ADO Den Haag zal het de komende jaren zonder Chinese investeringen moeten doen. De ADO-leiding en eigenaar United Vansen zaten in China met elkaar rond de tafel en zullen deze week in Den Haag verder onderhandelen, maar volgens directeur Mattijs Manders wordt slechts gesproken hoe partijen iets voor elkaar kunnen betekenen om de Haags-Chinese connectie uit te rollen in China.

Het onderling wantrouwen is enorm en op sportief gebied willen en kunnen partijen niets voor elkaar betekenen. ,,We moeten bij ADO onze eigen broek ophouden en ik wil niet langer mijn hand ophouden bij onze aandeelhouder”, aldus Manders. De directeur bevestigt dat het moeilijk is om zelfstandig extra inkomsten te genereren en de kans is aanwezig dat de begroting voor volgend seizoen naar beneden gaat. ,,We zullen dus op alle gebied slim moeten zijn om ons huidige niveau te handhaven. Een langer verblijf in de Eredivisie helpt daarbij.”

Bron: De Telegraaf
Fly-Over Leaderboard

30 reacties

 1. driessen.hg@gmail.com

  Dus simpel op rotte met de bel chinees
  Aandelen terug kopen en klaar met de bende daar….

  Beantwoorden
 2. Ronald Elberse

  Dus de chinees mag 8 mijoen betale, nog een keer 3,5 en nog een keer 3,5 en Manders mag er een grote teringzooi van maken en vervolgens mag de chinees oprotten…..hahahahahahahaha. Wat een mafferds hier joh.

  Beantwoorden
  • Jerry

   Weet niet waar jij die bedragen vandaan haalt doe je huis werk voor dat je gaat lopen blèren droeftoeter !!

   Beantwoorden
  • Rick

   Meer dan 3.2 miljoen heeft wang niet aan ado betaald ….eerst ff de stukken bekijken daarna bleren

   Beantwoorden
   • FCDH4EVAH

    En alsnog hebben ze een te kort en staan/stonden we in degradatie zone.. Waar gaat het mis?

 3. joop de graaff

  het is een grote puinzooi daar in het bestuur gewoon een grote schande als de derde club van nl. dat je moet vechten om er in te blijven

  Beantwoorden
 4. Maxwin

  Wang heeft zelf geen centen en moet bij UV ook geld los zien te maken voor het mislukte project ADO. Totaal kansloos natuurlijk bij eerzuchtige Chinezen. Sponsoren zullen niet investeren zolang die Chinees aandeelhouder is. ADO heeft nooit geld kunnen verdienen dat wordt eigenlijk onderstreept door het groeiend aantal lege plekken op de eretribune en teruglopende sponsorinkomsten. Dit is een gebed zonder einde. Die Chinees moet heel snel de aandelen verkopen en ADO moet in de tussentijd heel slim omgaan met de centen. Daar ligt een grote uitdaging….!

  Beantwoorden
 5. Tjooo

  Verkoop die hele club aan Red Bull die chinees dacht dat een club winst oplevert helaas in een voetbalclub kost geld….. COME ON, Red Bull Den Haag!

  Beantwoorden
   • Rick

    Nee…..beter opletten meneer blijkt wel een reeele kans

   • Haagsicoon

    Yep RB Den Haag nieuwe club kleuren en logo geloof niet dat we daar op zitten te wachten of wel soms.

   • Rick

    Wel een betrouwbare sponser of eigenaar… daar is ook iets van te zeggen

 6. jan Verdegem

  nog een seizoen in de eredivisie en daarna is het afgelopen met Adodenhaag mits die chinees zijn aandelen wil verkopen maar dat is gewoon verder dromen,dat betekend dat mijn cluppie ten dode is opgeschreven

  Beantwoorden
 7. ferry

  Iedereen die roept dat die chinees zijn aandelen moet verkopen.
  Hebben die ook iemand achter de hand die die aandelen ook daadwerkelijk koopt.
  Ik hoor steeds de naam van zweden die koopt ze alleen als die ze voor een appel en een ei ken krijgen.
  En denk niet dat john ieder jaar er 3 miljoen bij legt omdat het bestuur niet uitkomt met hun uitgaven

  Beantwoorden
 8. Jap33

  Zolang die Chinees eigenaar is, wil geen bedrijf met gezond verstand ook maar een euro in de club stoppen. En terecht, we hebben gezien dit jaar waar het toe leidt. Ik hoop van harte dat die Chinese prutser van de aandelen af wilt. Alleen dan is er nog hoop op voortbestaan. Bedankt rijke geldwolven! Jullie hebben onze club kapot gemaakt!

  Beantwoorden
 9. Ron 58

  Kan je de boel nier beter failliet laten verklaren, zodat die aandelen geen waarde meer hebben.
  En dan vervolgens een nieuwe start maken onder bv de naam Fc Den Haag.

  Beantwoorden
 10. ger

  Had wang zijn grootte bek moeten houden,hij belooft van alles en nu zijn ze aan hun eer aan getast.
  weg met die Chineese rot zooi ze maken ado kapot

  Beantwoorden
 11. marco

  Ongelovelijk dat dit toch weer in de media komt! Hou dat soort zaken lekker intern, het geeft alleen maar onrust bij de buitenwereld/fans waar je als club niets mee kunt. Daarnaast is het wel prettig als er vanuit de club uitgegaan wordt van 100% eigen inkomsten genereren, dat geeft duidelijkheid en urgentie om de eigen organisatie op bijv commercieel gebied verder aan te pakken. Want daar liggen nog wel kansen.

