ADO Den Haag heeft zaterdagavond na een boeiende wedstrijd tegen FC Twente drie punten bijgeschreven. In een ‘wit’ en koud Enschede schoot alleskunner Nasser El Khayati in de slotminuten de winnende treffer op zeer fraaie wijze binnen: 2-3.

ADO herstelde zich met de overwinning van twee opeenvolgende nederlagen, tegen FC Groningen en Vitesse.

In De Grolsch Veste kwam ADO Den Haag op achterstand. Danny Holla deed zijn oude ploeg pijn door na twaalf minuten spelen de score te openen. Tom Boere werd weggestuurd, legde af op Holla, die vogelvrij stond en simpel binnen kon schieten.
Counter
Niet voor de eerste keer dit jaar kwam ADO op achterstand, maar heel lang mocht FC Twente niet genieten van de voorsprong. Na een vliegensvlugge counter nam El Khayati vijf minuten later alweer de gelijkmaker voor zijn rekening.

De 1-1 deed de Haagse ploeg van trainer Fons Groenendijk goed, want niet veel later greep ADO de leiding na een fraaie treffer van Bjørn Johnsen. De Noorse spits prikte de bal uit het niets uit de lucht met links binnen via de onderkant van de lat. De credits voor de piekfijne assist gingen naar El Khayati.

Slotminuten
De heerlijke treffer van Johnsen werd vlak voor rust echter tenietgedaan, nadat de aanvaller de bal vanuit een vrije trap in het eigen doel kopte. In de tweede helft, die niet zo doelpuntrijk was als de eerste, leek het duel lange tijd in een gelijkspel te eindigen. ADO had vaak het betere van het spel. Nadat het offensief van de formatie van trainer Fons Groenendijk wat geluwd leek, sloeg El Khayati alsnog toe.

ADO is met tien punten meer een stevige middenmoter. FC Twente is nu de hekkensluiter van de eredivisie.

Bron: Omroep West
Fly-Over Leaderboard

11 reacties

 1. Haagsicoon

  Tja een rommelige wedstrijd waarin Ado Den Haag beter was in de 2e helft blij dat Immers er weer bij was.Nu hopen dat Beugelsdijk weer snel terug komt want een Kanon was ook niet echt blij met Meissner haha.
  Tja duo Beugelsdijk/Kanon is toch stukken beter elke wedstrijd met Meissner stond Ado al snel achter. Maar ach nu plek 8 niet slecht voor ons cluppie.

  Beantwoorden
  • Haagsicoon

   Denk dat men nu weer positief zal reageren of degene die zo negatief waren reageren nu niet omdat ze gewonnen hebben.

   Beantwoorden
  • Maxwin

   Nuttige overwinning, maar had ook een 3-2 nederlaag kunnen worden door die domme actie van Gorter. Vrijwel iedere scheidsrechter had een pingel gegeven, maar gelukkig deze niet. Dankzij wederom El Khayati nemen we 3 welkome punten mee. Advies aan Fons: stel die Gorter svp niet meer op! Deze kerel gaat punten kosten.

   Beantwoorden
 2. Hollander070

  Beginfase was weer slordig helaas , daarna een schitterende wedstrijd gezien van onze kant en verdiend gewonnen , tuurlijk zijn er nog slordigheden in de passes en het balverlies maar we staan lekker in het linkerrijtje nog TOP!!💪💪

  Beantwoorden
 3. Til

  Heerlijke wedsrijd. Gefeliciteerd Fons en zijn mannen.
  Het is zeker niet foutloos. Maar er werd bij vlagen goed gevoetbald. Johnson hard zien werken.

  Beantwoorden
 4. rws

  Weer een zeer rommelige wedstrijd die alle kanten op kon. Gelukkig wel de drie puntjes, maar als Twente gewoon die pingel krijgt is het andersom. Zwaar kut dat Kanon een blessure op heeft gelopen en er niet bij is tegen Roda.

  Beantwoorden
 5. Nick

  3 punten, zeer belangrijk voor ado. Ik blijf het zeggen, 13 spelers in de voorbereiding de eerste 3 wedstrijden verlies je daardoor en daarna doen we het gewoon goed. We mogen als adosup. Blij zijn dat we al 20 punten hebben. Niks weg doen in de winterstop en hopen dat er mis een middenveldertje (controleur) bij komt. Gorter brengt te weinig. En over Fonsie, we moeten blij zijn dat deze trainen bij ons is ingestapt, de verhalen over de begroting enz. Aan het eind van vorig en begin dit seizoen. We mogen blij zijn!

  Beantwoorden
 6. Jap33

  Knappe overwinning. Ik vond die vermeende pingel geen pingel. Gorter tikt de bal weg, waardoor de kans ook weg is. Daarna neemt hij speller wel wat mee, maar ja, de bal was ook weg. Geen pingel dus.
  Ado staat verassend hoog. Erg goed voor deze selectie met al dat gedonder en geldgebrek. Mede te danken aan deze klasse trainer. Dat je af en toe een wedstrijd verliest, zoals vorige week, is logisch. Dat hoort bij een middenmoter. Ado heeft niet de kwaliteit dusdanig stabiel te presteren. De selectie is smal. Gorter is te licht voor het werk. Maar alternatieven zijn er niet.

  Beantwoorden
 7. Ron

  Laten we eerlijk zijn, johnson verrast mij op n positieve manier. Hij werkt hard en maakte een fraaie goal. Dat eigen doelpunt… spitsen horen nu eenmaal niet te verdedigen.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.