ADO Den Haag is lekker op dreef in de eredivisie. Nadat Roda JC zondag met 4-1 verslagen werd, waren de Hagenaars woensdagavond ook Willem II de baas. Het is de tweede Haagse overwinning in vier dagen tijd. De ploeg van Fons Groenendijk staat nu vijftiende en is daardoor voorlopig uit de gevarenzone.

Voor Groenendijk gold het devies: ‘never change a winning team’. Voor het duel tegen Willem II voerde de coach geen wijzigingen door. Hij begon met dezelfde elf namen als tegen Roda JC. Ondanks dat Tom Beugelsdijk na een schorsing van twee duels weer speelgerechtigd is, keerde hij niet terug in het hart van de defensie. Thomas Meissner bleef naast Wilfried Kanon staan.

Willem II was duidelijk de baas in de openingsfase. Al na twee minuten spelen kreeg Erik Falkenburg een goede kans en tien minuten later was het Guus Joppen die een poging waagde. Het vizier stond alleen nog niet op scherp. Bij ADO Den Haag werd wel met scherp geschoten, want Nasser El Khayati liet de meegereisde supporters na twintig minuten spelen juichen.

Tegen Roda JC benutte hij al een strafschop. Tegen Willem II tekende hij voor zijn eerste veldgoal. Met een zuiver schot werkte hij de bal knap in de uiterste rechterhoek van het doel. Eentje in de categorie: fraai.

Grote vreugde bij ADO Den Haag, maar dat was van korte duur. Obbi Oulare profiteerde van een fout van doelman Robert Zwinkels. De goalie kreeg een kopbal van Pelé van Anholt niet onder controle, waardoor het een koud kunstje voor Oulare was om de gelijkmaker binnen te tikken: 1-1.

Willem II kwam niet verder dan wat lange ballen, ADO Den Haag deed leuk mee en kreeg kansen. Op slag van rust lukte het Mike Havenaar de 1-2 op het scorebord te zetten. De spits liet zien waar hij goed in is en haalt langszaam maar zeker zijn oude niveau weer. Hij kreeg de een hele goede steekbal van Edouard Duplan en schoot daarna knap vanuit de draai raak: 1-2.

Na rust waren de intenties van Willem II duidelijk. De gastheren gingen naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Tien minuten lang waren de Tilburgers even de bovenliggende partij, maar daarna kreeg ADO Den Haag weer wat meer grip op het duel en was het in evenwicht. Het minimale verschil zorgde ervoor dat het billenknijpen was.

Het lukte ADO Den Haag de voorsprong te verdedigen. Zwinkels, die in de eerste helft nog de fout in ging, maakte zijn fout vlak voor tijd meer dan goed. De doelman had een zeer fraaie reflex in huis bij een schot van dichtbij. Daarmee redde hij zijn ploeg: 1-2. Al was het in de zes minuten durende blessuretijd ook nog razendspannend.

Goede zaken
Door de overwinning doet ADO Den Haag goede zaken. Doordat Go Ahead Eagles hard onderuit ging bij koploper Feyenoord, is het verschil met de ploeg uit Deventer nu vijf punten. Roda JC, nu met 23 punten nog hekkensluiter, komt donderdag in actie tegen PEC Zwolle.

Bron: Omroep West
GGH Media Leaderboard

8 reacties

 1. marco

  Nou zal ik dan maar de eerste zijn dan met een reactie. Het is inderdaad zo dat bij een slecht resultaat er meer gepost wordt maar misschien is dat menselijk.
  Top overwinning met 3 bonuspunten uit Tilburg. Met een beetje mazzel en een wereldredding van Zwinkels maar mogen we ook een keer? Geen enkele andere club in de eredivisie heeft met de shit te dealen waarmee wij te maken hebben gehad dit seizoen. Niet zozeer op het veld maar vooral daarbuiten. Het lijkt nu even rustig en hopelijk blijft dat zo. Om met Lex Schoenmaker te eindigen toen hij nog coach was in het Zuiderpark: ‘De drie punten zitten in de tas en gaan er voorlopig niet meer uit!’

  Beantwoorden
  • Rick

   Alleen dit seizoen???? Nu weer in fin problemen…wangout weer nergens te bekennen…gelukkig in het veld een 020 mazzel maar goed is het niet hoor…weinig conditie en veel geluk maar wel hapy op deze weg hoor

   Beantwoorden
   • Haagsicoon

    Weet niet waar je het over hebt maar we spreken nu over de sportieve prestaties die geen ruk te maken hebben met Wang.
    En welke 020 mazzel ????? mag het een keer met hangen en wurgen een wedstrijd winnen.Hoe ze de punten nu pakken maakt geen moer uit als ze zo elke wedstrijd nog punten pakken kraait er geen haan naar of wel soms.

   • Jap33

    Klopt, de eerste helft van het seizoen verloren we dit soort wedstrijden. Nu valt het dubbeltje de goede kant op. Geluk dwing je af door vertrouwen.

 2. Fransje

  Klopt Marco, bij verlies is iedereen over de zeik en moeten ze der verhaal kwijt. Bij Den Haag is het al sinds je jaren negentig met kleine pieken en veel te grote dalen. Zowel op sportief als financieel vlak, misschien is dat dan ook wel de charme van deze mooi club. Jaar in jaar uit staan we er met ze ‘alle’ te kankeren, te huilen en te juichen.

  Om structureel een stabiele club te worden, moet je leren om te dwijlen met de kraan dicht. Bij Den Haag wil echter ieder bestuurslid een grote schoonmaak doen, zonder de kraan dicht te draaien. De enige manier is om de budgetten enkele jaren te verlagen naar clubs als Go ahead, pec en willem2. Door selecteren met talenten en scouting in buurlanden. Kappen met uitgerangeerde, overbetaalde krachten. Alleen in het as van het veld mogen duurdere/ervaren jongens rondlopen. Nu heb je het 10de budget van Nederland, maar kan je je nog niet eens meten met een Sparta. Waar op financieel vlak alles stabiel is. In geldschieters geloof ik niet meer.

  Beantwoorden
 3. Haagsicoon

  Was een leuke wedstrijd om naar te kijken tja de 2e helft was alles behalve goed en komen goed weg door het missen van kansen aan Willem II kant.En na een blunder heeft Zwinkels ons toch nog de winst bezorgd door z’n reddingen.
  Komend weekend weer 3 puntjes pakken en doe je hele goede zaken waar iedereen Ado Den Haag al voor dood hield.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.