ADO Den Haag heeft in de thuiswedstrijd tegen Willem II op het nippertje drie punten in de wacht gesleept. In blessuretijd maakte Nasser El Khayati met een benutte penalty de winnende treffer: 2-1. Daarmee heeft het op de achtste plek staande ADO het verschil met de Tilburgse nummer 15 uitgebreid naar vijftien punten.

Pas in de 92ste minuut slaagde ADO Den Haag erin zich te belonen voor een enorm veldoverwicht tegen Willem II. El Khayati bezorgde zijn ploeg een meer dan verdiende zege.

De middenvelder mocht van elf meter aanleggen, omdat Kostas Tsimikas wel heel opzichtig aan het shirt van Lex Immers ging hangen. ADO vierde de zege uitbundig, maar mocht zich wel aanrekenen dat het niet eerder met de Brabantse laagvlieger afrekende.

Enthousiast
ADO deed heel veel goed voor een enthousiast publiek. De formatie sprong alleen veel te slordig om met de vele kansen. Fran Sol liet ADO zien hoe je wel met mogelijkheden moet omgaan. De Spaanse spits benutte kort voor rust de eerste mogelijkheid voor Willem II.

Vooral Immers mocht zich echter verwijten dat hij in de eerste helft niet minimaal eenmaal scoorde. Na rust miste ook Bjørn Johnsen in kansrijke positie. De Noorse spits revancheerde zich in de 69ste minuut, toen hij op aangeven van El Khayati gelijkmaakte. Diezelfde Johnsen miste na zijn gelijkmaker voor open doel, waarna El Khayati in blessuretijd ADO alsnog de winst bezorgde.

Bron: Omroep West
Fly-Over Leaderboard

5 reacties

 1. Marco

  Mooi resultaat en natuurlijk verdiend. Veel kansen en dreiging met name van EKh. Ik was bang dat zijn effectiviteit gezien de hoeveelheid kansen onvoldoende zou zijn maar met een assist en pingel in de laatste minuut en veel druk heeft hij t goed gegaan.
  Dus lekker zo voor Ajax die 3 punten!
  Verder met grote verbazing naar de aanstelling van Ad Melkert zitten kijken. Werkelijk geen enkele link ney voetbal en de loser die destijds door Pim Fortuijn van zijn linkse elite stoeltje werd geschud na de overwinning vd LPF. Zoek maar op op YouTube onder ‘Ad Melkert – Pim Fortuijn’. Treurige en zure man die ze hopelijk vooral voor achter de schermen gaan inzetten.

  Beantwoorden
 2. Jap33

  Uitstekende wedstrijd. ADO speelde echt uitstekend. Jammer dat de kansen niet gemaakt werden. Heerlijke pot voetbal. Daar kom je voor naar het stadion. Beugel was zeer sterk. Wat een verschil met vorig seizoen zeg.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.