ADO Den Haag moet het de komende vier wedstrijden stellen zonder verdediger Tom Beugelsdijk. Dat heeft de beroepscommissie na hoger beroep alsnog besloten. De aanklager betaald voetbal ging eerder niet akkoord met vrijspraak van de Haagse verdediger na het geven van een vermeende elleboogstoot.

In eerste instantie sprak de tuchtcommissie Beugelsdijk vrij wegens onvoldoende bewijsmateriaal. De aanklager betaald voetbal besloot daarop in beroep te gaan en liet dinsdagavond NAC-speler Pablo Mari voorkomen. De commissie van beroep komt nu tot deze nieuwe uitspraak op basis van de tv-beelden en de verklaring van de verdediger van NAC Breda ter zitting. Om tot een veroordeling te komen zijn minimaal twee bewijsmiddelen nodig en hieraan is volgens de commissie voldaan.

Door de schorsing moet Beugelsdijk de wedstrijden tegen VVV Venlo, PEC Zwolle, Feyenoord en Heracles Almelo missen. Beugelsdijk en ADO Den Haag kunnen niet meer in beroep tegen deze uitspraak. De commissie van beroep is het hoogste rechtsprekende orgaan in de tuchtrechtspraak.

Bron: Omroep West
GGH Media Leaderboard

12 reacties

 1. Til

  Wat kinderachtig zeg.
  Deze man moet heel ongelukkig in het leven staan.
  Als je hier je voldoening uit moet halen ben je echt heel zielig.

  Beantwoorden
  • Ron

   Dit geeft prima de persoonlijke voorkeuren aan van de.mensen die bij dit instituut werken. Lekker pesten en dan genieten. Zo gaat t dus in de Nederlandse competitie.

   Beantwoorden
 2. Wilco

  Schandalig. Knvb collectief ontslag. Een grote wanvertoning!
  Kan hier de bezem door s.v.p.!

  Is er nog cassatie mogelijk? Dan doen. Dit is geen recht maar onrecht, een grote dwaling!

  Beantwoorden
  • Ron

   Het zoveelste bewijs. En dit zul je nooit bij de top 3 zien. Het is wel duidelijk waar de voorkeuren van deze personen liggen. En er komt nog een enorme schorsing aan want er was tweemaal geel. Ik gok op 5 wedstrijden. Wat wil je, we stonden te hoog blijkbaar.

   Beantwoorden
 3. Pietje Leeflang

  Tja belchinezen? matchfixen? is helemaal overbodig met kNVB.
  Deze Klootzakken instrueren hun fluitje-pikkies en hun vlag-laggertjes en dah poen is in hun knip.
  Ben absoluut niet verbaasd dat Tommy geschorst is, eerder flabbergasterd dat hij in eerste instantie vrijgesproken werd… jij niet dan?
  Gewoon onderdeel van kNVVB’s belspelletje om ADO naar de klote te helpen.

  Beantwoorden
 4. Pietje Leeflang

  Viergever ontsnapt aan schorsing na ‘kutkakkerlakken’

  De aanklager betaald voetbal heeft besloten om Ajacied Nick Viergever niet direct te schorsen voor het gebruiken van de leus ‘kutkakkerlakken’ in een Amsterdams café. De verdediger heeft een straf van één wedstrijd voorwaardelijk gekregen en mist dus geen wedstrijden. Ajax en Viergever zijn akkoord met de voorwaardelijke schorsing.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.