Ruben Schaken gaat ADO Den Haag verlaten. De 35-jarige routinier geeft aan nog één jaar te willen voetballen, maar wel ergens anders.

“Ik stop bij ADO. Dat boek is na twee hectische, maar mooie jaren, nu gesloten”, vertelt Schaken aan De Telegraaf. “Ik wil nog één jaar voetballen, want ik voel me goed. Ik ben nog fit, snel. Het liefst ga ik nog een jaar door in de Eredivisie, maar mits het hele plaatje klopt, is het buitenland wellicht ook een optie.”

Schaken hoopt dan niet op situaties zoals bij Inter Baku in Azerbeidzjan, waar hij zijn salaris niet kreeg. “Nee, dat soort taferelen wil ik niet meer, al is het daar uiteindelijk ook nog netjes afgehandeld, dus zo dramatisch was het ook weer niet. Dat soort risico’s loop je wel eens. Clubs waar je van tevoren je geld krijgt, die zijn er niet. Ik wil gewoon nog één keer gewoon ergens lekker knallen, nog één keer volle bak gaan.”

De aanvaller is blij dat ADO het seizoen met handhaving heeft afgesloten. “ADO is ook een heel mooie club, waar helaas in de organisatie toch iets drastisch zal moeten veranderen. Dat is bij iedereen bekend. Ik wil de supporters van ADO bedanken en de club, omdat deze twee jaar geleden vertrouwen in me had na een wat moeilijkere periode. Ik wens ADO het allerbeste.”

Bron: Voetbalprimeur
Fly-Over Leaderboard

2 reacties

 1. Frans Huijsing

  Het zat er aan te komen, maar begrijpelijk. Ik was verbaasd toen hij bij ADO kwam. Hij was zeker een aanwinst voor de selectie.
  Nu staan er jongeren te trappelen om zijn positie over te nemen, waardoor hij meer naar de achtergrond verschuift. Ondanks dat, was hij altijd gemotiveerd en bereid om de anderen op te peppen en van advies te voorzien, een beetje het Dirk Kuijt type.
  Ik wens hem alle succes in de toekomst!

  Beantwoorden
 2. RoosjuhDH

  Prijs Kwaliteitsverhouding toch echt een 4 – !
  Voor de groep een goede jongen om er bij te hebben, maar minimaal rendement.
  Duplan is vele malen beter tot zijn recht gekomen.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.