In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. ADO Den Haag en Excelsior is een van de weinige duels op de laatste speeldag zonder grote belangen.

• Zowel ADO Den Haag als Excelsior is al veilig en kan het seizoen rustig uitspelen. De bezoekers verdedigen de knappe elfde plaats, een positie waarop de huidige nummer veertien ADO Den Haag nog kan eindigen als alles meezit.

• ADO Den Haag kent in Eredivisie-verband een uitstekende balans in thuiswedstrijden met Excelsior. De residentieclub kraaide zes keer victorie, moest net zo vaak een gelijkspel toestaan en hoefde slechts eenmaal zijn meerdere te erkennen in Excelsior.

• Opmerkelijk genoeg stonden Excelsior en ADO Den Haag na de 23ste speelronde nog op de respectievelijke zeventiende en achttiende plaats. Na een fenomenale eindsprint zijn beide teams veilig.

• ADO Den Haag en Excelsior bezetten de bovenste plaatsen in het klassement wat betreft de meeste gele kaarten. De club uit de Hofstad liep tegen zeventig gele kaarten aan, zeven meer dan Excelsior.

• Excelsior is nu al verzekerd van de hoogste positie in de Eredivisie sinds 1984/85 (toen twaalfde). Het clubrecord (negende in 1982/83) zit er niet meer in.

• Slechts één club kwam tijdens de afgelopen vier speelrondes tot winst: Excelsior. Nog nooit won de formatie uit Kralingen vijf keer op rij op het hoogste niveau.

• Excelsior was dit Eredivisie-seizoen liefst 22 keer trefzeker in het eerste half uur, het vaakst van alle teams. ADO Den Haag incasseerde in de eerste dertig minuten juist de meeste treffers (twintig).

Bron: Voetbal International
GGH Media Leaderboard

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.