ADO Den Haag heeft op dit moment twee Chinese stagiairs. Het duo komt echter niet in aanmerking voor een contract, stelt manager voetbalzaken Jeffrey van As.

‘Het gaat uit van onze samenwerking met onze Chinese investeerders’, vertelt Van As. ‘Zij willen graag jonge Chinese voetballers de kans geven om bij ADO op een hoger niveau te trainen dan ze gewend zijn, wij staan daar open in.’

Afgelopen zomer trainden er tijdens ADO’s oefenstage in China ook al twee Chinezen mee. Dat was bij het eerste elftal. Zu en Chen trainen deze week mee bij Jong ADO Den Haag en waren dinsdagmiddag actief in een oefenduel met de beloften van FC Volendam. ADO onderzoekt al langer de mogelijkheden om de samenwerking met United Vansen op voetbaltechnisch gebied te intensiveren, meldde Van As eerder dit seizoen in een interview met VI.

Zo is het een reële mogelijkheid dat ADO in de voorbereiding op volgend seizoen weer naar China afreist. Deze winter zal de Residentieclub het dichter bij huis zoeken.

Bron: Voetbal International

6 reacties

 1. Rick

  Als van as zegt dat ze niet goed genoeg zijn nou dan zijn zecwel heeeeel slecht…gezien zijn topers lorentzen hooi johnson

  Beantwoorden
  • Hollander070

   Hooi speelt prima snap niet dat je hem als heel slecht ziet , Lorenzen net zo , Johnson speelt redelijk die kan je inderdaad beter 20 min voor tijd op stellen

   Beantwoorden
 2. Nick

  Met het budget is er toch aardig zaken gedaan. In het begin van het seizoen stonden we met zijn 13ne op het veld en dat was geloof ik incl. 3 keepers. Snel allemaal transfervrije spelers aangetrokken en ik vind dat Fonsie het aardig neer heeft gezet. Dit jaar zo snel mogelijk veilig spelen en dan hopen dat het dan eens een keer bouwen wordt inplaats van elk jaar weer wat afbreken binnen je selectie.
  Trouwens bij Ebuehi gewoon aangeven of je gaat tekenen of je maakt een winterse transfer zoniet wordt het banken tot je wk.

  Beantwoorden
  • rws

   Wat is er goed aan als je jaarlijks met een 9e of 10e begroting blij moet zijn als je 13e wordt? Kijk naar clubs als Zwolle en Heracles…..die halen het uiterste uit hun begroting. En die zijn lager dan die van Den Haag.

   Beantwoorden
 3. Willem

  Heb altijd al gezegd, in die 1.4 miljard Chinezen (of iets meer) moet toch wel een paar leuke (talentjes) voetballertjes rond lopen?
  Een paar ruwe diamantjes?

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.