Na drie overwinning op rij is ADO Den Haag zondag tegen een verliespartij aangelopen. De groen-gelen verloren op eigen veld van Excelsior: 1-2. Door een rode kaart voor Edouard Duplan (twee keer geel) moest ADO meer dan een uur met een man minder spelen. De winnende treffer werd tien minuten voor tijd gemaakt door Hagenaar Hicham Faik.

Excelsior blijft buiten Rotterdam verrassend goed presteren. Voor de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag, nog altijd ongeslagen in uitduels, kwam behalve Faik ook Jinty Caenepeel (0-1) tot scoren. Sheraldo Becker bracht de Haagse formatie in ondertal nog langszij.

Door voor het eerst in ruim tien jaar ADO te verslaan, heeft Excelsior nu hetzelfde aantal punten (tien). Opvallend genoeg pakten de Kralingers deze jaargang thuis nog niet één punt. Ze hebben wel een iets beter doelsaldo dan ADO.

Onvriendelijk
Scheidsrechter Serdar Gözübüyük had vanaf het begin moeite om het onvriendelijke duel in de hand te houden. Hij deelde in de eerste helft zeven gele kaarten uit, waarvan dus twee voor Duplan. De stand was op het moment van de rode kaart al enige tijd 0-1. Caenepeel rondde een uitstekende aanval van Excelsior trefzeker af.

Becker zorgde na ruim een half uur voor de 1-1, uit de rebound van een schot dat door doelman Ögmundur Kristinsson werd gekeerd. Na de rust deed ADO met tien man niet onder voor Excelsior. Negen minuten voor tijd schoot Faik zijn ploeg koelbloedig naar de zege, al was daar ook nog wel een geweldige redding in de extra tijd van Kristinsson voor nodig.

Bron: Omroep West

12 reacties

 1. Greenfield

  ADO verliest altijd van Erdogan II. Vorig jaar Kutrecht uit genaaid geen pingel nu onterecht tweede geel.

  Beantwoorden
 2. Peter van Der valk

  Ook serdar zal vanavond denken die 2e gele kaart is niet terecht, prettig weekend serdar 🙁

  Beantwoorden
 3. Jap33

  Rood of niet. ADO middenveld werd volledig weggespeeld door dat van Excelsior. Eerste kans ADO pas in blessuretijd. Johnssen is echt een aanfluiting en Immers loopt als een kip zonder kop zonder visie in het rond te rennen. Terecht verloren. Hopen dat het middenveld zich herpakt en dan met Falkenburg in de spits. Geen man over boord nu.

  Beantwoorden
  • Haagsiccoon

   Dat Immers als een kip zonder kop loopt is niet heel erg vreemd hij is duidelijk (nog) niet gewend aan een andere rol op het middenveld.Speelde altijd op 10 en was goed voor doelpuntjes nu moet hij een rol als een soort stofzuiger spelen en meer verdedigen.

   Beantwoorden
 4. Maxwin

  Het veld ingaan met de instelling van Exelsior pakken we wel even is flink afgestraft. Na gelukkige overwinningen op Willem2 en NAC sta je nu terecht met lege handen. En dan die Noor in de spits, dat kan echt niet meer!! Zet Falkenburg er altijd in. Een speler met voetbalintelligentie is namelijk hard nodig!

  Beantwoorden
  • rick

   misschien dat fonsie eens kan uitleggen waarom die noor erin staat hij bakt er werkelijk niets van………..

   Beantwoorden
 5. FCDH4EVAH

  Een aantal weken lang heb je het geluk dat tegenstanders 10 kansen omzeep helpen en jijzelf 2 kansen nodig hebt om 1 doelpunt te maken. Het geluk houdt het een keer op. Je bent tegen Sparta, Willem II en Excelsior de onderliggende partij. FC Den Haag mag wel beter gaan spelen want als we op deze manier door gaan spelen, verliezen we nog een hoop punten. Op naar Venlo.

  Beantwoorden
 6. RENE

  Dat Johnsson het niet zo best doet in de spits zijn we wel eens geloof ik.
  Maar waarom niet Lex in de spits
  Heeft ie vaker gedaan. En Valkenburg links middenv. tegen 020 viel hij op die positie in en was weergaloos op die positie.

  Beantwoorden
 7. Ron

  Eerst maar even zien hoeveel wedstrijden schorsing duplan zal krijgen. Met deze trieste aanklager zal het minimaal 3 wedstrijden zijn. Wellicht meer want ADO.

  Beantwoorden
 8. Pietje Leeflang

  Gek he als je als ado speler lynx van de pot piest heb je rood of geel van die lapschwanzen uit zeikst zo te pakken maar die lapschwanzen zelf mogen wel fouten maken en alsof er dan nix gebeurd is en mogen ze van dat addergebroed volgend keer weer fluiten…

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.