Een ondermaats ADO Den Haag heeft zaterdagavond een nederlaag in de eredivisie geleden. Op bezoek bij PEC Zwolle was de ploeg van trainer Fons Groenendijk geen schim van het elftal van vorige week tegen VVV Venlo. Het werd 2-0 voor de Zwollenaren.

ADO ging op jacht naar een record. Vorige week boekten de Haagse mannen de derde uitzege op een rij in eredivisieverband. Dat lukte voor het laatst in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Een vierde winstpartij op rij zou een record betekenen, maar over deze statistiek werd al snel niet meer gepraat.

In het MAC3PARK Stadion kende ADO een slechte start. Na iets minder dan een kwartier spelen had PEC Zwolle al twee keer gescoord. Thomas Meissner onderschepte een steekpass van Ryan Thomas, maar die bal kwam recht in de voeten van Piotr Parzyszek. Hij stuurde daarmee de spits van Zwolle alleen op Robert Zwinkels af en schoot raak. Via een schuiver maakte Younes Namli er niet veel later 2-0 van.

Mede dankzij reddingen van Zwinkels kwam ADO een paar keer heel goed weg en bleef de schade beperkt. PEC Zwolle was gretiger, scherper en effectiever en ADO stelde er maar bar weinig tegenover.

Strafschop
ADO had wel een strafschop moeten krijgen. Meissner werd in het zestienmetergebied bij een hoekschop onderuit gehaald, maar arbiter Edwin van de Graaf legde de bal niet op de stip.

In de tweede helft moest er aan de kant van ADO iets veranderen, dat was een ding wat zeker was. Maar ook na rust kon de ploeg geen potten breken. PEC-keeper Diederik Boer had zeer weinig te doen en de thuisploeg voetbalde het duel rustig uit. Grote kansen op meer goals werden door Zwolle om zeep geholpen.

Bron: Omroep West

14 reacties

 1. Maxwin

  Slecht gespeeld en deze keer geen geluk gehad. Er werden ADO wel twee duidelijke strafschoppen door de neus geboord. Volgende keer beter spelen met meer geluk, dan worden het weer 3 punten-;)

  Beantwoorden
   • rws

    Je adokees noemen, en het logo van zwolle als avatar…..achterlijke mongool…..

  • rws

   Ze spelen al 10 wedstrijden slecht…..zonder geluk hadden ze geen 13 punten gehad. Gewoon een degradatieploeg….alweer. En dat met een begroting hoger dan bijvoorbeeld pec olle.

   Beantwoorden
 2. FCDH4EVAH

  Ze speelde net zo slecht als de afgelopen 6 weken, alleen zwolle maakt ze wel af in tegenstelling tot NAC, willem 2 en VVV. Ach, qua punten kunnen we niet klagen, alleen qua spel is het wel verontrustend dat we nog niet 1 keer hebben gedomineerd tegen alle laag vliegers. Op naar feyenoord, moeteb we daar maar weer punten van pakken.

  Beantwoorden
 3. rws

  Het is gewoon weer een baggerselectie die ze samengesteld hebben met de 9e/10e begroting. Ze krijgen het nooit voor elkaar een goede selectie bij elkaar te krijgen. Vreemd dat clubs met een veel mindere begroting, zoals Pec, het wel elk jaar voor elkaar krijgen. We moeten heel blij zijn dat we met geluk al 13 punten hebben, want qua voetbal is het om te janken. Zou fijn zijn als er eens een goede TD aangesteld zou worden.Niet zo’n doorgesnoven drankorgel als van as.

  Beantwoorden
  • marco

   Ongesteld? Jezus wat ben jij negatief man! En wat betreft Van As die heeft met beperkte middelen en hoop gezeik binnen de club, waardoor veel spelers niet eens bij Ado willen voetballen, toch een selectie bij elkaar weten te krijgen.

   Beantwoorden
   • rws

    Hahahaha beperkte middelen? PEC heeft minder te besteden dan Den Haag slimmerik….. De feiten zijn hard, maar niet anders. Dat heet realisme….zoek het eens op zou ik zeggen….

 4. Vincenzo

  Ik vrees dat we niet heel veel ploegen de baas zullen zijn met het middenveld wat we hebben.. helaas

  Beantwoorden
 5. Til

  Helaas. Maar het is geen schande om bij PEC te verliezen.
  Volgende week gewoon thuis van Feyenoord winnen. Dat moet te doen zijn.
  Die spelen de laatste tijd als een natte krant.

  Beantwoorden
 6. Dave

  Het is natuurlijk nooit goed genoeg, kritiek en commentaar zal er altijd zijn. Kankeren kunnen we als de beste, maar iedere week staan we er weer met frisse moed! Natuurlijk zijn dingen voor verbetering vatbaar (zoals dat Hollandse tikkie terug), maar ik zie wel progressie. Zo slecht is het allemaal niet. Kijken of we komend weekend minimaal 1 punt kunnen pakken van de hand-in-hand lopende regerende landskampioen (dat is het niveau van Nederland). Met genoeg lef en passie zijn er echt wel mogelijkheden, maar wel realistisch blijven. Doelstelling is boven de streep blijven en daarmee zijn we aardig op weg. Helaas zijn we (nog lang) niet de club die we zouden willen zijn.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.