Op bezoek bij koploper PSV heeft ADO Den Haag zaterdagavond een 3-0 nederlaag geleden. De basis voor de overwinning werd door de thuisploeg al in de eerste helft gelegd. Via twee goals van Luuk de Jong en een benutte penalty van Marco van Ginkel stond de eindstand in de pauze al op het scorebord.

Alle goals van PSV kwamen tot stand na persoonlijke fouten. Nick Kuipers was de meest ongelukkige man van het veld. Bij de debuterende verdediger, die maandenlang in de lappenmand zat met een liesblessure, ging er onbedoeld veel mis bij de tegendoelpunten.

Luuk de Jong tikte de bal al in de vijfde minuut binnen na een voorzet van Santiago Arias. Voor zijn tweede treffer, slechts twee minuten later, hoefde De Jong minder moeite te doen.

Blessure Zwinkels
De defensie van ADO Den Haag communiceerde niet goed. Toen Kuipers de bal uiteindelijk weg wilde trappen, schoot hij tegen de voet van De Jong aan. De bal verdween hard achter de kansloze doelman Robert Zwinkels, die zich kort voor de pauze met een pijnlijke pols moest laten vervangen door debutant Tim Coremans. Toen was het al 3-0. Marco van Ginkel benutte een strafschop.

De tweede helft was minder spectaculair, en doelpunten bleven ook uit. ADO beëindigde de wedstrijd met tien man na rood voor Thomas Meissner.

Bron: Omroep West
Fly-Over Leaderboard

7 reacties

 1. Maxwin

  ADO is net als vorig jaar weer erg aardig voor Luuk de Jong. Door gepruts van Kuipers kan deze gemakeerde spits 2 keer scoren. Wat een gemis dat Kanon geblesseerd is! Deze wedstrijd maar snel vergeten en dan maar winnen van PEC.

  Beantwoorden
 2. ger

  Nick Kuipers die gaat het wel redden het is jammer, maar meiers ging ook goed in de fout stond ook maar te kijken wat kuipers ging doen had ook in kunnen grijpen voor de 2 keer vorig week ook, een fout van meiers 11 meter ,die achterhoeden is niet zo goed hopen dat het goed komt tegen pec zwolle.
  en dan nog die tering kop van luuk de jong wat een baby face.

  Beantwoorden
   • Haagsicoon

    Gaat het redden op basis van meer wedstrijden spelen zo simpel is het.

   • Haagsicoon

    Tja op basis van een helft al afschrijven is ook vergezocht natuurlijk.Hij herpakte zich in de 2e helft daarbij voor dat ik een oordeel geef wil ik hem meer wedstrijden zien spelen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.