Spits Bjørn Johnsen speelde tegen Twente (2-3) misschien wel voor het eerst een écht sterke wedstrijd. Dat had de Noor, die fraai scoorde, ook wel hard nodig.

Het flinke portie krediet die hij met zijn gelijkmaker tegen Ajax, op 17 september (1-1), had verschaft, begon toch langzaamaan op te raken. Bjørn Johnsen, beoogd aanvalsleider van ADO Den Haag, begon de fans wat op de zenuwen te werken. Die lange houten klaas uit Noorwegen volgt de looplijnen van een dronken tor en mist het spitseninstinct, was te horen op de tribunes. Johnsen verdween na een weifelende en weinig imponerende start, waarin zijn treffer tegen Ajax hem nog lang in het zadel hield, met een scala aan gemiste kansen en een gebroken neus verder naar de bank.

De Noor gaf niet op en scoorde als invaller tegen Heracles, toch al zijn vierde van het seizoen. Al telde zijn eerste tegen SC Heerenveen eigenlijk maar half. Mede door een dip van Erik Falkenburg en een schorsing van Lex Immers keerde Johnsen tegen Groningen (0-3) terug in de basis. Daarin kon hij wederom geen potten breken.

Tegen Twente stond de boomlange spits weer in de basiself. Het was zijn beste wedstrijd tot nu toe. Het leverde hem een plekje in de punt van de aanval van het Elftal van de Week van het AD op. Johnsen imponeerde niet alleen met een acrobatische treffer, maar bleek eindelijk ook balvast en verschalkte verdediger Jos Hooiveld ook continu op snelheid. Al was dat laatste niet zo’n hele prestatie, want ik denk dat Johnsens’ oma Hooiveld er ook uit had gerend.

De international (26) lijkt stappen te maken. Het is misschien niet zo’n afmaker als voorgangers Havenaar, Kramer of Bulykin, maar voetballend is hij van waarde. En met zijn vijfde goal in 15 wedstrijden heeft hij zijn seizoenstotaal van vorig jaar bij het Schotse Heart of Midlothian FC geëvenaard, terwijl hij daar 34 matches voor nodig had. Als hij zo doorgaat, eindigt hij op dertien goals, voor een ADO-spits toch niet slecht.

Tijd voor Johnsen om het nu een paar weken op rij te laten zien. Want weer lang teren op een beauty is deze keer niet aan de fans besteed. Op de tribune hoorde ik zeggen: eigenlijk is Johnsen een hele goede amateur. Hij kan alles, maar kan alles net niet goed genoeg. Al was die amateur wel in vorm tegen Twente en hopelijk ook tegen Roda JC.

Tekst: Terence Garnier

11 reacties

 1. Westlander

  Ben t wel met je eens. Idd figuur die we graag zien schuim op die bek figuur.voetballend minder maar goeie instelling
  Beter dan juffrouw becker

  Beantwoorden
 2. Willem

  Nou, afgelopen zaterdag deed hij eindelijk eens wat en was gevaarlijk. Maar de rest van het seizoen kon ik hem wel afschieten, in de begin wedstrijden, open kansen en een amateur die had de kansen erin gepist.
  Laten we hopen dat het kwartje eindelijk eens gevallen is en dan dezelfde inzet als afgelopen zaterdag. Ja, dan kan het zeer zeker wat worden. Vorige week zei ik nog, liever op de bank en de laatste 20min erin, laat hem maar bewijzen dat hij elke wedstrijd die instelling kan brengen. Over Becker, die kan het , maar zijn passes zijn zo belabberd, en dan kan de voorhoede er vaak ook niks mee.
  Heb geen hekel aan beiden, maar ze moeten het toch maar eens een paar wedstrijden laten zien, niet 1 wedstrijd redelijk.

  Beantwoorden
 3. Maxwin

  Johnson is een harde werker met inzet. Af en toe raakt hij de bal goed en dan scoort ie. Meestal lukt het goed raken niet en is hij als spits de ‘kop van jut’. Ook koppend is hij niet de beste. Ik geef hem een mager 6je.

  Beantwoorden
  • Hollander070

   Rws hetzelfde geld voor jou , met zo’n supporter als jou kan je ook niet veel , gun Johnson wat tijd , je ziet dat hij stappen maakt ik hoop dat hij er nog een paar maakt dit seizoen

   Beantwoorden
  • Haagsicoon

   Eh even kijken El Khayati 6 doelpunten en Johnsen 5 doelpunten de rest van de aanvallers komen niet verder dan 1 doelpunt dit seizoen.
   Tja we missen zeker scorend vermogen zowel op links als rechts.Dus ja wie zijn er nou drollen??????

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.