Als hij zijn heupblessure zaterdagavond ter plekke had verzonnen, dan voert Mike van Duinen het toneelstukje wel erg ver door. De aanvaller van Excelsior Rotterdam sloeg de eerste twee trainingen van deze week over omwille van de pijntjes waar hij tijdens een interview met FOX Sports in Venlo over begon. Hij had in het net gespeelde duel met VVV expres zijn vijfde gele kaart gepakt, vertelde hij, de schorsing gebruikend als herstelmoment.

Een uitleg die hier en daar wordt betwist, aangezien de Hagenees vrijdagavond uitgerekend het duel met jeugdliefde ADO mist. ,,Ik heb het echt niet verzonnen. Dan had ik wel de hele tijd hier in het zonnetje gezeten, in plaats van in het krachthonk. Ik had al meerdere weken last van mijn heupen en tijdens de wedstrijd tegen VVV ook weer. Aangezien ik op scherp stond en er nog zeven wedstrijden te gaan zijn, achtte ik de kans groot dat die vijfde gele kaart toch wel zou komen. Het leek me beter om hem direct te pakken, zodat ik in de laatste zes duels weer kan knallen. ADO had er niets mee te maken. Ik vind het juist jammer dat ik deze wedstrijd mis. Hierna is er bovendien een interlandweekeinde, dus het duurt helaas nog even voordat ik weer kan spelen.”

Onprofessioneel
Van Duinen weegt zijn woorden wat zorgvuldiger dan zaterdag, toen hij zijn ‘vergrijp’ met een brede grijns bekende. Op zowel reguliere als sociale media kwam het hem op de nodige kritiek te staan. ,,Daar heb ik wel wat van meegekregen. Het zou onprofessioneel zijn. Als je zegt dat je bewust een gele kaart pakt, zijn veel mensen daar blijkbaar niet zo blij mee. Bovendien attendeerde iemand me erop dat spelers in andere competities daarvoor geschorst zijn. Ik neem aan dat ik er al wat van zou hebben gehoord als dit ook voor mij zou gelden.”

Van de actie zelf heeft hij geen moment spijt. En ook bij Excelsior willen ze er niet te zwaar aan tillen. ‘Campingvoetballer’ Van Duinen wordt er vooral mee geplaagd. ,,Ook zij geloven niet dat ik pijntjes heb”, vertelt hij lachend. ,,Ach, ik vind het prima. Als je ergens last van hebt, kun je het maar beter op deze manier oplossen. Ik vind het persoonlijk wel slim, al zijn er genoeg mensen die er anders over denken. Maar daar heb ik geen boodschap aan”, aldus de aanvaller.

Bron: Algemeen Dagblad

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.