ADO Den Haag heeft zich voor het nieuwe voetbalseizoen verzekerd van de diensten van Bjørn Maars Johnsen. De 25-jarige Noorse spits komt over van Hearts, dat op het hoogste niveau van Schotland acteert.

ADO-trainer Fons Groenendijk liet in een eerder interview met Omroep West al weten dat hij, na het vertrek van Mike Havenaar, graag een extra spits tot zijn beschikking wilde hebben. Met Johnsen, die bij Hearts nog een contract tot 2019 had, lijkt ADO Den Haag die nu te hebben gevonden. De spits tekent voor drie jaar en gaat met rugnummer 9 spelen.

De bijna twee meter lange Johnsen speelde, voor hij bij Hearts terecht kwam, in Spanje, Portugal en Bulgarije. In Spanje verdedigde de aanvaller de clubkleuren van Antequera en Atlético Baleares. In Portugal droeg hij het shirt van Louletano en Atlético en in zijn tijd in Bulgarije kwam hij uit voor Litex Lovetsj.

Zesde versterking
Johnsen, die Noors international is, is na Lex Immers, Nick Kuipers, Donny Gorter, Bas Kuipers en Melvyn Lorenzen de zesde versterking van ADO Den Haag. De Haagse club hoopt op korte termijn ook verdediger Wilfried Kanon en middenvelder Nasser El Khayati vast te leggen. Daarnaast zoekt ADO ook nog een keeper.

Bron: Omroep West
Fly-Over Leaderboard

7 reacties

  1. Henk-Jan

    Voelt niet aan als een topspits, maar als becker wat goede voorzetten geeft kopt deze spits ze er wel in. Hier kunnen we plezier aan beleven.

    Beantwoorden
  2. FCDH4EVAH

    Nou, geen slechte aankoop. Begint ergens op te lijken. Als el kayathi nou lukt, heb je een degelijk elftal.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.