Op zeer karaktervolle wijze heeft ADO Den Haag zondag landskampioen Feyenoord op een gelijkspel gehouden. In het goed gevulde Cars Jeans Stadion bogen de groen-gelen een vroege 1-0 achterstand om in een 2-1 voorsprong, maar in de slotfase werd het nog 2-2. Net voor de rust haalde ADO inspiratie uit de weergaloze gelijkmaker van aanvoerder Aaron Meijers, die een aanval à la FC Barcelona heel fraai afrondde.

ADO kwam al na drie minuten achter te staan. Nicolai Jorgensen kon de bal van dichtbij binnenkoppen uit een voorzet van Bart Nieuwkoop, waarmee de Deense spits zijn eerste goal ooit op kunstgras maakte.

Na de magistrale 1-1 van Meijers tekende verdediger Wilfried Kanon in de 55ste minuut met het hoofd voor de 2-1. Daarbij tastte Brad Jones, de Australische doelman van Feyenoord, volledig mis.

Op de valreep
Feyenoord voorkwam op de valreep zijn vierde nederlaag van dit seizoen. Captain Karim El Ahmadi redde vijf minuten voor tijd een punt namens de Rotterdammers.

Op de ranglijst blijft ADO als nummer 11 nog steeds vier punten verwijderd van Feyenoord. De laatste overwinning van het dolende Feyenoord in de eredivisie dateert al van ruim een maand geleden, uit tegen AZ.

Bron: Omroep West
GGH Media Leaderboard

8 reacties

 1. Jap33

  Mooie uitslag. Goed gedaan. Jammer dat je met Becker en Lorenzen zeer zwakke flankspelers hebt. Het je daar ietsje meer kwaliteit, kan je dit soort wedstrijden afmaken. Maar Goed, we moeten roeien met de riemen die er zijn. Kanon en Immers waren super!

  Beantwoorden
  • marco

   Lorenzen is toch zo slecht niet? Ik vind Becker wisselvallig, in potentie een hele goede voetballer maar het moet allemaal wel precies passen. Als een paasje net te kort is, doet hij geen stap extra, gisteren was hij ook vaak net te laat. En dat is teamwork, je andere spelers helpen. Overigens vind ik die Hooi helemaal niet geweldig, zeker als je er een fysiek sterke back tegenover zet.

   Beantwoorden
   • Jap33

    Becker timet vaak verkeerd, start keer op keer te laat en als hij de bal heeft, is het rendement erg matig. Lorenzen is lui en kan geen man uitspelen. Komt er soms nog wel eens op snelheid voorbij, maar betrap hem zelden op een goede voorzet. Maar inderdaad, een alternatief is er niet.

 2. Ron

  Even wat anders… jorgensen brak zijn pols.
  Hoort u die misselijke aanklager ook al komen met n flauwekulverhaal en dito strafeis, want er was sprake van ‘contact’ en zo. Ik vrees t nu echt.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.