ADO Den Haag wil de contracten van Donny Gorter en Randy Wolters (foto) verlengen. Beide spelers hebben een goede indruk gemaakt op de technische staf van de Haagse club. Zelf zien Gorter en Wolters een langer verblijf in het Kyocera Stadion ook wel zitten.

Gorter (28) leverde onlangs zijn contract in bij het Deense Viborg FF en lijkt zijn carrière weer op de rit te hebben in Den Haag. De ex-speler van AZ en NAC Breda speelde zich onder Fons Groenendijk al snel in de basis. ‘Donny is een modelprof en voegt iets toe aan onze selectie’, legt manager voetbalzaken Jeffrey van As uit op de clubsite. ‘Wij vinden Donny ook passen bij deze club en hij heeft zelf meerdere malen aangegeven graag te willen blijven. We gaan proberen om op korte termijn spijkers met koppen te slaan.’

Wolters kwam in januari op huurbasis over van Go Ahead Eagles en Ludcinio Marengo bewandelde de omgekeerde weg. Het contract van de 27-jarige aanvaller loopt aan het einde van het seizoen af in Deventer. Bij ADO paste hij zich snel aan, maar komt hij voornamelijk als invaller in actie. ‘Randy past bij ADO Den Haag als persoon en voetballer. Hij heeft specifieke kwaliteiten en we zijn onder de indruk van de voetballer Wolters’, aldus Van As. ‘Ook Randy wil graag blijven, omdat hij zich hier thuis voelt. We hebben het idee dat we veel voor elkaar kunnen betekenen. We gaan snel met hem om de tafel zitten.’

Onlangs brak doelman Robert Zwinkels zijn contract al met een jaar open. Hij behield daarmee zijn status als meest loyale speler in de Eredivisie. Ook de geblesseerde Kevin Jansen kan verlengen. De club heeft de middenvelder een aanbieding gedaan voor één seizoen met een optie voor nog twee jaar. Daarnaast zijn de gesprekken met Dion Malone, doelman Rody de Boer en Gervane Kasteneer geopend. Verder lopen de contracten af van Ruben Schaken, Tom Trybull, Wilfried Kanon, Guyon Fernandez en Abel Tamata.

ADO Den Haag staat momenteel vijftiende in de Eredivisie. Uit de afgelopen twee duels behaalde de ploeg van Groenendijk zes punten.

Bron: Voetbal International

één antwoord

  1. Peer

    Die Wolters viel me een partij slecht in tegen Groningen. Niet mee verdedigen, rond sjokken op halve kracht. Als dit de instelling is lekker in Deventer laten blijven. Gorter bracht tenminste wat vuur.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.