Hij mag met recht een clubicoon genoemd worden, Robert Zwinkels. De doelman van ADO Den Haag kwam in 2005 naar de club en bleef er vervolgens onlosmakelijk verbonden. Inmiddels heeft de 34-jarige goalie een contract voor het leven.

Nog minimaal twee jaar is Zwinkels als speler in dienst bij zijn ADO, daarna krijgt hij een andere functie binnen de club. Wat dat is? ‘Dat weet ik nog niet. Die interesses moeten nog een beetje gaan groeien. Het is wel belangrijk dat het iets leuks is wat bij mij past.’

Voor het zover is, is Zwinkels weer twee jaar verder. Een mogelijkheid om nog langer door te gaan met keepen is ook een optie. ‘Ik heb een zoontje van één jaar. Het zou leuk zijn als hij mij bewust als keeper mee kan maken, als hij drie of vier jaar is. Dat zou ik wel heel leuk vinden.’

Bron: Omroep West
Fly-Over Leaderboard

5 reacties

 1. T v d Vlist

  Robert Zwinkels echte club hoop dat hij nog lang in de goal staat. Ondanks veel tegenslagen en veel slechtere doelman voor hem, hij bleef zijn geduld bewaren en wist dat zijn tijd zou komen. RESPECT voor deze man.

  Beantwoorden
 2. T v d Vlist

  Robert Zwinkels echte clubman hoop dat hij nog lang in de goal staat. Ondanks veel tegenslagen en veel slechtere doelman voor hem, hij bleef zijn geduld bewaren en wist dat zijn tijd zou komen. RESPECT voor deze man.

  Beantwoorden
 3. Dave

  Echte clubman die Zwinkels; respect. Heeft vaker te horen gehad dat hij naar een andere club uit mocht kijken, maar koos om toch te blijven en zijn kansen af te wachten. En zowaar, weer eerste doelman geworden ! Knap hoor.
  En voor wat betreft na zijn keeperscarriere: misschien als nieuwe Storkie als die er ooit mee stopt ;-p

  Maar serieus, hij moet niet blijven keepen omdat zijn zoontje het dan kan zien. Nobel en begrijpelijk dat hij dat wilt, maar als dat er niet in zit, niet doen.
  Voor nu, zeker een blijvertje !

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.