Het openingsduel van ADO Den Haag dit eredivisieseizoen is uitgedraaid op een teleurstelling. De ploeg van trainer Fons Groenendijk verloor vrijdagavond met 0-3 van FC Utrecht. Cyriel Dessers was met zijn twee treffers de man van de wedstrijd.

De eerste goal van het seizoen had een vervelend luchtje. Dessers stond na een kwartier buitenspel toen zijn ploeggenoot Gyrano Kerk hard op de lat schoot. De arbitrage ontging dat en zo kon de van NAC overgekomen spits eenvoudig de score openen. Opvallend was dat Dessers ook het laatste doelpunt van het vorige seizoen maakte. Hij deed dat in de finale van de play-offs voor promotie en degradatie bij NEC.

Niet alleen vanwege de openingstreffer was het jammer dat er waarschijnlijk pas volgend seizoen een videoscheidsrechter bij ieder duel in de eredivisie aanwezig is. Arbiter Ed Janssen zag ook niet goed hoe Danny Bakker zowel Anouar Kali als Yassin Ayoub uit de wedstrijd schopte.

Europa League
FC Utrecht was de betere ploeg met al vier duels in de voorronden van de Europa League in de benen. Het elftal van Erik ten Hag ontsnapte wel toen Sheraldo Becker al in de tweede minuut alleen op doelman David Jensen mocht aflopen.

Bjørn Johnsen, de nieuwe Noorse spits van ADO, schoot op de paal. Sander van de Streek, vorig seizoen actief voor SC Cambuur, haalde in de 55ste minuut met een kopbal veel spanning uit de wedstrijd (0-2). In de slotfase besliste Dessers de ontmoeting definitief met zijn tweede treffer.

Bron: Omroep West
Brody’s leaderboard

46 reacties

  • Hollander070

   1 helft was nog redelijk , 2 helft ook veel kansen gehad maar die bal wou er maar niet in , verder die kuipers er lekker uit laten wat is die gozer slecht zeg , Gorter eruit , en met alle respect duplan ook , lorenzen moet je op die plek zetten ,verder genoten van de strijdlust van immers

   Beantwoorden
  • Romy

   Ik snap ook niet waarom Fons zo laat wisselt hij had einde eerst helft al moeten wissel bijvoorbeeld bakker voor van der Heijden of vanderheijden in plaats van becker of gewoon die jongensnaam basis zetten

   Beantwoorden
 1. Ruud

  Duplan kan best blijven vind ik had inderdaad een andere wedstrijd geworden als je lorenzen er gelijk in had gezet de rest hebben we bij vlage leuk voetbal laten zien snap nog steeds niet dat we meer op de buiten spelers in spelen Meijers stond vaak vrij.
  Maar gewoon weer op de keeper terug spelen.
  Of door het midden en lange ballen waarom???
  Ik vind ons echt niet slecht als we de buitenkant benutten.

  Beantwoorden
 2. Jap33

  Jammer, als je de kansen niet maakt, vallen ze aan de andere kant. Zag veel passie, dat is positief. Maar kwalitatief is Utrecht echt een maatje te groot. ADO heeft er helaas een paar die dit niveau niet aankunnen.

  Beantwoorden
 3. FCDH4EVAH

  Wat een slecht team zeg. Spelers als Ebuehi, Bakker en Becker compleet waardeloos. Waarom die Ebuehi wordt opgesteld snap ik echt niet. Ik roep al 2 jaar dat ze die kerel weg moeten sturen. Altijd dom balverlies achterin, laat te vaak z’n man lopen en wint bijna geen enkel duel. Bijna elke wedstrijd betrokken bij een tegendoelpunt. Vandaag wederom weer een tegen doelpunt gesticht door Ebuehi vanwege dom balverlies op een open middenveld omdat hij te teveel tijd nodig had. Echt, snap het echt totaal niet waarom hij nog opgesteld wordt door al die jaren heen. Die nieuwe spits was ook bizar matig op een schot op de paal en een kopbal na. Hik had meer moeite met de bal zelf, dan met zijn verdedigers. Ik denk dat een hoop supporters onze haagse Japanner gaan missen dit seizoen, ondanks al die shit die hij over zich heen kreeg afgelopen seizoen. Overigens waren Duplan en Meijers ook bijzonder slecht vandaag. Immers heeft echt fantistische inzet en ik heb veel goede openingen gezien. Zeker een aanwist voor deze zwakke ploeg. We moeten blij zijn dat hij terug wilde keren. Maar goed, 1 zwaluw maakt nog geen zomer. Laten we hopen dat ze nog ingespeeld moeten worden. In ieder geval ben ik over 1 ding vrij zeker: dit wordt wederom een lang en moeilijk seizoen en wordt weer een degradatie strijd.

