prestaties te kunnen doorbreken. “Ik vond een assistent-trainer belangrijk, omdat je iemand van buiten Den Haag erbij zou krijgen die iets anders naar de spelers keek.”

“Jeffrey van As (de technisch directeur, red.) was het honderd procent met mij eens, maar algemeen directeur Matthijs (Manders, red.) zei tegen mij: ‘ik kan dat niet doen'”, vertelt Petrovic. De trainer en de club trokken daarop hun conclusie en stopten de samenwerking. Alfrons Groenendijk werd vervolgens aangesteld als opvolger van Petrovic.


Lease-auto

Petrovic toonde zich bij de afwikkeling van zijn contract met ADO ongekend coulant en weigerde een vertrekvergoeding. “Het enige wat ik wilde van ADO was dat ik mijn lease-auto kon behouden totdat ik een eigen auto had gekocht.” ADO willigde die eis in en gaf Petrovic ook nog twee maandsalarissen mee na zijn vertrek.

“Ik ben bij geen enkele club weggegaan met ruzie. Ik zal nooit iets negatiefs over ADO zeggen. Ik ben altijd positief, omdat ik denk dat je daarmee het meest kan bereiken.”

Bron: NOS
Brody’s leaderboard

5 reacties

 1. ricky73

  Kunnen we nu eens stoppen met deze mafketel.
  Heeft de hele club in gevaar gebracht.
  Kan er helemaal niks van. Hij mag blij zijn dat ie zonder kleerscheuren heeft kunnen gaan want de supporters waren erg rustig. Als je ziet wat voor andere ploeg we hebben na een klein maandje groenedijk.

  Beantwoorden
 2. gekke dirk

  nou moeten we nog blij zijn dat die geen vertrekpremie aannam. dat zal helemaal mooi worden, de club naar de klote helpen omdat hij een tactisch onbenul is en daarvoor nog betaald worden ook. zet mij dan ook maar voor de groep lekker me zakken vullen, 2 maandsalarissen mee krijgen, leaseauto onder me reet, doe ik nou wat verkeerd in het leven.

  Beantwoorden
 3. Olitano

  Vertrekpremie ?, daar had hij geen recht op. Wel op doorbetaling van zijn loon tot 30 juni 2017. Zijn contract liep dan af.
  Zijn salaris is 2 maanden doorbetaald, dus tot en met april. Per saldo heeft hij zijn loon van mei en juni cadeau gegeven.

  Beantwoorden
 4. marco

  Al deze ellende had voorkomen kunnen worden als Dick Advocaat zich lekker niet met Ado bezig had gehouden. Want op zijn voorspraak is Petrovic aangesteld. Als hij nog had kunnen helpen toen het mis ging… Maar nee, Dick die nooit meer een club hoefde te trainen (zei hij ook tegen de KNVB) had zijn koffer al ingepakt nog voordat ze in Istanbul de verbinding verbraken. Door die man zonder Adohart (laat niemand iets anders geloven als hij ooit weer een kopje koffie komt drinken) zijn we in deze sportieve ellende gekomen. Petrovic was en is niet meer dan een leuke assistent die je erbij hebt om de sfeer ontspannen te houden. Dat wist Dick ook maar die vond het nodig om over de rug van Ado hem een kans te geven als hoofdtrainer. Weggooier die Advocaat!!!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.