Kansloos tegen FC Groningen (0-3), de afwezigheid van het Haagse hart deed zich voelen. Zonder Lex Immers en Tom Beugelsdijk was ADO zichzelf niet.

Over Lex Immers is dit seizoen al veel gezegd en geschreven. In zijn nieuwe rol bij ADO is de teruggekeerde routinier voor de goal minder bepalend dan voorheen. Maar je merkt pas hoe belangrijk hij is als hij, zoals zaterdag vanwege een schorsing, een keertje niet meedoet. Datzelfde kon worden gezegd van de geblesseerde Tom Beugelsdijk (inzet rechts), van wie de meedogenloosheid in de duels werd gemist.

De tweede nederlaag op een rij kwam keihard aan bij ADO, dat plots angstig naar beneden moet kijken. Tegen FC Groningen was het zowel met als zonder bal zwaar onder de maat.

Groenendijk wilde zich niet verschuilen achter het grote aantal afwezigen – Tyronne Ebuehi ontbrak eveneens door een schorsing, Melvyn Lorenzen viel al vroeg uit met een hamstringblessure – maar het verval tegen FC Groningen maakte hem de trainer duidelijk dat er aan de pikorde bij ADO voorlopig niet valt te tornen. ,,We moeten vechten voor elk punt met deze groep”, aldus Groenendijk. ,,Een aantal jongens, dat er nu niet was, is daarvoor zeer belangrijk. Ik hoopte dat anderen zouden opstaan. Maar dat is niet gebeurd.”

Zonder Immers en Beugelsdijk mist ADO zijn Haagse gezicht. De twee jongens van de stad, met wie de aanhang zich zo goed kan identificeren, zijn niet alleen vanwege hun imago uitgegroeid tot boegbeelden en cultuurbewakers. Dat zijn ze vooral door hun manier van voetballen. ,,We weten allemaal hoe belangrijk Beugelsdijk en Immers zijn met hun strijd”, aldus Groenendijk. ,,De belangrijkste kwaliteit van dit ADO ís strijd, ís agressie. We moeten duels winnen om tot iets te komen. We zijn niet de makkelijkst voetballende ploeg.”

Op de voetballende kwaliteiten van Beugelsdijk valt van alles aan te merken, maar hij kleunt er wel met hart en ziel in als anderen steken laten vallen. En dat laatste gebeurde nogal eens tegen FC Groningen. Zonder Immers om de boel bij elkaar te houden was de organisatie bij ADO ver te zoeken. ,,Los zand”, aldus Groenendijk.

,,Natuurlijk mis je Lex”, sprak aanvoerder Aaron Meijers. ,,Het valt misschien niet altijd op, maar hij is heel belangrijk in de coaching op het middenveld. Hij kan de rust bewaren.”

Meijers hoorde de supporters van ADO Den Haag zaterdag juichen, toen duidelijk werd dat Ajax punten had verspeeld bij FC Twente. ,,Maar ik had liever gezien dat Ajax had gewonnen”, zo keek de linksback alvast vooruit naar het duel van zaterdag in Enschede. ,,FC Twente pakt sinds lange tijd weer een punt, we kunnen aan de bak. Gelukkig hebben we dan een aantal jongens terug.”

Bron: Algemeen Dagblad
GGH Media Leaderboard

8 reacties

 1. rws

  Beugelsdijk mis je niet, Meissner/Kanon is gewoon het beste centrale duo. Immers mis je al helemaal niet veel aan. Die heb ik pas 1 of 2 redelijke wedstrijden zien spelen. Je hebt gewoon weer een ondermaatse selectie t.o.v. je begroting.

  Beantwoorden
   • rws

    Koop anders even een brilletje…..je zal wel een fan van hem zijn. Die zijn allemaal blind als het om hem gaat.

  • Haagsicoon

   Natuurlijk mis je Beugelsdijk met Kanon het beste duo centraal achterin een Meissner kan je wel verkopen in de winterstop was vorig seizoen ook al een ramp.
   En een Immers is echt wel nodig op het middenveld ondanks dat hij nu een andere rol heeft wat een hoop schijnen te vergeten.
   Dat jij een schurft hebt aan Beugelsdijk en Immers moet jij weten al jaren lang loopt men te huilen dat we de haagse bluf missen en dat er meer spelers uit Den Haag in het elftal moeten spelen.

   Beantwoorden
   • Hollander070

    Precies , ik ben blij met Beugelsdijk en immers , Beugelsdijk ja hij laat steken vallen maar pakt toch regelmatig punten voor ons , immers fungeert prima als een soort stofzuiger wat wel jammer is dat hij niet de snelste is maar levert wel prima passes af al met al prima spelers voor den haag

   • rws

    Meissner/ Kanon was het beste duo vorig seizoen. Ze zijn gek als ze verlengen met beugelsdijk…..de prutser

 2. Pietje Leeflang

  Stom, dom en wispeltreurig, tegen Groningen, was als vanouds gewoon kut.
  4ex bankspelers gaan het verschil niet maken, pijnlijk mogen ervaren tegen groningen . Juist door mi het falen van die 4 is het mij duidelijk geworden dat de selectie te dun is en dat bank …
  Ook vind ik dat survival of the fittest super belangrijk is en het besef dat kampioen worden wij toch nooit meer… zolang wij dat mafia in zeist blijven erkennen.
  Als er iemand is die dat niet ziet zou eens een bezoekje aan Spexzeevers moeten overwegen.
  Of niet

  Beantwoorden
 3. T v d Vlist

  Beugelsdijk en Immers zijn zeer belangrijk in dit team. Het zijn echte haagse jongens die begrijpen wat de supporters op het veld willen zien. Het gaat om inzet en mentaliteit. Dat is wel het gene waarvoor de supporters naar het stadion komen. Beugelsdijk en Immers zijn niet alleen speler het waren en zijn ook van oorsprong supporter. Aan deze gasten moeten alle spelers een voorbeeld nemen. Met inzet, beleving en mentaliteit kan dit team zeker een heel eind komen.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.