ADO Den Haag heeft zaterdagavond een teleurstellende thuisnederlaag voor de kiezen gekregen. In het Cars Jeans Stadion was FC Groningen te sterk voor de zwak spelende Hagenaars: 0-3. Het gemis van de geblesseerde Tom Beugelsdijk en de geschorste Lex Immers deed zich voelen bij ADO.

FC Groningen heeft voor het eerst dit eredivisieseizoen buitenshuis gewonnen. De formatie van coach Ernest Faber naderde het in de middenmoot staande ADO daardoor tot op twee punten.

De openingstreffer viel in de extra tijd van de eerste helft. Ritsu Doan was er verantwoordelijk voor. Voor de Japanner was het zijn tweede treffer van het seizoen. Hij strafte balverlies bij ADO-achterin af.

Beheerst
Ongeveer een kwartier voor het einde liepen de gasten verder uit. Oussama Idrissi schoot beheerst raak. Voor hem was het de vierde van het seizoen. Een fraai uitgespeeld doelpunt van Juninho Bacuna zorgde kort voor tijd voor de definitieve beslissing.

Bron: Omroep West
Brody’s leaderboard

26 reacties

 1. Maxwin

  Geen beleving, geen bezieling, geen inzet, helemaal niks. En dan die Gorter, wat een slechte speler is dat. Nog geen eens niveautje Jupiler League. Morgenochtend maar een flinke straftraining inlassen voor die losers!

  Beantwoorden
 2. Barend

  Groenedijk weet het niet meer. Zulke wedstrijden speelden we ook met petrovic. Los zand geen organisatie in het veld

  Beantwoorden
 3. Vincenzo

  Tsja.. ik vind dat alleen de verdediging top 12 waardig is, Zwinkels kan ook aardig keepen. Middenveld alleen Immers is constant een degelijk niveau. El Kayati pieken en dalen en Bakker/Gorter vind ik allebei niks. Bakker al 5 jaar hetzelfde niveau. Aanvallend is ga ik niet eens over beginnen, die kunnen er allemaal niks van. Becker soms leuk, maar meer is het niet

  Beantwoorden
  • VaK G

   mee eens …daar zitten we dan in de kou op zaterdagavond…….nog een geluk dat groningen zo weinig scoort anders ………..

   Beantwoorden
   • Haagsicoon

    Zekers van een degelijk niveau je miste hem gewoon op het middenveld heel simpel.

   • rws

    Ga even de wedstrijden terugkijken dan. Kun je zien wat een triest niveau immers heeft…..

   • Haagsicoon

    Zoals je weet speelt Immers nu in een hele andere rol dan hij gewend was.En daar had hij nogal moeite mee dat was ook wel te zien de laatste paar wedstrijden ging dat beter.Dus ja misschien moet jij eens wat beter de wedstrijden gaan bekijken. Wat me opvalt is dat als het slecht gaat dat jongens zoals Immers en Beugelsdijk de wind van voren krijgen.Doe je ogen open en kijk naar de rest van de spelers zou ik zeggen.

   • rws

    Het andere rol excuus is onzin. Nogmaals…..ga de wedstrijden terugkijken en op die immers letten.

   • Haagsicoon

    Tja lul er maar lekker om heen als een andere rol onzin in jou ogen is snap je bar weinig van het spelletje. Dat je een schurft hebt aan Immers moet jij weten. En daarbij ik hoef niets terug te kijken denk eerder dat jij dat eens moet doen.Voorheen had hij altijd een aanvallende rol op 10 en was vaak in de 16 van de tegenstander nu moet hij puin ruimen en verdedigen maar dat zal je vast niet begrijpen want dat zal vast wel weer onzin zijn.Je hebt niet erg veel verstand van voetbal zo aan je reacties te merken.

 4. rws

  Wat een baggerwedstrijd weer. Het is dat we een paar keer gelukkig hebben gewonnen, anders sta je gewoon weer bij de onderste vijf. Er is een flinke kwaliteitsinjectie nodig in de winterstop wil het nog wat worden met deze armoedige selectie….

  Beantwoorden
 5. Bert

  Wij vergeten allemaal het falen van de trainer. Los zand en zat totaal geen idee achter. Verkeerde wisselspelers opstellen (Gorter)en de latere wissels waren ook bedroevend slecht op Hooi na.Dat maakt een elftal ook niet sterker.

  Beantwoorden
 6. Willem

  Was echt een bagger wedstrijd, zelden zo’n slechte wedstrijd gezien, en van beiden ploegen. Zat geen overtuiging in van beide kanten. 0 – 3 is een geflatteerde uitslag.
  Maar als je thuis zo speelt, ik had medelijden met de supporters die waren gaan kijken. Was met recht weg gegooid geld.
  Geen enkele pass kwam aan. En, ik begrijp niet dat starten met die spits, laat die lekker invallen in de 2e helft, laatste 20min of zo.
  Deze wedstrijd snel vergeten en dan maar op naar de volgende , hopelijk dan niet alleen maar terug speel ballen naar de keeper.

