Geldt het motto ‘never change a winning team’ ook voor ADO Den Haag, nu Tom Beugelsdijk terug is van zijn schorsing?

De overwinning die Tom Beugelsdijk deze week boekte op Thomas Meissner naast het veld, pakken ze hem in elk geval niet meer af. Als partner van Raymond van Barneveld was hij dinsdag in een heuse dartsinterland bij ADO met 2-1 te sterk voor zijn vriend en concurrent, die speelde met Max Hopp, de nummer 1 van Duitsland.

,,Een supergave middag”, zegt Beugelsdijk over het bezoek van de beide topdarters. ,,We wonnen door Barney, niet door mij, haha. Ik kan het niet zo goed. Thomas ook niet. Met het dartssetje dat we hebben gekregen zijn we een dag later wel meteen samen gaan darten.”

Dat ze met zijn tweeën moeten uitvechten wie er zondag tegen Vitesse naast Wilfried Kanon in het centrum gaat spelen, staat hun vriendschap niet in de weg. ,,Totaal niet. De situatie is nou eenmaal zo. ‘Willy’ is natuurlijk een vaste waarde, dus samen spelen is altijd wat lastiger. Eén van ons speelt, we gunnen het elkaar. Onze carrières duren nog heel lang en we weten dat we uiteindelijk allebei weer aan spelen toekomen. Dat vertrouwen hebben wij in onszelf.”

Veel ontlopen de twee centrale verdedigers elkaar niet. Beugelsdijk is meer de pure verdediger die graag de persoonlijke duels aangaat, Meissner is aan de bal weer iets beter. De Duitser kreeg aan het einde van vorig seizoen de voorkeur van trainer Fons Groenendijk, maar Beugelsdijk knokte zich bij de start van de nieuwe competitie terug in de basis. Over die keuze hoorde je niemand bij ADO klagen. Zeker niet toen Beugelsdijk in Breda de winnende goal maakte tegen NAC (0-1). Juist die wedstrijd kostte hem de kop, want zijn door de camera geregistreerde elleboogstoot tegen Pablo Mari leverde hem – na een aanvankelijke vrijspraak – een schorsing van vier duels op.

Connectie
,,Ik heb het geaccepteerd, heb heel snel de knop omgezet en ben gewoon weer vol gaan trainen. Het is wel frustrerend natuurlijk, want je wil graag deel uitmaken van het team. Dat voel je niet als je op de tribune zit. De dag erna zit je weer met elkaar in de kleedkamer maar op de wedstrijddag heb je niet die connectie. Dat is vervelend.”

Met Meissner als zijn vervanger pakte ADO zeven punten uit de laatste vier wedstrijden, net zo veel overigens als in de laatste vier duels met Beugelsdijk. Reden om zijn ploeg te wijzigen heeft Groenendijk dan ook niet, zou je zeggen. Maar reden om de pikorde opnieuw overhoop te gooien en Beugelsdijk er voor een langere periode naast te zetten, heeft de ADO Den Haag-trainer evenmin. De keuze voor de Hagenaar, die met zijn strijdlust vaak voor wat extra’s kan zorgen, maakte hij voor aanvang van dit seizoen tenslotte niet voor niets.

,,Geen idee of ik speel, ik laat het op me afkomen”, zegt Beugelsdijk, die maandag negentig minuten meespeelde met Jong ADO. ,,Het heeft lang geduurd, vier weken plus een interlandweekend. In totaal heb ik zes weken geen competitiewedstrijd gespeeld. Maar ik ben topfit. Tegen FC Oss (oefenduel, red.) en Heracles 2 heb ik ritme op gedaan. Ik ben er klaar voor.”

Bron: Algemeen Dagblad

3 reacties

  1. rws

    Laat het centrum Kanon/ Meissner maar gewoon staan. Is wat mij betreft de beste optie. Beugelsdijk is een leuke gozer, maar toch wat minder dan Meissner.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.