Voorafgaand aan de wedstrijd van ADO Den Haag tegen Feyenoord, op zondag 5 november, wordt het veertig jarig bestaan van Midden Noord gevierd. De fanatieke supportersgroep van de voetbalclub werd in 1977 opgericht onder de naam Hague City. In de loop der jaren werden de fans steeds vaker North Side of Midden Noord genoemd omdat ze aan de noordkant van de tribune stonden.

“Het is een van de weinige clubs in Europa waar de fanatieke aanhang aan de lange zijde staat”, vertelde Jacco van Leeuwen van supportersvereniging Haagsche Bluf in het programma Haagse Ochtendradio op Den Haag FM. Bij andere clubs is het gebruikelijk dat de fanatieke aanhang aan de korte zijde achter het doel zit of staat. Het veertigjarig bestaan wordt gevierd met een zogenaamde corteo. “Een corteo is een optocht van een paar kilometer. We lopen met gezang en vuurwerk richting het stadion”, aldus Jacco.

De corteo begint zondagochtend 5 november om 10.30 uur bij het Hofbad aan de Ypenburgse Boslaan. De wandeling zal ongeveer drie kwartier duren. Opmerkelijk is dat ook mensen met een stadionverbod, die normaal gesproken niet in de buurt van het stadion mogen komen, voor deze gelegenheid mee mogen lopen.

Bron: Den Haag FM
GGH Media Leaderboard

6 reacties

 1. Pietje Leeflang

  Vanaf hier vuile gekke wenst vakoh Q jullie een Heppie Birthday toppie hoor een ding jullie zien er niet uit man, eh 40 heh 🙂
  De kloep bestaat niet sans jullie stelletje sfeerkanonen lange leve Noord !!!!!

  Beantwoorden
 2. Luke

  Bedankt voor de ellende die 40 jaar begon. Dé reden waarom er nooit een fatsoenlijke sponsor van nationaal niveau in onze club is gesprongen.

  Al is het 20 jaar rustig en stil, de reputatie van de gekste zijn heeft ADO door de jaren genoeg gekost.

  Gefeliciteerd!!

  Beantwoorden
 3. rws

  Nou geweldig……jarenlang eerste divisie door deze figuren. En de reden waarom je nog steeds geen grote sponsor hebt….

  Beantwoorden
 4. Pietje Leeflang

  Nee midden overkant…. Kak dat stinkt tot aan Tokiyoh.
  Altijd lege stoelen, behalve tegen kakkerlakken of tegen die joden.

  Geef mij maar 1 trouw ADO supporter op Midden Noord of waar dan ook dan al dat soort pseudo commerciele mumbo jumbo dat in de arena met een vast gespijkerde capelletje, thuishoort. Over sfeer gesproken.

  Ome Piet

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.