Het duel tussen Scheveningen en Ajax op 20 september in kader van de KNVB Beker wordt afgewerkt in het stadion van ADO Den Haag.

De Amsterdammers mogen geen supporters meenemen naar het bekerduel. Dat heeft de gemeente Den Haag vrijdag besloten. Scheveningen wilde de wedstrijd graag op eigen veld afwerken, maar kan niet aan de gestelde eisen op het gebied van veiligheid en lichtkwaliteit voldoen.

Omdat het duel in Den Haag wordt gespeeld, zijn supporters van Ajax niet welkom. ADO weert al jaren fans van de Amsterdammers bij thuiswedstrijden. “Ik heb besloten dat met betrekking tot de supporters van de bezoekende club hetzelfde regime geldt als bij de competitiewedstrijd ADO Den Haag – Ajax, die drie dagen eerder zal worden gespeeld. Dat betekent dat Ajax-supporters ook de bekerwedstrijd niet in het stadion kunnen bijwonen. Die boodschap heb ik zelf ook met Ajax-directeur Edwin van der Sar besproken.”

De burgemeester laat weten het besluit genomen te hebben mede vanwege het feit dat honderden supporters van ADO Den Haag op dezelfde dag met een groot aantal bussen afreizen naar Rotterdam, voor het bekerduel met Feyenoord. “Dat maakt de opdracht terplekke om die verschillende supportersstromen in goede banen te leiden al aanzienlijk.

Bron: Goal.com

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.