  Beantwoorden
  • FCDH4EVAH

   Verder wil ik nog kwijt dat het absoluut geen schande is om van dit utrecht te verliezen. Echt een leuk team hebben zij man. Veel technische spelers. Maar goed, eigen spel moet toch echt wel naar hoger niveau getild worden, want anders leg je het ook af tegen ploegen als Roda en VVV. De schoppartij van vandaag mogen ze van mij ook wel achterwege laten, anders gaat het lijken op pure onkunde. Mogen blij zijn dat er geen rood is gevallen voor Bakker en Beugie..

   Beantwoorden
  • Petje

   Helemaal eens. Ebueye kan niet verdedigen, duelleren en niet inpasen. Beugelsdijk te traag en die Kuipers hoort niet in centrum. Gorter heeft geen inzicht en kan alleen schoppen (maar dan op enkels). Johnsen is door de lucht heel matig en timed slecht ondanks zijn lengte. Becker us geen killer en liep al weer verongelijkt rond. Duplan was drama.. Kortom, wordt loodzwaar seizoen en Kanon en Elkyati moeten snel er bij komen anders zie ik het somber in!

   Beantwoorden
  • Haagsicoon

   Toch wel knap dat men na 1 wedstrijd al weet dat het niets gaat worden.Tja Utrecht heeft gewoon veel meer kwaliteit zo simpel is het de enige die wij hebben is Immers.
   Een Bakker en een Becker deden het naar het einde van vorig seizoen gewoon goed onder Groenendijk maar worden op basis van 1 wedstrijd al weer afgeserveerd.
   Maar ja als je wint heb je vrienden zeggen ze meestal.

   Beantwoorden
   • ricky73

    Eindelijk een normale reactie. Zielige figuren met dat gezeik. Utrecht is een top 5 ploeg. En wij rechterrijtje. Gezeik gaat weer beginnen. Al het gevaar, lees goed, al het gevaar kwam van becker. Dat ie mist is kut, maar dat doen de meeste helaas. Met zijn snelheid was hij soms ongrijpbaar.

   • Haagsicoon

    @ricky73 Dat zijn figuren die hun hele leven alles negatief zien met al dat gezeik. Na 1 wedstrijd zien er een hoop het al niet meer zitten kun je gelijk zien hoe ze in het leven staan.

   • FCDH4EVAH

    @ Haags Icoon en Ricky73 .. Heel bijzonder dat je met 1 bericht van iemand kan zeggen dat het een negatief persoon is. Iets met, de pot verwijt de ketel? Ik ben al 15 jaar supporter over ADO en ben altijd optimistisch, dus je hoeft niet te doen alsof je me kent. En als je mijn bericht goed gelezen heb, vermeldt ik al dat ik nog niet kan oordelen over alleen de eerste competitie wedstrijd (tenzij men op deze forum niet weet wat ‘1 zwaluw maakt nog geen zomer’ betekend. Iets met begrijpend lezen? Dat ik verwacht dat dit een moeilijk seizoen wordt is gebaseerd op afgelopen oefen wedstrijden en deze wedstrijd en spelers die al meerdere seizoenen hebben bewezen incapabel te zijn voor de middenmoot. Geen negativisme, eerder een constatering. We spelen niet voor niets al aantal seizoen in de degradatiezone en dat is een feit. Je hebt meer nodig dan paar goede wedstrijden aan het einde van een seizoen. Afijn, ik heb mijn mening gegeven over dit huidige team en jij de jouwe over mij als persoon. Prima toch, ik denk dat de forums vooral op jou mening hebben zitten wachten. Al ben ik toch meer benieuwd wat jou gevoel is over dit seizoen, dan wat jij vindt over mij en weerleg op z’n minst mijn mening als je het allemaal goed weet. Cheers

   • ricky73

    Denk dat jij jouw gezegde niet begrijptt. 15 jaar al supporter. Netjes hoor.

