Tom Beugelsdijk is terug in het elftal van ADO Den Haag. De verdediger kijkt uit naar de start van de competitie.

Of ADO klaar is voor de opening van de eredivisie, vrijdag tegen FC Utrecht? Wel als het aan de twee Haagse boegbeelden in de selectie ligt. Het is zaterdagmiddag, net na de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding tegen Excelsior (1-0), en Tom Beugelsdijk krijgt een tikkie in zijn onderrug. ,,Lekker lange”, geeft Lex Immers de verdediger mee. Beugelsdijk balt zijn vuist, nog met het zweet op zijn voorhoofd, en roept ‘tsjakka’.

Beugelsdijk, die gisteren 27 werd, toont zich aan het einde van de spelerstunnel even strijdbaar als even daarvoor op het veld. Daar leidt hij met een fijne crosspass op de diepgaande linksback Aaron Meijers de aanval in, waaruit de nieuwe spits Bjørn Johnsen de 1-0 maakt. Achterin oogt de nummer 4 scherp. Dat voelt ook Excelsior-speler Ryan Koolwijk, als hij een keer voor het doel komt. Resoluut zet Beugelsdijk hem met een stevige tackle van de bal.

Over zijn eigen optreden blijft de meedogenloze verdediger bescheiden. ,,Mijn wedstrijden zijn nog niet top, maar ik groei er wel naartoe”, aldus Beugelsdijk, die zijn plek centraal achterin terug lijkt te hebben. In de tien oefenduels die ADO speelde, begon hij er bij acht in de basis. ,,Het ziet er goed voor me uit inderdaad, maar je weet het nooit natuurlijk. Ik moet eerst zorgen dat ik goede wedstrijden speel, daar gaat mijn aandacht naar uit. In de verdediging moet ik er staan en direct knallen.”

De basis voor zijn vermoedelijke terugkeer in de basis legde Beugelsdijk eerder in de zomer, samen met fysiektrainer John Nieuwenburg. ,,Ik voel me goed, omdat ik met hem extra train. Ik ben weer helemaal fit. Dat moet ook, want dit is een heel belangrijk jaar voor mij. Na mijn slechtste seizoen bij ADO tot nu toe, moet dit mijn jaar gaan worden. Ik heb wat recht te zetten. Het was te vaak niet goed, ik ga zorgen voor verbetering.”

Beugelsdijk vormt de laatste weken centraal achterin een duo met de linksbenige aanwinst Bas Kuipers. Thomas Meissner zit vooral op de bank, Wilfried Kanon traint mee maar is nog geen volwaardig selectielid. ,,De concurrentiestrijd is groot, iedereen vecht voor zijn plek”, merkt Beugelsdijk, die Meissner graag mag. ,,Een goede vriend van me. We gaan samen op vakantie, deze zomer naar Curaçao met Aaron Meijers. We hebben het dan vaak over voetbal, maar niet over onze posities.”

Tot dusver maakt ADO een degelijke indruk. Het won in eigen stadion met 1-0 van MVV, De Graafschap en Excelsior. Beugelsdijk heeft hoge verwachtingen. ,,Ik denk dat we voor dit seizoen een heel goed team hebben en een heleboel punten kunnen gaan pakken. De mensen kunnen een jaar verwachten vol passie. Ik ben heel erg nieuwsgierig naar de start van het seizoen, want hoe goed we echt zijn moet nog blijken.”

Bron: Algemeen Dagblad
Fly-Over Leaderboard

4 reacties

 1. ricky73

  Is een echte Haagse jongen en dat is zijn geluk anders was hij constant uitgefloten. Veel inzet maar erg beperkte voetballer.
  Laten we hopen dat het zijn seizoen gaat worden maar ik vrees wederom de bank voor hem

  Beantwoorden
 2. RoosjuhDH

  Gewoon reële reactie van Ricky73! Tommy doet zijn stinkende best, volop inzet, maar blijft beperkt en helpt Den Haag nu niet naar het hogere niveau waar we al jaren naar toe willen.

  Toch heb ik ook liever 11 haagsuh gekkuh die eindigen in de middenmoot , dan met een vreemdelingenlegioen iets hoger. Blij dat Immers en Tommy de rest kunnen uitleggen wat het publiek verwacht. We gaan maar weer hopen op een soort jaar van de Tsaar! 🙂 BJOOORNTJUH JOOOHNSOOON!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.