ADO Den Haag heeft zijn eerste driepunter van 2018 te pakken. In eigen stadion versloeg de ploeg van coach Fons Groenendijk donderdagavond het Vitesse van voormalig ADO-trainer Henk Fraser: 1-0. Sheraldo Becker maakte aan het begin van de tweede helft het enige doelpunt. Daardoor is ADO naar de achtste plaats opgeklommen en is het nummer 7 Vitesse tot op drie punten genaderd.

Becker werd in de 53ste minuut knap gelanceerd door Nasser El Khayati. De pijlsnelle rechterspits kon alleen aflopen op Remko Pasveer en schoot de bal tussen de benen van de doelman van Vitesse in het verlaten Arnhemse doel. Het was zijn derde seizoenstreffer.

Vitesse stelde teleur in Den Haag. De formatie van Fraser liet pas na de treffer van Becker van zich horen. Luc Castaignos miste een grote kans op de gelijkmaker. De vervanger van de geschorste Tim Matavz werd uitstekend vrijgespeeld door Roy Beerens, die na zijn overgang van Reading voor het eerst mocht beginnen. Castaignos raakte de bal echter helemaal verkeerd en schoot ver naast.

Bron: Omroep West

6 reacties

 1. Jap33

  Zeer sterke overwinning. Verdediging stond onwijs goed! Vitesse kwam er met al zijn miljoenentalentjes nooit doorheen. Uit wanhoop gooiden ze de hoge bal maar door het midden.
  Met goed counteren verdiend gewonnen . Vitesse laten komen en het zelf afmaken. Dat is kracht!

  Beantwoorden
 2. Jap33

  ADO is een echt team. Vitesse 11 uit alle windstreken geraapte individuen die geen band met de club hebben. Ik denk dat dat het verschil maakte deze wedstrijd

  Beantwoorden
 3. marco

  Mooie en wat gelukkige overwinning, maar goed wel lekker 3 punten in de pocket. Vanaf nu vrijuit voetballen richting playoffs, naar beneden hoeven we niet meer te kijken. Becker blijft een bijzondere voetballer, er gaat veel dreiging van hem uit en hij maakte het mooi af. Maar daarna heeft hij de neiging om weer te veel te willen doen, emotioneel mannetje die wat stabieler mag worden daarin. Defensief stond het inderdaad goed, Beugelsdijk en Kanon waren heel sterk in het centrum. En Immers is toch wel de beste Haagse comebackvoetballer, hij maakt op het middenveld echt het verschil. El Khayati gaf een mooi balletje op Becker maar wat een partij balverlies levert hij ook op. Die heeft punten opgeleverd maar ook gekost zoals tegen VVV. Ik denk dat hij het Marokkaanse elftal uit zijn hoofd moet zetten, daar is hij niet goed genoeg voor. Hopelijk mogen we in de rest van het seizoen nog van zijn ingevingen genieten.

  Beantwoorden
 4. Haagsicoon

  Een zwaar bevochten overwinning maar ach 31 punten met nog 12 wedstrijden te gaan is voor Ado begrippen gewoon heel netjes.
  En een mooie goal van Becker trouwens.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.