   • FCDH4EVAH

    Ik begrijp prima wat ik schrijf, ik denk de meeste wel. Bedankt voor het compliment. 15 jaar ADO is slecht voor je hart kan ik je zeggen, hahahah.

  • hans thai

   FCDH4 volgende keer lekker thuis blijven , zijn wij hier van dat gezeur af , ik vondt het best mee vallen ,
   maar met scoren moet je wat marsel hebben , de keeper van utrecht was in een bloed vorm , toch ?
   volgend wedstrijd zijn we er weer , maar er zijn mensen die altijd niet tevreden zijn , dus lekker thuis blijven en naar radio west luisteren ,hahhahaha

   Beantwoorden
   • FCDH4EVAH

    Begrijpend lezen is moeilijk, ik snap het. Sommige mensen zeiken om het zeiken, toch?

 4. Jan

  Begin nou gewoon met Beugelsdijk naar Loosduinen te sturen met hem erbij kom je nooit aan voetballen toe en die act met dat stoere gedoe is nou wel klaar! Verleden jaar goede serrie zat hij op de bank .

  Beantwoorden
 5. Haagsicoon

  Ach ja verliezen van Utrecht is geen schande die hebben gewoon veel meer kwaliteit waarbij er bij Ado maar eentje rond loopt en dat is Immers.
  Maar ja gaat die kans van Becker er in aan het begin dan heb je een hele andere wedstrijd zelfde geld voor de kansen in de 2e helft.
  Je mist een speler als El Khayati op het middenveld en een Kanon in de verdediging naast Beugelsdijk maar wel grappig dat een Bakker en een Becker al weer worden afgeserveerd door velen na 1 wedstrijd.Onze nieuwe spits geef ik de voordeel van de twijfel heeft in iedergeval meer werklust dan een Havenaar.En Duplan is op z’n retour er moet een snellere speler op links staan.Maar gelukkig hebben we nog 33 wedstrijden en daarbij vorig seizoen hadden we een geweldige start dat duurde ook maar 4 wedstrijden daarna was het 17 wedstrijden ellende er is dus hoop.

  Beantwoorden
 6. Hcd

  Pas eerste echte wedstrijd dit.. idd Duplan matig. Niet zijn stek linksbuiten! En meteen iedereen afserveren obv één wedstrijd?!? Idd een balsterke en technische middenvelder missen we.. El Khayati mag zo terug van me. Goed gestreden maar terecht verloren van sterkere tegenstander. De overtredingen van Bakker. Die mag oppassen als hij zo doorgaat.. Kan zo eens rood worden. Immers? Blij dat hij terug is. Nu nog een type Toornstra op het middenveld svp..

  Beantwoorden
  • Haagsicoon

   Nou wat een drama zeg je kan een stuk touw pakken of ergens vanaf springen hoor als je het niet meer ziet zitten ik hou je niet tegen.

   Beantwoorden
   • FCDH4EVAH

    @Ricky73 en Haagsicoon. Het lijkt wel bijna of jullie zoeken. Veel inhoud jullie posts, keep it up. En dan commentaar geven op mensen. Hahaha, goed man.

   • Haagsicoon

    @FCDH4EVAH Niets mis met m’n reactie hoor en nee ik zoek niets maar misschien ben jij het wel eens met de reactie van gekke dirk.

   • FCDH4EVAH

    Of ik het er nou wel of niet eens ben met Dirk, ik vertel hem niet om zelfmoord te plegen en respecteer zijn mening. Want jou post slaat kant noch wal op een forum als dit, ik hoop dat jullie zelf inzien hoe voor schut jullie jezelf zetten.

   • Haagsicoon

    @FCDH4EVAH Nooit gehoord van sarcasme je denkt toch niet dat ik iemand zelfmoord wil laten plegen. Misschien kwam het wat rot uit m’n bek tja Hagenees he kan er ook niets aan doen hahaha.

 7. Maxwin

  Gewoon realistisch zijn en er vanuit gaan dat het een rechterrijtje seizoen wordt met vechten tegen degradatie. Spelers zoals Beugelsdijk en Bakker willen echt wel, maar komen gewoonweg kwaliteit tekort. Daarom spelen ze bij ADO. Het scheelt al een stuk als Kanon centraal achterin staat en El Khayatti op het middenveld. Verder gewoon punten schrapen, zoals de leiding geld bij elkaar moet schrapen. De spelersbus is namelijk te huur voor feesten en partijen. Hoe armoedig is dat…!

