ADO Den Haag hoopt zondag tegen Feyenoord weer op de ingevingen van Nasser El Khayati (28). Zaterdag tegen PEC deelde hij in de malaise. ,,We moeten zorgen dat hij kan excelleren”, zegt trainer Fons Groenendijk.

Voor Rotterdammer Nasser El Khayati is het duel met Feyenoord zondag niet zomaar een potje. De middenvelder van ADO is niet alleen populair in Den Haag, maar ook in zijn geboortestad.

Dat bleek twee weken geleden nog toen hij op Woudestein kwam kijken bij zijn neefje Achraf El Bouchataoui, die in de Onder-19 van Feyenoord speelt. Tijdens de wedstrijd in de UEFA Youth League tegen Sjachtar Donetsk O19 moest hij om de haverklap handtekeningen uitdelen en poseren met jonge bewonderaars.

Het zegt iets over de status die de ADO-speler tegenwoordig heeft. De creatieve El Khayati is met zijn acties en goals een speler die bij jonge voetbalfans tot de verbeelding spreekt. Ook als ze supporter van een andere club zijn. De 28-jarige middenvelder is nog altijd de balverliefde pleintjesvoetballer die ze zelf ook zijn.

Maar de spelvreugde is de laatste weken ver te zoeken bij El Khayati. De grote man van de eerste weken van het seizoen kon de afgelopen drie wedstrijden zijn stempel niet drukken. Thuis tegen Excelsior lag dat wellicht vooral aan het feit dat ADO na een rode kaart al vroeg met een man minder kwam te staan. Maar ook in de uitwedstrijden tegen VVV en PEC Zwolle kon hij zich niet onderscheiden. In beide duels werd hij tien minuten voor tijd naar de kant gehaald.

Wissel
Na de 2-0 nederlaag bij PEC Zwolle baalde El Khayati meer van de totale offday van ADO dan van zijn wissel. ,,Ik ben onderdeel van het team en kan ook een mindere wedstrijd spelen”, sprak hij. ,,Dat was tegen PEC bij ons allemaal het geval. Na de eerste tien minuten stonden we met 2-0 achter en was de wedstrijd gespeeld.”

Trainer Fons Groenendijk liet zijn ploeg vroeg druk zetten, omdat hij niet wilde dat ADO te slap aan de wedstrijd zou beginnen. Dat strijdplan bleek achteraf niet gelukkig. ,,We hebben niet genoeg kwaliteit geleverd”, vond de trainer. ,,Als ik mijn eerste wedstrijd vorig seizoen tegen Go Ahead Eagles niet meereken, was dit de slechtste wedstrijd sinds ik hier ben. Dat valt rauw op je dak.”

Dat het even wat minder loopt bij El Khayati is wel een veeg teken. ,,Ik word nu minder bediend”, zegt de middenvelder. ,,Ik moet gewoon meer aan de bal komen. De twee seconden die je als speler de tijd hebt, moet je hem krijgen. Anders is het te laat. Ik leg het altijd bij mezelf neer als ik een mindere wedstrijd speel. Ook als ik goed speel, ben ik nog kritisch. Nu helemaal. Kijk, we trainen goed, maar dat moet er nu ook uitkomen in ons veldspel. Ook tegen Feyenoord dus. We moeten misschien iets meer lef en durf tonen. Dan komen de punten weer vanzelf.”

Hoewel hij hem twee keer wisselde, maakt Groenendijk zich over El Khayati weinig zorgen. ,,Nasser kan altijd goed voetballen”, zegt de trainer. ,,Als wij de baas op het veld zijn, is hij de kers op de taart. Zijn we goed, dan is hij van extra waarde. Maar als we het moeilijk hebben, is Nasser een speler die niet in zijn kracht komt. We moeten zorgen dat hij kan excelleren.”

Bron: Algemeen Dagblad
Fly-Over Leaderboard

5 reacties

 1. rws

  Je hebt ook nog eens voetballende kwaliteiten nodig. En die hebben zijn medespelers helaas niet al teveel. Scorend vermogen hebben we ook amper. Het is een wonder dat we 13 punten hebben met deze ondermaatse selectie. En met lef alleen haal je ook geen punten. Met spoed een scorende spits halen zodat die dweil Johnson de tribune op kan, en het liefst 1 of twee middenvelders halen zodat ook immers naar de tribune kan.

  Beantwoorden
 2. Jap33

  El Khayati is een nuttige en prachtige voetballer, als ADO de overhand heeft op het veld. Helaas is ADO negen van de tien wedstrijden de mindere en is het vooral El Khayati die compleet overlopen wordt en het gat op het middenveld is. Het is dus een nuttige en een waardeloze voetballer voor ADO.

  Beantwoorden
 3. Pietje Leeflang

  voorspelling voor zondag…
  010 ‘supporters’ gaan zondag weer lekker klieren in ‘onze stadion’ en 070 krijgt weer de schuld, fijne match fixers daar in zeist en ‘ons bestuur’ vind het allemaal weer fijn… Oh ja, en wederkrom weer een lekkere klier v.e. schijtz/grenz/4e..

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.