  Beantwoorden
 12. ADOFAN

  Gooi de bezem eens door het stadion. Er zitten gewoon teveel mensen en er wordt niks gegenereerd. Een bestuur wat roept over geldgebrek en vervolgens de ene technisch directeur na de andere om geld uit te geven wat we niet hebben (voor zijn salaris en nieuwe spelers). Ik heb ze niet geteld maar ik schat toch gauw een stuk of 10 nieuwe spelers. Dan ook noch 2 trainers met een miskleun als eerste op advies van Dikkie (die noch nooit iets voor de club gedaan heeft). Bestuurlijk is het een grote puinhoop. Ze willen door met spelers, die nu geen basis spelen bij gebrek aan kwaliteit. Eigen jeugd wordt niet gewaardeerd en zo kan ik nog wel even doorgaan.
  De gemeente komt erachter dat er weer schulden zijn (wisten wij dat niet, toen we voor de zoveelste keer gingen uiitgeven ?). Ik begrijp wel dat die Chinees het zat is (wat is er met zijn geld gedaan). Kocht een club die winst maakte en heeft alleen maar verlies geleden zowel geld als gezichtsverlies. Zag gisteren het 2e tegen Feijenoord en zag dat een B-junior de beste man was.

  Beantwoorden
 13. Frans

  Er moest vanuit China in de jeugd en het stadion worden geinvesteerd. Als hiervoor budgetten zijn opgemaakt en toegezegd en er komt onvoldoende geld over. Heb je een tekort + Niemand willen sponsor zijn van Den Haag op dit moment dus tegenvallende inkomsten.

  Goed bezig allemaal:)

  Kosten
  De kosten zijn gestegen met € 2,3 miljoen in het seizoen 2015-2016 t.o.v. het seizoen 2014-2015. Deze stijging wordt
  veroorzaakt doordat er een investeringsplan is opgesteld waarbij de club de ambitie heeft om te groeien. Het
  investeringsplan voorziet een ontwikkeling van het jeugdcomplex De Aftrap, het vergroten van de selectie, het versterken van de technische staf alsmede de verdere organisatie.

  Investeringen
  In het afgelopen seizoen werd voor ca € 1,5 miljoen geïnvesteerd in immateriële en materiële vaste activa (2014-2015 €
  0,6 miljoen). De investeringen is voor € 0,7 miljoen toe te schrijven aan het jeugdcomplex. Daarnaast zijn er
  investeringen geweest in het stadion. Er zijn twee video walls aangeschaft en zijn de (business) seats vervangen.

  Beantwoorden
   • ADOFAN

    Wel een mooi verhaal. Beetje zondebok naar de jeugd als kostenplaats. Precies zoals er over de jeugd gedacht wordt. De verbouwing op de aftrap was al gepland voordat de Chinees in beeld was. (gemeente betaalde mee ivm sloop stadion en jeugd accommodatie. Als de kosten zijn gestegen met 2.3 en de aftrap kost 0.7. Denk ik dat er 1.6 in en rond het stadion is uitgegeven. Geef de complete cijfers eens. Wat kost wie, wat en waar. Trouwens de selectie vergroten is geen verbetering, je bedoeld waarschijnlijk versterken. Geld ook voor de technische staf.
    Ik kan me niet onttrekken aan het idee, dat je in het stadion werkzaam ben.

   • Frans

    @ADOFAN, dit is een vermelding uit het jaarverslag van ADO Den Haag. Ik ben absoluut niet werkzaam bij ADO. Ik ben een voorstander om in de jeugd te investeren en in de accomidatie investeren alleen waar nodig. We hebben de jeugd jaren laten versloffen, waardoor er nu bijna geen talent rondloopt.

    Wat ik wilde laten zien is dat er een begroting wordt opgemaakt op basis van beloofde investeringen in zowel spelers, jeugdcomplex en accomidatie. Wanneer deze kosten niet worden betaald uit externe investeringen en de begroting al jaren rond de 15 miljoen is en er komt 2 á 3 miljoen bij is het logisch dat je verlies draait. Neem daarbij dat de sponsorinkomsten gigantisch dalen en de club staat opspringen.

   • ADOFAN

    sorry Frans, het was een stukje uit het jaarverslag (dus mijn conclusie uit het stadion was juist). Als sponsors (met een ADO hart) al stoppen met geld in de club doen, waarom zou een zakelijke Chinees dat dan wel doen. Er loopt inderdaad minder talent rond, omdat we jaarlijks 4 of meer spelers kwijt raken aan grotere clubs. Zodra ADO een speler doorschuift naar een oudere groep of geselecteerd wordt voor het Nederlands elftal komen de clubs om ze weg te halen.

 14. Tim Akash

  Nood donor nodig om dringend te krijgen voor een knappe beloning van 500.000 USD, geïnteresseerden donor, neem dan onmiddellijk contact op met Dr. Tim Akash voor meer informatie via alzahraonline@outlook.com of whatsapp @ (+ 234 807 683 5119).

  Beantwoorden
 15. dr christ

  wil je je nier vandaag verkopen voor een heel groot geldbedrag
  420.100,00USD Het christelijke koninklijk ziekenhuis is de juiste plaats waar we ons bevinden
  Dubai, Duitsland voor meer informatie, neem contact met ons op via onze mailbox op
  drchristkd923@gmail.com.thanks we wachten binnenkort op uw aanvraag

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.