Toeval of niet? Met Dirk Heesen (48, ex-verdediger) als invaller-coach op de bank kwam de ADO-defensie tegen FC Groningen niet in de problemen: 0-0.

Bij ADO Den Haag zijn ze vandaag en morgen vrij en die twee rustdagen kunnen zowel spelers als staf na een vermoeiende week, waarin de ploeg ongeslagen bleef tegen Heracles (1-1), Vitesse (1-0) en FC Groningen (0-0), uitstekend gebruiken. Dirk Heesen voorop. Trainer Fons Groenendijk was gisteren al geveld door de griep en ontbrak daarom in het NoordLease Stadion, maar zijn schor klinkende vervanger voelde zich evenmin honderd procent.

,,De meeste mensen bij ons zijn al een week of twee, drie ziek”, aldus Heesen. ,,De krachten vloeiden weg. Je zag vandaag een ploeg die het moeilijk heeft en die total loss is. We hebben er alles aan gedaan om er nog drie punten van te maken, maar het was niet genoeg.”

Toch kon Heesen na afloop tevreden zijn bed op gaan zoeken, want onder zijn leiding bleef ADO keurig op koers voor de play-offs om Europees voetbal. Dat onderwerp is in Den Haag niet langer een taboe nu de ploeg in een vroeg stadium al zo goed als veilig is en middenmoters zoals Heracles en FC Groningen in de rechtstreekse duels op afstand zijn gehouden.

Met 32 punten heeft ADO niet langer clubs als Sparta en Roda JC, maar eerder de Heerenveens van deze wereld als voornaamste concurrent. En dat was misschien wel de voornaamste conclusie van een wedstrijd die het aankijken nauwelijks waard was.

Vrolijke noot
Met de 20-jarige Thijmen Goppel voor het eerst in de beginopstelling leek er voor ADO aanvankelijk veel meer dan een puntje in te zitten. De vervanger van de ook al zieke Erik Falkenburg zorgde als een van de weinige spelers op het veld voor een vrolijke noot. De impulsen van de gretige Goppel hadden ADO – vooral in de beginfase – de openingstreffer moeten bezorgen in Groningen. Maar toen de snelle 0-1 uitbleef, koos ADO toch maar eieren voor zijn geld. Pas in de slotfase gingen de bezoekers weer iets nadrukkelijker op jacht naar de winst. Maar dat was misschien te veel van het goede geweest.

,,Op het laatst had het ook 2-2 kunnen worden”, bekende Heesen. ,,Dat was leuker geweest voor de neutrale toeschouwer. Maar ik heb persoonlijk liever 0-0. En als ik het aan onze spelers vraag, dan zijn ze wel heel blij dat we een keertje de nul hebben gehouden.”

Degelijkheid
Ook hij was natuurlijk liever met een klinkende zege uit Groningen vertrokken. Maar de voormalig verdediger, goed voor ruim 250 profduels voor de club, weet als geen ander dat alles met een solide basis begint. Wat dat betreft was het wel mooi dat ADO voor de tweede keer op een rij de nul hield terwijl de bescheiden Heesen gisteren een keer op de voorgrond mocht staan. De Hagenaars hebben aan degelijkheid gewonnen sinds hij aan de technische staf is toegevoegd.

Dat Tom Beugelsdijk aan een sterk seizoen bezig is, is bijvoorbeeld geen toeval. Heesen is geen man die de Haagse spitsensloper volstopt met moeilijke opdrachten. Graag houdt hij het simpel en zorgt ervoor dat Beugelsdijk vooral doet wat hij móét doen. Die aanpak werkt. En niet alleen voor Beugelsdijk. ADO incasseerde vorig seizoen 59 goals. Deze jaargang stond het er in de eerste 23 duels 33 toe. Met die aantallen mag je best aan de play-offs denken.

Bron: Algemeen Dagblad
Brody’s leaderboard

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.