In de strijd om de play-offs deelde ADO Den Haag concurrent Excelsior gisteravond een stevige dreun uit. Bjørn Johnsen was op Woudestein de gevierde man bij de Hagenaars.

Met twee lucky punches sloeg Bjørn Johnsen Excelsior keihard knock-out. De onberekenbare ADO-spits zorgde er in het Haags kwartiertje met een van richting veranderde knal voor dat zijn ploeg er na een sterk tweede helft met drie punten vandoor ging.

Vlak na rust stond de Amerikaanse Noor ook al op de goede plek om een mislukte voorzet van Nasser El Khayati binnen te werken. Met zijn beide treffers, zijn elfde en twaalfde van het seizoen, zette Johnsen de wedstrijd op zijn kop.

ADO kan dit weekend rustig achterover leunen om te kijken wat de concurrentie ervan bakt. De ploeg van trainer Fons Groenendijk, die zich knap herstelde van twee nederlagen op rij, staat in de strijd om de achtste plaats, goed voor deelname aan de play-offs voor Europees voetbal, weer op pole position. En dat na een eerste helft waarin de fans van Excelsior juist alle reden hadden om ‘We gaan Europa in’ te zingen.

Rechtsback
Maar niet voor het eerst voelde ADO zich op Woudestein uitstekend thuis. Van de vijftien eredivisieduels die de Hagenaars er speelden, verloren ze slechts één keer. En net als vorig seizoen knokte ADO zich er terug van een 1-0 achterstand.

Knap, want ADO moest het vanavond doen met een flink gehavende ploeg. Naast de al afwezige Sheraldo Becker en het centrale duo Tom Beugelsdijk en Wilfried Kanon haakte ook Tyronne Ebuehi op het laatste moment af. Groenendijk had gehoopt dat de rechtsback wel gewoon kon starten, maar in de warming-up bleek hij toch nog te veel last van zijn lies te hebben.

Het betekende de verrassende rentree van Hennos Asmelash. De 18-jarige middenvelder die onder Zeljko Petrovic ruim een jaar geleden zijn debuut maakte bij ADO in een tijd dat de club ook met grote personele problemen kampte, speelde onder Groenendijk nog geen minuut. Samen met de razendsnelle buitenspeler Thijmen Goppel (21) vormde Asmelash een onervaren rechterkant. Maar beide jonkies hielden zich prima staande.

Als rechtsback had Asmelash geen gemakkelijk avond tegen de zwervende Luigi Bruins. Waar ADO kampte met defensieve zorgen, lagen de problemen bij Excelsior voorin. Maar ondanks de afwezigheid van de spitsen Mike van Duinen, Stanley Elbers, Zakaria El Azzouzi en Jinty Caenepeel kreeg de thuisclub voor rust de beste kansen.

Bruins had al na een kwartier moeten scoren, maar leverde vijf minuten later uit een hoekschop wel de assist voor de 1-0 van Milan Massop. Omdat Levi García vlak voor rust de kans op 2-0 liet liggen, bleef ADO na een kansloze eerste helft in de wedstrijd. En was het weer back in business toen Johnsen bij de eerste de beste echte kans meteen toesloeg. Daarna maakte de Noor ook nog de winnende, via een van richting veranderd schot.

 

Bron: Algemeen Dagblad
Brody’s leaderboard

7 reacties

 1. Jap33

  Soms zit het tegen en soms zit het mee. Dat is het leven v an een middenmoter. Blij met de drie punten. En ADO heeft (na Kramer, Havenaar en Bulikin) weer een spits die doelpunten maakt. Top!

  Beantwoorden
 2. Wim

  Hoe ze erin gaan maakt ook niet uit. Als ze maar tellen!
  Jammer overigens van die bal van Falkenburg.
  Dat was echt een beauty geweest.

  Beantwoorden
 3. Jan Geenen

  Bedankt ADO-fans. Als VVV-supporter bedank ik jullie hartelijk voor het meeleven en het prachtige spandoek ter ondersteuning van de actie van Lennart Thy.
  We hopen zonder lennart een puntje te snoepen in Eindhoven vanavond.
  Nogmaals heel hartelijk bedankt en succes in jullie jacht naar Europees voetbal.

  Beantwoorden
 4. MDMA

  Geluk aan je zijde…maar hij prikt ze er wel in op het juiste moment…ik wacht alleen op de reactie van degene die zonodig Kramer terug wilde halen en mij dom vonden om Johnsen het vertrouwen te geven.

  Beantwoorden
  • Makkeliestadionverbod

   Wat ik onbegrijpelijk vind is dat journalisten ADO ‘gelukkig’ vonden en Johnson niet, maar juist een spits van allure…
   Journo’s zoals AD’er Wieteke Dijkstraal zijn er vol van maar snappen nix. komplete onzin, waanzin.

   Beantwoorden
 5. Nick

  Hij prikt ze er inderdaad in.

  Alleen jammer dat hij het team niet beter laat voetballen, dat is het enige wat ik vind dat er ontbreekt aan hem. Verder een prima spits voor ADO.
  Kramer niet voor een half jaar halen, goed beleid is dat.
  Als Ado nou net ff wat beter met de talentjes omgaat ( nu weer 1 op stage in engeland) dan kan de club denk ik echt stappen gaan zetten.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.