Het vertrek van goalgetter Mike Havenaar noopt ADO tot het zoeken naar een nieuwe spits. Wie moet de nieuwe topschutter worden achter de duinen?

Na twee seizoenen, waarin de Japanner 27 treffers maakte, koos Havenaar ervoor om terug te keren naar zijn vaderland. Sindsdien gonst het van de geruchten in de Hofstad over wie zijn opvolger moet worden. ADO greep echter naast Lars Veldwijk, die voor Groningen koos. Ook Elvis Manu is vanwege zijn transfer naar Turkije geen optie meer en werden geruchten over Juventus-talent Moise Kean naar het rijk der fabelen verwezen. Opties zijn er echter nog genoeg.

Tom van Weert
De spits van FC Groningen kende afgelopen seizoen geen sterk debuutjaar. Scoren deed hij vijf keer in zeventien wedstrijden. Het zou zomaar kunnen dat de 27-jarige Van Weert, die eerder voor Excelsior speelde, geen basisplaats krijgt van Ernest Faber; Groningen haalde ex-Zwolle-speler Veldwijk, maar heeft ook aanvallers Mimoun Mahi en Oussama Idrissi onder contract staan. Wellicht kan ADO hem huren.

Mateo Cassierra
Ajax haalde de Colombiaanse spits vorig jaar voor dik vijf miljoen op. Scoren en spelen deed de spits vooral in de Jupiler League voor Jong Ajax. Met de komst van Klaas-Jan Huntelaar lijkt opnieuw een rol op het tweede plan voor hem weggelegd.

Michiel Kramer
Het lijkt niet heel waarschijnlijk dat Feyenoorder Michiel Kramer, die tussen 2013 en 2015 al voor ADO speelde en 24 keer doel trof, terugkeert naar ADO. Al is er voor hem weinig perspectief bij de Rotterdamse kampioen. Voorlopig is een vertrek van eerste spits Nicolai Jorgensen niet aan de orde, maar zijn ook de geruchten over een terugkeer van Robin van Persie weggeëbd. Kramer liet gisteren wel van zich horen door vier keer te scoren in een oefenduel met Putten.

Ruud Boymans
Boymans vertrok in de zomer van 2016 bij FC Utrecht om voor Al Shabai in Dubai te gaan spelen. Hij verdient een gigantisch salaris, maar speelt zelden. Hij trof maar twee keer doel in het bloedhete woestijnland. De kale goaltjesboef trainde onlangs mee met Utrecht om zijn conditie op peil te houden. Waarschijnlijk is hij te duur voor ADO gezien zijn loonstrook, maar misschien biedt de recente United Vansen-injectie wel soelaas.

Eigen gelederen
ADO heeft dan wel geen directe vervanger voor Havenaar in huis, maar groengeel aanvallend talent is er genoeg. Zo heeft Fons Groenendijk de beschikking over One Day Fly Dennis van der Heijden, die zegt veel geleerd te hebben van zijn verhuurperiode bij FC Volendam. Ook schiet de pas zeventienjarige Delano Ladan behoorlijk met scherp in de voorbereiding. Hij tekende in januari een contract en speelde al in verschillende jeugdelftallen van het Nederlands Elftal. Hem wordt een grote toekomst toegedicht.
Terence Garnier

GGH Media Leaderboard

18 reacties

 1. navram

  Boymans zou goeie zijn, als je die kan huren!
  Scoort toch wel 15 of 20 goals, als hij fit blijft.

  Beantwoorden
  • navram

   Is toch een luie spits, die kramer!
   Boymans werkt hard, en uit alle hoeken en gaten schiet ie op doel…

   Beantwoorden
   • Marco

    Het gaat erom hoeveel hij scoort en niet om hoeveel hij werkt! Kramer deed dat de laatste seizoenen prima bij ADO->scoren! Daarmee win je een wedstrijd, niet met al het geren wat in Den Haag altijd zo belangrijk wordt gevonden.

 2. Geertruidenberg

  (1) Kramer, levens gevaarlijk in de 16, (2) van Weert ook geen verkeerde voor Den Haag, (3) ook Boymans welkom!

  Beantwoorden
 3. Jap33

  Kramer is een uitstekende spits. Schiet er 16 in bij onze degradatiekandidaat. Dan kan je wel wat. Ik vind hem voor Feyenoord niet te min. Het zal prachtig zijn mocht je zo’n spits terug kunnen halen. Ben alleen bang dat hij zelf niet wilt.
  Boymans lijkt mij de veste optie. Klasbak met goede mentaliteit. Hoop dat hij eieren voor zijn geld kiest en in wil leveren om zich weer in de kijker te spelen

  Beantwoorden
 4. ADOFAN

  We kunnen ook eens wat verder kijken bijvoorbeeld Matteo Cortesi (zonder contract 19 jaar) was in Italië in seizoen 2015/2016 de beste spits.
  Scoorde 17 X als 17 en 18 jarige in de onder 19 eredivisie.
  Misschien iets voor Schoenmaker op naar te gaan kijken.

  Beantwoorden
  • navram

   Ik denk dat we een ervaren oudere spits nodig hebben,
   en geen jonge snotneus!
   Die hebben we genoeg in de jeugd.

   Beantwoorden
   • ADOFAN

    Denk dat al die oude knarren die ADO heeft binnengehaald de club al genoeg gekost hebben. Het zijn allemaal spelers op de weg terug (over hun hoogtepunt heen), die gaan ADO echt niet op sleeptouw nemen. Komen nog een graantje meepikken voor de hoofdprijs. Ga niet zeggen dat eigen jeugd daar al aan toe is. Maar bij de oefen wedstrjiden dit seizoen tot dus ver werd het spel alleen maar leuker als er meer jeugd in kwam. Ik ga in ieder geval zoveel mogelijk bij de beloftes kijken als ze zo blijven spelen.

   • navram

    Bedoelde met oudere speler, eentje van rond de 25 ofzo met nog een restwaarde!
    Zo eentje als Lars Veldwijk, zou zo goed hier passen. Kan je later nog verkopen.
    Maar armzielige ADO kan niet eens 4 ton ophoesten, wat een drama zeg!
    Zal wel weer een jaar worden tussen de 12 en 15e plek.
    Gaat de sleeping giant nog eens wakker worden? Ik denk het niet??

   • ADOFAN

    er zijn nog zoveel spelers waar de contracten van aflopen of die geen contract hebben. Ze zijn voor het uitzoeken. Je kan ze overal op het internet vinden. Zo moeilijk moet het toch niet zijn.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.