Gervane Kastaneer heeft een nieuwe club gevonden. De 21-jarige aanvaller gaat aan de slag in de 2. Bundesliga bij 1. FC Kaiserslautern. De Nederlandse jeugdinternational komt transfervrij over van ADO Den Haag en zette donderdagochtend zijn handtekening onder een driejarig contract.

Kastaneer had naar verluidt ook aanbiedingen op zak van Dinamo Moskou en Hellas Verona, maar kiest voor de nummer dertien van vorig seizoen uit de 2. Bundesliga. “Gervane is een jonge Nederlandse speler met veel talent, die ook fysiek sterk is”, stelt hoofdtrainer Norbert Meier de aanwinst voor op de clubwebsite van Kaiserslautern. “Hij heeft al naam gemaakt bij ADO Den Haag en we zijn ervan overtuigd dat hij zich bij ons goed gaat ontwikkelen.”

Kastaneer stond eerder dit jaar al voor een overstap naar Duitsland, maar een oogblessure gooide toen roet in het eten. De transfer naar FSV Mainz 05 was destijds al rond, maar ADO Den Haag haalde hem over om toch nog een competitiewedstrijd te spelen. In dat duel ging het mis voor Kastaneer, die een bal op zijn oog kreeg en twee operaties nodig had om volledig te herstellen.

De aanvaller, die zowel op de flanken als in de punt van de aanval uit de voeten kan, maakte in 2013 de overstap van FC Dordrecht naar ADO Den Haag. In het tweede deel van het seizoen 2015/16 werd hij uitgeleend aan FC Eindhoven. Vorig seizoen kwam hij tot veertien competitiewedstrijden, waarin hij vier keer trefzeker was.

Bron: Voetbalzone
Fly-Over Leaderboard

8 reacties

 1. Haagsicoon

  Dit is wat hij wilde en klaar eerst dat lulverhaal van gister van de VI over weg pesten terwijl Kastaneer al met andere clubs bezig was.

  Beantwoorden
 2. John Waldos

  bij Ado gaat iedereen gratis of bijna voor niets weg Havenaar mocht ook weg voor ongeveer 7 ton zal wel regentonnen zijn

  Beantwoorden
 3. Matthijs Zakt Door Het Ijs

  Is beter voor die jongen, maar klote voor de club. Als talent en ook als financiën voor ADO.

  Wat er ook gebeurd is, het bestuur had dit beter moeten oplossen. Maar hij kan ‘t gewoon niet. Die Manders.

  Alles en iedereen loopt bij em weg. Bijna al zen personeel, Jol, Deetman, de Gemeente, spelers.

  Groot teringzootje maakt ie er van. En dan de onschuld uithangen.

  Een spiegel moet ie kopen.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.