ADO Den Haag is niet van plan om Nasser El Khayati deze winter te laten gaan. Ook niet als er drie miljoen euro voor de sterspeler wordt geboden. ,,Dat betalen ze dan ook in de zomer wel’’, zegt manager voetbalzaken Jeffrey van As, die de deur voor Michiel Kramer op een kier houdt.

In het Turkse Belek kan ADO ontspannen toewerken naar de tweede competitiehelft. De nummer zeven van de eredivisie hoeft niet op zoek naar nieuwe spelers zolang er niemand vertrekt. En op dat laatste zit de Haagse clubs niet te wachten. Een rustig weekje dus voor manager voetbalzaken Jeffrey van As. Of bedriegt de schijn?

Van As: De telefoon gaat wel heel de dag. Als je 2-2 speelt tegen Besiktas, dan wil je niet weten wie er allemaal belt. Clubs, makelaars, tussenpersonen. Wildvreemde mensen die zeggen ‘ik wil die, die en die hebben.’ Dan zeg ik ‘zet het maar op de mail’. Die mailtjes komen alleen niet. In dit soort landen werken veel makelaars voor clubs. Ze schrikken als je zegt dat je niemand kwijt wil. El Khayati heeft nog een contract van 2,5 jaar. Dan moet je echt met heel veel geld komen, zodat we iets hebben om over na te denken.’’

Stel, er komt op 30 januari een club die twee miljoen neerlegt voor El Khayati. Wat doe je dan?

,,Ik denk niet dat we hem dan laten gaan.’’

En voor drie miljoen?

,,Dat betalen ze dan ook in de zomer wel. Je gaat mij niet vertellen dat als El Khayati nu hot is, dat dan in mei niemand meer interesse heeft. Hij wil goed presteren bij ADO zodat hij hopelijk in beeld komt voor het Marokkaanse elftal. Hij weet dat bij ons veel op hem afgestemd is. Zeker met Immers en Bakker in zijn rug. Je moet nog maar zien dat ze dat voor jou doen als je naar een andere club gaat. Ik hoop dat hij weggaat als hij iets gepresteerd heeft bij ADO waarvan de mensen over tien jaar nog steeds zeggen ‘weet je nog, dat seizoen?’’’

Blijft Kramer in beeld zolang hij geen club heeft?

,,Ik heb al eerder gezegd dat hij een speler is die bij deze groep zou passen. Iedereen kent hem bij de club. Als hij van gedachten verandert, is hij welkom. Maar hij weet ook dat we zeer tevreden zijn over Bjørn Johnsen. Niemand heeft bij ons de garantie dat hij speelt.’’

Ben je verder nog met spelers bezig?

,,De noodzaak is er niet om spelers toe te voegen vinden wij. We houden wel onze oren en ogen open als er iets voorbij komt dat bij ons past. En de noodzaak is er ook niet om te verkopen. Er zijn op dit moment alleen geruchten. Er is niet één club die officieel een bod op welke speler dan ook heeft neergelegd. Niet één.’’

Bron: Algemeen Dagblad
Brody’s leaderboard

2 reacties

 1. Willem

  Ik geloof hem wel die van As, en mochten ze vreselijk goed bod krijgen, maar dan ook echt een vreselijk goed bod voor El Khayati (en hij wilt zelf ook) , ja , dan kun je het doen.
  Persoonlijk zie ik hem liever blijven , als hij ze dag heeft een genot om naar te kijken met die sluwe balletjes van hem.
  Gun die jongen een goeie club, maar dan moet hij zeer zeker ook aan het spelen komen daar en ADO moet gewoon flink cashen, klaar.!!!!
  Dus, laat hem maar voorlopig de 2e competitie helft minimaal bij ADO blijven , en speelt hij zich bij een grote club in de kijker , (en die willen flink in de buidel tasten) dan wens ik hem suc6 en ADO veel knaken toe.

  Beantwoorden
  • rick

   daar komt geen enkel club voor …eerst maar eens een paar wedstrijden achterelkaar op een behoorlijk niveau spelen.

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.