ADO Den Haag heeft in eigen huis een belangrijke 3-2 zege geboekt op Roda JC. De Hagenaars keken lang aan tegen een achterstand, maar in de tweede helft trok de ploeg van Fons Groenendijk aan het langste eind.

Van de vijf goals vielen er twee in het eerste kwartier. Roda kwam na vijf minuten spelen op 0-1 door Dani Schahin, die de bal makkelijk binnen kon tikken na een pass van Mario Engels. Lex Immers maakte na dertien minuten spelen echter alweer gelijk. Na de boeiende openingsfase gebeurde er weinig in het Cars Jeans-stadion van ADO. Tegen het einde van de eerste helft keek ADO tegen een achterstand aan en profiteerde Roda van de goede eerste helft. Na een overtreding van Aaron Meijers mocht Feyenoord-huurling Simon Gustafson aanleggen voor een strafschop, die de Zweed ook benutte.

In de tweede helft bracht Groenendijk Tom Beugelsdijk in de ploeg voor Donny Gorter en vanaf dat moment ging de ploeg beter draaien. De tijd begon te dringen voor de Hagenaars en nadat kansen van Immers en Björn Johnsen werden gemist, werd de 2-2 gemaakt. Immers bracht zijn ploeg voor de tweede keer langszij. Vijf minuten later konden de ADO-fans opnieuw juichen, want Erik Falkenburg kopte de 3-2 tegen de touwen.

Roda ging in de slotfase alles op alles spelen en was dicht bij de gelijkmaker, maar Schahin schoot de bal in het zijnet. Aan de andere kant liet Falkenburg na om de 4-2 te maken. Roda-speler Henk Dijkhuizen moest er in de blessuretijd af met zijn tweede gele kaart. Niet veel later werd er afgefloten. Dankzij de zege nestelt ADO zich in de subtop van de Eredivisie. Roda blijft hekkensluiter.

Bron: Voetbalprimeur

13 reacties

 1. Haagsicoon

  Wederom met vechtlust gewonnen tja 0-1 slap momentje achterin en de penalty was nogal ongelukkig.
  Was blij dat Beugelsdijk er in kwam en bakker naar het middenveld voor de rest bewees Immers weer z’n waarde voor de ploeg gaat zich nu lekker voelen in een andere rol.
  Een Johnsen gaat steeds beter voetballen en werkt zich de pleuris in iedergeval geen luie donder. Het is allemaal geen hoogstaand voetbal maar je pakt wel de punten en daar gaat het om.

  Beantwoorden
  • Hollander070

   Haagsicoon zeker waar , die hooi is ook aardige smaakmaker aan het worden geef hem die bal en er gebeurd altijd wel wat ,alleen Gorter is de slechtste van het stel die moet groenendijk echt niet meer opstellen die gast kost je punten

   Beantwoorden
 2. Maxwin

  Goede overwinning en veel veerkracht getoond! In de 2e helft speler we weer met 11 tegen 11 door de wissel Beugelsdijk voor Gorter en Bakker op het middenveld. Stel die Gorter nou eens niet meer op Groenendijk. Die jongen voegt helemaal niks toe en kost punten.

  Beantwoorden
  • Haagsicoon

   Waarom denk je dat een Gorter begon op het middenveld als een Beugelsdijk niet terug kwam van een blessure zat hij gewoon op de bank.
   Tja Tommy had pas 1 volledige training gedaan een dag ervoor dus neem je geen risico nu je ook Kanon kwijt bent tot aan de winterstop.
   En dat wel elke wedstrijd elke keer vroeg tegen een achterstand aankijken en soms verliezen mag je iedereen aanrekenen.
   Tja Bakker was het zwakke schakeltje in de verdediging dat zag Fons heel goed om hem te vervangen voor Beugelsdijk.

   Beantwoorden
   • Hollander070

    Daar heb je zeker een punt , ik heb het ook niet over de laatste wedstrijd maar wedstrijden je ziet gewoon dat Gorter tekort schiet en hele domme overtredingen maakt zelfde geldt voor duplan , en bakker zal een 6je blijven en verdedigend een 5 ,hopen dat kanon snel herstelt en dan gewoon Tommy en Wilfried centraal duo laten staan

   • Maxwin

    @Haagsicoon: en dan gelukkig wel wisselen voor Gorter. Juffrouw Bakker werd inderdaad wel erg makkelijk opzij gezet.

   • Haagsicoon

    @Maxwin Je dacht toch niet dat hij Bakker naar de kant zou halen haha.

   • Maxwin

    @Haagsicoon: Wat mij betreft gaat Bakker ook banken. Komt duidelijk kracht tekort. Heeft wel veel meer voetbalintelligentie dan zo’n Gorter, die er blijkbaar ook goed opstaat bij Fons. Die komt namelijk alles tekort.

 3. Willem

  Zeer mooie winst, 1e helft weer niet hoogstaand. 2e helft werd er echt geknokt en stonden de poppetjes op de juiste plek.
  Bakker hoorde idd niet daar 1e helft te staan.

  Lijkt wel of die Noor en Becker dit ook allemaal lezen, de laatste 2 wedstrijden lopen en voetballen en werken ze tenminste (Blijf lezen aub).

  Waar ik ook de meeste gelijk in geef en die ons nog punten kan gaan kosten is die Gorter, onbesuisd , en daar lukt niet veel bij.

  Alle punten die in Eindhoven gepakt kunnen gaan worden zijn bonuspunten, maar tegen PEC vind ik (Thuis) dat er minimaal 1 punt gepakt moet worden maar liefst uiteraard 3.

  Becker & Noor, blijf zo door gaan en jullie wordt samen een gevaarlijk duo voor de tegenpartij.

  Beantwoorden
 4. rws

  Weer dramatisch begonnen! Eerste 60/65 minuten waren weer niet om aan te zien. Gelukkig kon het daarna blijkbaar weer wel. Maar dat slechte beginnen en dramatische spel moet er wel uit. Maar goed, de puntjes zijn binnen. Mag ook wel thuis tegen de nummer 18.

  Beantwoorden
  • Hollander070

   Begin was niet best , daarna gewoon een leuke wedstrijd gezien 3 puntjes gedeelde 7e plek het gaat goed in den Haag

   Beantwoorden
 5. Jap33

  Ik vind het erg knap hoe ADO keer op keer een bijna verloren wedstrtijd terug pakt. Je kan je echter wel afvragen wat er gebeurt als ADO de eerste helft ook eens gaat voetballen? Gorter en Duplan komen echt te kort. Helaas is de spoeling erg dun. Verder wordt er best knap gevoetbald. Is al een aantal jaar terug dat ik ADO best goed zie voetballen. Dat had ik niet verwacht van de zomer. Alles was toen bagger. Groenendijk doet dus erg knap werk. Want eerlijk is eerlijk. De bankspelers komen tekort, dus met blessures en of schorsingen ben je direct een klap zwakker. Zie Groningen thuis bijvoorbeeld. PSV ff foppen en puntje tergen Pec!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.