ADO-aanvoerder Aaron Meijers maakte tegen Feyenoord een wereldgoal die zelfs de beste gamers hem niet zo snel na doen. ,,In FIFA is het bijna onmogelijk om zo te scoren.”

Mitchel Denkers kan zich wel vinden in de term die Lex Immers bedacht na de geweldige Haagse tiki-taka aanval die eindigde met een vlammend schot in de kruising van Meijers. ,,Het was wat de combinatie betreft inderdaad een soort FIFA-goal’’, zegt de E-sporter van ADO Den Haag. ,,Op die laatste pass na dan. In FIFA is het bijna onmogelijk om zo te scoren.’’

De 23-jarige Hagenaar kan het weten. Er zijn maar weinig mensen zo bedreven in het spelen van de razendpopulaire computergame als hij. Denkers, sinds begin dit jaar onder contract bij zijn favoriete club, stond afgelopen maand zevende op de wereldranglijst nadat hij 158 van zijn 160 gespeelde wedstrijden won. Dankzij hem is ADO in de E-divisie, de eredivisie voor FIFA-spelers, momenteel de trotse koploper.

Op de PlayStation maakte Denkers, die elk weekeinde 40 potjes FIFA speelt in de Weekend League, reeds ontelbare wereldgoals. Vaak ook na weergaloze combinaties. Maar beter dan ADO het zondag deed met de flitsende aanval via Meijers, Bakker, El Khayati en weer Meijers? ,,Dat zal online moeilijk lukken’’, zegt hij nadat hij op verzoek een flink aantal pogingen heeft gedaan om de treffer na te spelen. De poging die eindigt met een halve omhaal van Meijers komt nog het meeste in de buurt (zie video hierboven).

Als supporter op Midden-Noord was hij zondag in het Cars Jeans Stadion live getuige van de ‘FIFA-goal’. ,,Het was echt een prachtig doelpunt. Misschien wel beter dan dat je het op de PlayStation kunt doen. Vooral vanwege de laatste pass van Nasser El Khayati. Het was een heel klein lobje die Meijers alle tijd gaf om uit te halen. In FIFA wordt zo’n pass meestal onderschept. Het afmaken is een stuk makkelijker.’’

Bron: Algemeen Dagblad
Fly-Over Leaderboard

één antwoord

  1. Willem

    Mooie goal, maar wel een beetje veel ophef erover.
    Immers tegen Utrecht aantal jaar geleden was ook super, of de hakbal van de keeper tegen PSV niet te vergeten. En er zullen er nog wel veel meer zijn.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.