Het oefenduel van vandaag met Excelsior is de laatste test voor ADO Den Haag voor de competitie begint. Achter elke linie staat nog wel een vraagteken.

Keeper gezocht
Robert Zwinkels verdreef Ernestas Šetkus uit het doel en uiteindelijk ook uit Den Haag, omdat de Litouwer zijn plek in het nationale elftal niet op het spel wilde zetten. Manager voetbalzaken Jeffrey van As is nog op zoek naar een nieuwe sluitpost. Achter de 34-jarige clubman is Tim Coremans op dit moment de enige doelman in de selectie, omdat de 19-jarige belofte Joe van der Sar ervaring gaat opdoen bij Jong ADO Den Haag. Coremans werd afgelopen seizoen verhuurd aan eerstedivisionist FC Dordrecht en moest daar aan de bak, want de ‘Schapenkoppen’ bleven maar net degradant Achilles ’29 voor.

Kanon in de wacht
Wilfried Kanon: dan is hij er wel, dan is hij er niet. De linksbenige verdediger, in Den Haag steevast ‘Willie’ genoemd, is vrij om te gaan en te staan waar hij wil. Er ligt voor de Ivoriaan een nieuw contract klaar voor meerdere jaren, dat eerst nog juridisch moet worden getoetst door het UWV. Tom Beugelsdijk en Thomas Meissner lijken te strijden om de plek rechts centraal achterin. Daarnaast speelt de laatste weken Bas Kuipers, ook omdat Nick Kuipers – de eerste drie wedstrijden geschorst – last had van een blessure en Kanon dus nog niet inzetbaar is.

Weinig middenvelders
Waar Fons Groenendijk in de achterhoede wat te kiezen heeft, is dat op het middenveld minder het geval. Danny Bakker, Lex Immers en Donny Gorter zijn complementair aan elkaar, maar er zit weinig achter dit trio. In de laatste oefenduels mochten vleugelaanvallers Elson Hooi en Ludcinio Marengo het op ’10’ proberen als Immers niet meedeed. Niet voor niets deed de coach onlangs een appèl op Nasser El Khayati. ,,We hebben gesproken en zijn hier allemaal liefhebber van hem. Hij moet ook niet vergeten dat ADO Den Haag hem op de kaart heeft gezet.”

Spitsen scoren niet
In de voorbereiding hebben de spitsen Dennis van der Heijden (5) en Delano Ladan (6) alleen tegen amateurs gescoord. Tegen de profs van MVV (1-0, Bakker), De Graafschap (1-0, Bakker) en Beijing Enterprises (1-2, Gorter en Hooi) kwamen ze ondanks hun jeugdige enthousiasme niet in het stuk voor. Van der Heijden wacht sinds zijn droomdebuut, begin 2016 maakte hij twee treffers bij Excelsior (2-3), nog op zijn volgende competitiedoelpunt voor ADO Den Haag. De hoop is gevestigd op nieuwkomer Bjørn Johnsen, die in de laatste vier seizoenen drie keer de dubbele cijfers haalde.

Bron: Algemeen Dagblad
GGH Media Leaderboard

5 reacties

 1. Rick

  Was lekker weer…helaas weer een spits die graag gaat liggen…lex steekt er duidelijk boven uit en tommie helaas kan het nog slechter???voor de rest??? De koffie is nog steeds kut!!!

  Beantwoorden
  • Hollander070

   Ze hebben toch gewonnen,) Feyenoord heeft spitsen die 10x beter zijn en die verliezen ook van de graafschap , en de koffie tja dat weet je,)

   Beantwoorden
 2. van Rijsbergen

  Teamfoto gemaakt zonder Wilfred Kanon,als zijn meerder dat ziet kan ze dan ook 500€ claimen omdat hij er niet op staat ondanks het UWV te traag is.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.