Ricardo Kishna hoopt zondag tegen Ajax in de basis te starten bij ADO Den Haag. De 22-jarige aanvaller draaide gisteravond warm in Heerenveen.

De spelers van de A-selectie van ADO hadden gisteren vrij, maar Ricardo Kishna gunde zichzelf geen rust. In de aanloop naar het immer beladen duel met Ajax deed de Lazio Roma-huurling liever wedstrijdritme op bij de beloften. Kishna deed in Friesland 45 minuten mee tegen Jong Heerenveen, dat Jong ADO met 4-1 versloeg.

,,Hij kwam zelf met het verzoek om te spelen”, aldus trainer Fons Groenendijk. ,,Een positief signaal. Ricardo is nog niet honderd procent fit, maar gaat daar wel naartoe. Voor zondag is hij zeker een optie.”

Kishna is er alles aan gelegen om tegen Ajax vanaf de eerste minuut te spelen. ,,Ik wil er zo snel mogelijk staan”, zei hij, nadat hij zaterdag tegen Willem als invaller zijn debuut had gemaakt voor ADO. ,,Mooi toch om meteen tegen Ajax te spelen? En daarna Feyenoord in de beker. Er komt een aardig weekje aan.”

De Hagenaar verheugt zich op het duel met zijn oude club, waar hij mede als gevolg van zijn moeizame relatie met toenmalig trainer Frank de Boer ruim twee jaar geleden vertrok. Al is van een weerzien met oude bekenden nauwelijks nog sprake. ,,Had ik deze wedstrijd vorig jaar gespeeld, dan was het leuker geweest. Maar vertel jij me maar wie er nog zit uit de tijd dat ik er speelde? Dat maakt het wel wat minder speciaal. Siem de Jong is terug. En Lasse (Schöne) en Joël (Veltman) zijn er nog.”

Rancune jegens zijn oude werkgever zegt hij niet te hebben. ,,Maar ik kijk er wel naar uit, hoor. Het is toch mijn eerste thuiswedstrijd. We gaan er vol opklappen.” Om dat te kunnen, moet hij nog flink aan de bak. Kishna speelde zijn laatste volledige wedstrijd op 5 november 2015 en heeft nog een conditionele achterstand. ,,Om topfit te worden, heb je ook wedstrijden nodig. Ik moet hard werken, dan komt het vanzelf wel.”

Niet aleen Kishna moet zich laten gelden op de training. Met ook nog Sheraldo Becker, Melvyn Lorenzen, Elson Hooi en Edouard Duplan zit ADO dit seizoen wel heel ruim in zijn buitenspelers. ,,De concurrentie is gewoon moordend”, aldus Hooi. ,,Dat zet je op scherp. Voor mij is dat ook beter, want ik haal daardoor een hoger niveau.”

,,Vooral op de buitenposities zijn we sterk bezet”, aldus Groenendijk. ,,We kijken goed naar wat zich aandient op de training. De tijd dat je toch wel speelde, is voorbij.”

Bron: Algemeen Dagblad
GGH Media Leaderboard

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.