Komt Lex Immers (31) bij ADO Den Haag volledig tot zijn recht, nu hij zich moet wegcijferen voor het team? “Hij schikt zich in zijn dienende rol. Dat is Lex ten voeten uit.”

Het zou natuurlijk wat zijn als Lex Immers zondag tegen zijn oude club Feyenoord zijn eerste goal van het seizoen maakte. De kans daarop lijkt niet zo groot. Immers is sinds zijn terugkeer bij ADO als controleur op het middenveld niet meer de speler die hij in Rotterdam en eerder ook in Den Haag was. En dat is wennen voor de supporters, die hun held nu minder vaak bij het doel van de tegenstander zien.

“Lex was altijd een diepgaande middenvelder, die veel in scoringspositie kwam en goals maakte”, zegt oud-ploeggenoot Danny Buijs. “Ik denk niet dat het maximale eruit gehaald wordt nu. Toen hij bij ADO terugkwam, dacht ik: ‘Die gaat zijn goals meepikken en wedstrijden beslissen’. Ik had deze rol niet verwacht. Het is niet onvoldoende wat Lex laat zien, maar hij blinkt niet uit op deze positie.”

Uit zijn statistieken blijkt dat Immers het als controleur naar behoren doet. De Hagenaar werkt zich drie slagen in de rondte, gaat meer duels aan en verovert vaker de bal dan bij Feyenoord. Daar staat tegenover dat hij in de eindfase minder nadrukkelijk aanwezig is. Zo was hij nog bij geen enkele goal rechtstreeks betrokken.

“Lex is nog niet beslissend geweest, maar ik ben er van overtuigd dat dit nog gebeurt”, zegt Jeffrey van As, manager voetbalzaken bij ADO. “Als ik zie hoe hij leeft voor zijn sport, dan moet dat goed komen. We zijn nu al zeer tevreden over zijn inbreng. Die andere rol is logisch als je met Nasser El Khayati op het middenveld wilt spelen. Maar ook nu is Lex belangrijk.”

Supergelukkig
Dat Immers nu minder in de schijnwerpers staat, interesseert hem zelf nog het minst. “Lex is supergelukkig bij ADO”, zegt Immers’ zaakwaarnemer Frank Schouten. “Hij hing nog niet één keer aan de telefoon om over zijn positie te praten. Hij schikt zich in zijn dienende rol. Dat is Lex ten voeten uit. Als hij in het doel moet staan, doet hij dat ook.”

Zo heeft Buijs hem ook leren kennen. “Lex is een pure teamspeler”, zegt de ex-speler van Feyenoord en ADO. “Hij zal altijd zijn ego opzijzetten voor de ploeg. Dat valt in hem te prijzen. Het tekent zijn karakter dat hij niet de grote vedette uithangt.”

Familieman Immers wilde in de zomer koste wat kost terug naar Den Haag. “Hij kon Champions League spelen bij Club Brugge”, zegt Schouten, die in België verbaasde gezichten zag toen Immers zijn contract wilde inleveren vanwege ADO. “Dat kon de leiding zich niet voorstellen. Ze dachten dat we met een grote club in Duitsland bezig waren. Maar Lex zei altijd dat hij niet naar Den Haag terug wilde als hij veel te oud was. Hij zei: ‘Nu kan ik ADO nog helpen’.”

Met de creatieve El Khayati als aanvallendste pion op het middenveld, dient Immers de balans te bewaken. “Nasser kan ook in een vrije rol vanaf links spelen”, zegt Buijs over El Khayati, die hij als coach bij Kozakken Boys meemaakte. “In die rol speelde hij bij mij zijn beste wedstrijden. Dan kan Lex op 10. Met Meijers als opkomende back erachter, kan dat prima.”

Bron: Algemeen Dagblad
Brody’s leaderboard

8 reacties

 1. rws

  Hij kan het beste helpen door op de tribune te gaan zitten.
  Wat is die jongen slecht. Heb hem nog geen goede wedstrijd zijn spelen.

  Beantwoorden
  • Haagsicoon

   Misschien het artikel nog eens goed door lezen dan snap je ook wel waarom een Immers niet geheel uit de verf komt op dit moment.

   Beantwoorden
   • rws

    Misschien gewoon gedaan. Misschien moet je eens op hem gaan letten tijdens wedstrijden……Als dit een spelverdeler is….hahaha

   • Pietje Leeflang

    Okay, Iekoonische betweter, waarom speelt volgens jou (of volgens jouw artikeltje) Lex nauw zo goed dan?

    Van mij hoeft hij niet op de tribune, tenzij naast mij, omdat ik nog steeds de hoop koester dat Sexy eL-ie wel gaat waarmaken hetgeen ik van hem aan het begin van het seizoen verwachtte.

    Maar ook hier geldt dat de kruik te water gaat tot die barst.
    Oom Pietje

 2. Nick

  Immers moet je ook op 10 stallen en nergens anders. Kan de bal goed vasthouden om op tegenpartij de helft te spelen. In de 16 kan hij ook nog wel eens wat gekke dingen doen. Lex is te houterig om als controleur te fungeren al heeft ado vind ik helemaal geen controleur. Denk dat Danny Holla de laatste was 🙂

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.