Jeffrey van As was er zaterdagmiddag duidelijk over. ‘Ik denk dat het beter is dat Kastaneer een andere club gaat zoeken. Vanwege alles wat er is gebeurd. Ik denk dat hij toe is aan een stap naar het buitenland’, stelde de technisch manager.

Voor Gervane Kastaneer is geen plaats meer bij ADO Den Haag. Dat is zo sinds hij januari een bal op zijn oog kreeg. Tot die tijd begreep iedereen op de club dat hij geld waard was. In januari kwam die belangstellende club ook. De Duitse Bundesliga-club FSV Mainz 05 ging het gesprek aan en kreeg uiteindelijk ook overeenstemming met zowel Kastaneer als ADO Den Haag over een transfer. Er was nog één verzoek aan Kastaneer: zou je ondanks je aanstaande transfer naar Mainz nog een keer kunnen meespelen in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle? De Duitse ploeg protesteerde, maar toen er uiteindelijk op zijn gevoel werd gespeeld om in ieder geval voor eigen publiek afscheid te nemen, ging de 21-jarige aanvaller door de knieën. De zaakwaarnemer van Kastaneer ging pas mee in het verhaal op het moment dat ADO Den Haag een garantie overlegde voor het geval er iets mis zou gaan. Die garantie was een nieuwe driejarige aanbieding bij ADO Den Haag van twee ton per seizoen die door algemeen directeur Mattijs Manders per e-mail voor de wedstrijd aan Kastaneer werd gedaan.

U kent inmiddels het vervolg. Kastaneer opende op 21 januari na tien minuten de score, maar moest al na 21 minuten worden vervangen omdat hij een bal op zijn oog kreeg. De schade was aanzienlijk: Kastaneer werd in Duitsland onderzocht en er bleek een risicovolle operatie noodzakelijk om het zicht in één van zijn ogen te redden. Dat was het moment dat de voetbalwereld van de speler van Jong Oranje instortte. FSV Mainz keurde de speler af vanwege zijn oogblessure, maar vergoedde wel beide kostbare operaties die nodig waren om het zicht te herstellen.

Kastaneer lag zes dagen plat in een Duits ziekenhuis, maar van ADO Den Haag werd taal noch teken vernomen sinds duidelijk was dat Kastaneer geen geld meer opbracht maar geld zou kosten. Behalve coach Zeljko Petrovic nam niemand van het management de moeite te informeren naar het herstel. Daarna brak een periode aan waarin ADO Den Haag er alles aan deed om duidelijk te maken dat de club onder de afgesproken verbintenis uit wil. De aanvaller mocht niet meetrainen met het eerste elftal, coach Alfons Groenendijk gaf aan dat hij niet in zijn toekomstplannen voorkwam en Kastaneer ontving een ontslagbrief van de club. Tevens werd hij uit de groepsapp van de eerste selectie verwijderd.

Alles wordt uit de kast gehaald om een speler de deur uit te jagen, wiens enige pech was dat hij een bal op zijn oog kreeg toen hij ADO Den Haag wilde helpen.

Bron: Voetbal International

20 reacties

 1. Aad Vrolijk

  Wordt het niet eens tijd dat die twee losers ( Manders en van As) eens (op z’n plat Haags) opkankeren, ze zijn bezig de club naar de klote te helpen. Ook Groenendijk valt me erg tegen, had van hem meer gevoel verwacht. Petrovic was dan niet DE trainer voor ADO maar wel iemand met het hart op de juiste plaats. De rest van dat zooitje ongeregeld wat zich het bestuur noemt is willens en wetens bezig om ‘n 21 jarige jongen naar de donder te helpen. BAH BAH en nog eens BAH.

  Beantwoorden
 2. Ruud

  Het zoveelste kutverhaal over me cluppie! Kastaneer hadden wij heel goed kunnen gebruiken komend seizoen, ook een jongen die meer dan 100% wil geven, dan mogen ze van mij 2 ton verdienen. Het is een losgeslagen zooitje daar bij die zogenaamde bestuurders.

  Beantwoorden
 3. Willem

  @Ron ,

  wat zou de andere kant kunnen zijn? Hij kreeg die bal op ze oog, transfer ging niet door.

  Dus, geld? Daar gaat het meestal om. Maar als hij niet weg gaat, is het een zeer goeie speler voor ADO lijkt mij.

  Beantwoorden
  • Ron

   De andere kant zou kunnen zijn dat zijn zaakwaarnemer spelletjes aan het spelen is, dat Kasteneer
   zich onmogelijk opstelt binnen de selectie, het groepsproces verstoort etc.
   Ik wil alleen zeggen, geloof niet alles wat er geschreven wordt en zeker niet door VI of De Telegraaf. Iedereen lijkt gelijk zijn mening al gevormd te hebben na het lezen van 1 zin. Wij outsiders weten allemaal niet wat er is gebeurd intern en we weten allemaal hoe de berichtgeving is over ons cluppie van de twee bovenstaande sensatiegeile mediabedrijven.

   Beantwoorden
   • hans thai

    heel goed ron , sommige huilen al voor er klappen vallen , wacht gewoon rustig af !

   • ricky73

    Gelukkig nog 1 met verstand hier. Wat een opmerkingen allemaal. Ik hoop dat Aad vrolijk op ze Haags gezegd kanker krijgt. Als ado de boel chanteert moet dhr kasteneer even de mail openbaar maken en alles oud duidelijk

  • Rick

   Waar ben je het dan mee eens??? Kasteneet zelf heeft dit niet de wereld in gegooid . En van as en manders hebben tot nu toe bewezen dat ze niet bij ado passen.

   Beantwoorden
 4. Geertruidenberg

  Laat Kasteneer zelf eens z’n verhaal doen dat scheelt een hoop speculaties, en wat betreft van As, die heeft het volgens mij het nog niet zo slecht gedaan, winkelen zonder geld is erg lastig, vorig seizoen heeft van As toch een bijdrage geleverd aan de prolongatie van de eredivisie door bv El Kyati te strikken en Gorter binnen te halen voor weinig, of vergis ik me?

  Beantwoorden
 5. Peter

  Er is geen club die zich meldt voor hem en nu ineens zoeken ze de media. Ja Den Haag speelt het niet goed maar ook de andere kant niet. De waarheid ligt erens tussen het midden.

  Als je dan zo’n klapper kan maken dan laat je je toch niet overhalen. nee dit verhaal heeft twee kanten…

  Beantwoorden
 6. Peter

  Er is geen club die zich meldt voor hem en nu ineens zoeken ze de media. Ja Den Haag speelt het niet goed maar ook de andere kant niet. De waarheid ligt erens tussen het midden.

  Als je dan zo’n klapper kan maken dan laat je je toch niet overhalen. nee dit verhaal heeft twee kanten…

  Beantwoorden
 7. Peter

  Er is geen club die zich meldt voor hem en nu ineens zoeken ze de media. Ja Den Haag speelt het niet goed maar ook de andere kant niet. De waarheid ligt erens tussen het midden.

  Als je dan zo’n klapper kan maken dan laat je je toch niet overhalen.

  Beantwoorden
 8. Robbie Engels

  Een verhaal heeft twee kanten maar als het verhaal zo is als het geschetst wordt dan is dut echt te schandalihpg voor woorden. Alleen Petrovic heeft fantsoen en ballen getoond, kan je ook niet zeggen van Alphons Groenedijk. Beide heren zullen vroeg of laat hun eigen boemerang tegen komen. Kan kort of lang duren maar eens komt dat moment.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.