Tussen ADO en grootaandeelhouder United Vansen (UVS) lijkt de ergste kou uit de lucht, na een uitgebreid gesprek gisteren.

Of UVS in de toekomst weer bereid is om geld in ADO te steken? Dat is nog altijd de grote vraag. Maar de sfeer tussen beide partijen is in elk geval aanmerkelijk verbeterd, zo bleek gisteren toen Terry Wang en zijn gevolg in het Kyocera Stadion op de koffie kwamen. Met gebak, want manager voetbalzaken Jeffrey van As (45) trakteerde omdat hij zondag jarig was.

,,Ze hebben kennisgemaakt met onze volledige staf”, aldus Van As. ,,We hebben verteld hoe we hier bij ADO werken. Afgelopen zaterdag tegen FC Groningen waren de mensen van UVS ook in het stadion, maar dan heb je het vooral over de wedstrijd. Nu hebben ze de training bezocht en hadden we meer tijd om met elkaar te praten.”

Van As staat er onbevangen in. Ook al omdat hij niet belast is met de problemen uit het verleden. Toen ADO en UVS elkaar eind vorig jaar voor de rechter naar het leven stonden, moest de manager voetbalzaken nog worden aangenomen in Den Haag. ,,Terugkijken heeft geen zin”, zegt hij. ,,Wat geweest is, is geweest. We moeten bij ADO vooruitkijken en we hebben nou eenmaal een Chinese eigenaar. We moeten zien wat we voor elkaar kunnen betekenen.”

De komst van Terry Wang, de zoon van clubeigenaar Hui Wang, volgt op het bezoek dat ADO-directeur Mattijs Manders anderhalve week geleden bracht aan China. Samen met Ben Knüppe (voorzitter raad van commissarissen) en Job van der Have (beheerder aandelen UVS), die door de Ondernemingskamer zijn aangesteld als tijdelijke plaatsvervangers van de geschorste Wang, besprak hij de gezamenlijke toekomst van ADO en UVS.

Manders keerde optimistisch terug uit China, maar zonder financiële toezeggingen. Na de laatste agiostorting van UVS in januari – de door de rechter afgedwongen 2,5 miljoen euro – zijn de Chinezen de club niets meer verschuldigd.

Begroting

ADO zal zich voorlopig zelf moeten zien te redden. De club verwacht deze jaargang uit te komen op een verlies van 3,5 miljoen euro en zal alle zeilen bij moeten zetten om over twee maanden een sluitende begroting voor volgend seizoen te kunnen presenteren. ,,De uitdaging is fors”, zegt Manders daarover. ,,We maken een begroting die los staat van externe financiers. Of we die sluitend krijgen? Daar zijn we druk mee bezig.”

Van As heeft wel begrip voor het standpunt van de Chinezen. ,,Ze vinden dat ADO zijn eigen broek moet ophouden”, zegt hij. ,,Dat vind ik ook. Als ze ons willen helpen, is dat een mazzeltje.”

Bron: Algemeen Dagblad
Fly-Over Leaderboard

4 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.