  Beantwoorden
 8. hans thai

  haags icoon , gekke dirk ,petje en fcdh4 zijn we van verlost want dat zijn geen echte ADO suporters,

  wat zij hebben gezien zou je gek zijn nog een keer naar ADO gaan , zulke supporters kunnen we missen als kiespijn !

  Beantwoorden
  • FCDH4EVAH

   Thanks voor je input. Gelukkig heeft ADO Hans Thai nog van groengeelhart.nl, tenminste nog een beetje hoop…. lmao

   Beantwoorden
 9. Wil

  Utrecht was een slimme en behendige ploeg. Terecht gewonnen. Geen schande om van te verliezen. De uitslag was geflatteerd. Eerste doelpunt buitenspel. Zelf ook een aantal mogelijkheden gehad om te scoren. Jammer dat dat niet gebeurt.
  Ik was toch erg gecharmeerd van Bjorn Johnson. Mooi schot uit het niets op de paal. Won ook een aantal kopduels. Zit meer behendigheid in als bij Havenaar. Gaan we veel plezier van krijgen.
  Duplan, Meijers en Bakker waren heel matig. En ook de hoekschoppen van Gorter waren onder de maat. Ik vond Immers trouwens de eerste helft ook niet geweldig. Hij speelde veel op de 10 positie, maar was meer nodig op het middenveld. Daar verzopen Bakker en Gorter onder het combinatiespel van Utrecht.
  En ik ben het ook niet eens dat Ebuehi een slechte verdediger is. In deze wedstrijd leed hij een keer cruciaal balverlies. Maar over het algemeen is hij moeilijk te passeren. Hij zou net als Meijers nog iets meer mee kunnen aanvallen.
  Ik zie vooral een ploeg die nog niet compleet is en die nog niet voldoende ingespeeld is. Strijd was er in ieder geval wel.

  Beantwoorden
 10. Nick

  Bel hasani huren van az (john van de brom) el kayati terug halen. We hoeven geen keeper die hebben we al. Middenveld is te slap. Bakker en Gorter komen te kort ik vind Bakker geen winnaar en Gorter komt te kort. Hasani is een echte spelmaker, durft wel de bal op te halen bij de verdediging Bakker niet.

  Beantwoorden
 11. gekke dirk

  hans thai thai pop,
  marsel is mazzel- ik vondt is zonder t – bloed vorm -bloedvorm – volgend wedstrijd is- volgende wedstrijd -altijd niet tevreden- nooit tevreden.
  kijk, en als er zulke analfabeten op de tribune staan zal het nooit wat worden.hahahaha

  Beantwoorden
  • Haagsicoon

   Dus analfabeten zijn niet de goede of juiste supporters in jou ogen wat maakt ze anders op de tribune dan??????? Staan er ook genoeg die geen verstand van voetbal hebben om maar iets te zeggen haha.

   Beantwoorden
 12. DH DH

  Ebuehi , Gorter , kuipers , duplan eruit man wat slecht

  immers en beugelsdijk op hun kloten geven , kan beter

  lorenzen en Johnson Thumbs Up

  Beantwoorden
 13. richard

  denhaag moet gewoom aggressief en aanvallend spelen zo valt er veel te halen maar iedereen moet ook conditioneel erg ver zijn en dat zijn ze niet als ze niet geconcetreerd bij detraineing zijn .ik versta dat het of te veel ballade is leuk en dat kan niet altijd -zo alfons doe er iets aan …………………

  Beantwoorden
 14. FCDH HC

  Ebuehi en Gorter komen gewoon echt te kort voor dit niveau. Ebuehi is snel, behendig, maar mist overtuiging en duelkracht. Had vier keer totaal onnodig balverlies op een gevaarlijke plek. Dat deze beste man bij de teainers van Den Haag onomstreden is is in mijn ogen ongelooflijk. Gorter wil wel maar komt handelingssnelheid te kort, op het moddenveld essentieel. Zwinkels is leuk als tweede keeper, maar blijft lastig om hem echt als eredivisiewaardig te zien.
  Kanon, Elkhayati, een goede keeper en het liefste een nieuwe rechtsback om een goed seizoen te draaien, anders wordt het lastig. Gelukkig zijn er teams nog veel.slechter dan ADO op dit moment.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.