Een forse tegenvaller voor John Goossens. De 29-jarige middenvelder kan dit seizoen niet meer in actie komen voor ADO Den Haag, omdat hij niet speelgerechtigd is.

Het lukte ADO niet om hem in te schrijven voor 12 maart, de deadline die is gesteld door de KNVB. De Haagse club raakte kort voor het verstrijken van die datum overtuigd van de wedstrijdfitheid van Goossens, maar slaagde er niet meer in om de benodigde papieren te regelen. Dat kwam mede door vertraging bij de Amerikaanse bond. Hiervoor speelde de linkspoot namelijk bij Chicago Fire.

“Het is natuurlijk spijtig”, zegt Jeffrey van As, manager voetbalzaken van ADO op de clubsite. “Maar we kunnen ons geen risico permitteren met het aantrekken van spelers. Toen we overtuigd waren van zijn fitheid was de tijd voor het afhandelen van de formaliteiten kort. Als dan de ontvangst van documenten vanuit de Verenigde Staten vertraging oploopt, ben je dus te laat.”

“Maar we hebben het risico bewust genomen”, vervolgt Van As. “Zeker ook omdat wij John zien als een versterking voor het komend seizoen. Het meespelen in wedstrijden van het huidig seizoen was een bonus geweest. Maar dat maakt het niet minder spijtig, natuurlijk. Vooral voor John zelf.”

Bron: Voetbalprimeur

2 reacties

    • ronald

      lees even goed, de formulieren van Chicago kwamen te laat. Daarbij is het niet zo gek dat de club eerst de speler wil testen, dat mag toch?

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.