ADO heeft als enige club in de eredivisie geen speler aangetrokken in de winterse transferperiode. In tegenstelling tot in de voorgaande ‘windows’ bleef het gisteren in Den Haag tot kort voor de deadline om middernacht rustig: er kwam niemand bij en niemand ging meer weg.

De enige mutatie in de spelersgroep is de verhuur van Thomas Meissner aan Willem II gebleken. Jeffrey van As, manager voetbalzaken van ADO Den Haag, had afgelopen week gezegd dat hij zijn ogen en oren zou openhouden voor een buitenkansje. Een scorende spits zou er – waar niet – wel bij kunnen.

Een oude bekende diende zich aan. ,,Ik ben een Haagse jongen en sta open voor ADO”, reageerde Thomas Verheydt gisteren vanuit Engeland op de interesse. Sinds afgelopen zomer speelt de lange aanvaller voor Crawley Town in de League Two, het vierde niveau. Hij woont in Horsham, een stad tussen Londen en Brighton.

Hoewel de oud-belofte van ADO het er goed naar zijn zin heeft, verheugde hij zich al een beetje op een terugkeer. ,,Ik speel hier ook gewoon, maar als het er voor mij eindelijk van gaat komen om bij ADO te spelen dan is de interesse groot. Het ging buiten mij om en was aan de clubs. Het is niet heel erg. Ik voel me hier op mijn plek, misschien komt het volgende keer beter uit.”

Voor ADO Den Haag was het gisteren eens een rustige laatste dag van de transfertermijn. ,,Er worden veel namen genoemd, maar er speelde gelukkig niks”, sprak Van As. Tijdens de training in het Cars Jeans Stadion zag hij dat vleugelaanvaller Melvyn Lorenzen weer op het veld stond en ook Wilfried Kanon na een blessure bij de groep aansloot. ,,We hebben genoeg spelers. De enige tegenslag is de blessure van Ricardo Kishna”, concludeerde Van As.

Hoe anders was de situatie een jaar geleden, toen in de winterse transferperiode met Nasser El Khayati, (QPR) Donny Gorter (Viborg FF), Randy Wolters (Go Ahead Eagles), Guyon Fernandez en Abel Tamata (beiden clubloos) een handvol spelers tussentijds werd aangetrokken. Op de laatste avond van januari werden er pizza’s aangerukt voor de overwerkers, omdat sommige deals pas op het laatste moment werden beklonken.

ADO zette uiteindelijk een sterke eindsprint in die van dedegradatiezone naar de elfde plek leidde. Nu staan de Hagenaars net over de helft van de competitie stevig in de middenmoot, al zakten ze na de winterstop naar plek 9 door puntverlies tegen VVV (1-1) en Feyenoord (3-1).

Jongelingen
Nieuw bloed wordt door trainer Fons Groenendijk toegevoerd uit het beloftenelftal, dit seizoen terug van weggeweest. Met Shaquille Pinas, die de laatste wedstrijden centraal achterin Kanon verving, wordt gesproken over een nieuw contract. Een verbintenis werd al aangegaan met de jongelingen Thijmen Goppel en Mats van Kins.

Tot gisterochtend waren ADO Den Haag en Vitesse de enige eredivisieclubs die deze winter nog geen speler hadden gehaald. Op de valreep verwelkomde Henk Fraser Roy Beerens nog in Arnhem als vervanger van de naar Werder Bremen vertrokken Milot Rashica. Omdat uit Den Haag niemand meer wegging, ook Benfica drong bijvoorbeeld niet aan op een eerdere overgang van Tyronne Ebuehi, bleef alles daar zoals het was.

Bron: Algemeen Dagblad
Fly-Over Leaderboard

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.