  Beantwoorden
  • Haagsicoon

   Zoals de wind waait juist ja waait m’n hempie. Zo is Groenendijk een held en zo kan hij er niets meer van.

   Beantwoorden
   • VaK G

    heeft hij deze wedstrijd slim aangepakt dan???? met dit soort wedstrijden komt de kunde of onkunde boven water….verklaar maar eens waarom die noor in vredesnaam bij ado voetbalt??? totale miskleun …………..poeponnetje

  • Haagsicoon

   Het enige wat niet slim was om Duplan in te brengen had liever Hooi gezien.Voor de rest was er niets mis met de opstelling na een paar basis plaatsen voor Falkenburg in de spits gaf hij Johnsen weer eens een kans wat vrij normaal is. Ach dit soort wedstrijden zitten er ook wel eens tussen heeft elke club last van.Heb meer vertrouwen in Groenendijk dan die pipo van vorig seizoen.

   Beantwoorden
   • Maxwin

    Ja hoor, Gorter had er natuurlijk nooit in mogen staan. Je speelt dan met 10,5 tegen 11. Die jongen doet wel zijn best, maar kan niet beter. Cruciale fout van deze beperkte speler was inleiding van de terechte nederlaag. Wel mee eens dat Hooi eens moet beginnen.

 7. Hendrik

  Wat een toppers hier op de site.
  Dit door wedstrijden zitten er toch altijd tussen. Heracles thuis gingen we Europa in, nu kan niemand er meer wat van. Top supporters

  Beantwoorden
  • Maxwin

   @Hendrik, wat lul je nou stom. Vind jij het een goede wedstrijd dan? Heb jij er geen mening over? Als je niks zinnigs te zeggen hebt, meld dan niks. Wie ben jij om de anderen geen supporters te noemen. Alles was zaterdag een aanfluiting. Hier zitten supporters in de vrieskou niet op te wachten!

   Beantwoorden
   • Haagsicoon

    Je hoeft niet alles goed te vinden en het was ook niet goed zo simpel is het. Maar het gaat hier wel altijd van het ene naar het andere uiterste wat reacties betreft de 4-1 tegen Heracles was alles top en nu kunnen de trainer en spelers er ineens niets meer van. Blij als Immers en Beugelsdijk weer terug zijn komend weekend.

   • rws

    Reacties van anderen boeien mij niet, en ik wens er niet op aangesproken te worden. Ik geef vanaf wedstrijd 1 al aan dat het er niet uit ziet en dat we zonder geluk gewoon weer bij de onderste 5 hadden gestaan.

   • Haagsicoon

    Klopt jou boeit niets dat is wel te merken jij bent de enige hier die er verstand heeft natuurlijk.Jij mag op alles en iedereen reageren maar andersom heb je er moeite mee. Tja t/m de wedstrijd tegen Vitesse uit stonden we slechts 1 puntje achter op het schema van het seizoen onder V/D Brom tja dat is zeer slecht.
    Ala als als PSV niet zoveel geluk had stonden ze nu 2e of 3e zo lust ik er ook nog een paar.

 8. Willem

  Met Haagsicoon eens. Van het ene uiterste naar het andere. Immers erin is altijd goed. Meijers was deze wedstrijd ook gewoon slecht, eerlijk is eerlijk, van die kant kwam ook steeds de dreiging.
  Ik zou gewoon eens starten zonder Becker, (Noorse Spits) , Hooi in de basis en als die Lorenzen niet geblesseerd is daar eens mee starten. Falkenburg in de spits.

  Gooi die Becker en die Noor en pas 20min voor het einde erin, dan heb je snelheid en dreiging van beiden. Is het in de 1e 70min nog niet afgemaakt, dan heb je zeker een goeie kans met die 2 voor 20min. Een hele wedstrijd zijn ze geen moer waard.

  Vond trouwens die invaller voor Ebuehi redelijk ingevallen.

  Beantwoorden
 9. Supporter070

  Wat ben jij een zeiksnor zeg rws!! Lees nu een paar reacties en letterlijk álles is negatief wat je typt:(. Tuurlijk mis je Immers in het veld, hij is één van de weinige die sterk aan de bal is en de bal in de ploeg kan houden. Maarja, gezien je reacties snap jij weinig van voetbal. Oja, en kwaliteitsinjecties……wat voor spelers moeten we halen dan?

  Wedstrijd was een aanfluiting, zonder enige strijd en beleving. Deze ploeg kan tussen plek 8 en 15 eindigen afhankelijk van de strijd die ze leveren.

  Beantwoorden
  • Haagsicoon

   Tja rws is altijd negatief en heeft altijd gelijk en duld geen tegenspraak.Denk iemand met een rot leven die alles negatief ziet en te veel azijn zuipt.

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.