Tyronne Ebuehi brak vorig seizoen definitief door bij ADO Den Haag en de rechtsback heeft zich sindsdien ontwikkeld tot international van Nigeria, die in de winterstop nog op weg leek naar de Portugese grootmacht Benfica. Een overstap naar de Liga NOS ketste uiteindelijk af en de verdediger is daar met het oog op het naderende WK in Rusland niet al te rouwig om.

“Een jaar geleden had ik niet durven denken dat ik in de belangstelling zou komen te staan van zo’n grote club en in het nationale elftal zou spelen. Het kan inderdaad het snel gaan in de voetballerij. Ik zie het als een resultaat van dagelijks keihard werken om beter te worden. Dat werpt nu al z’n vruchten af. Maar ik ben er absoluut nog niet. Ik moet me nog verder blijven ontwikkelen. Ik ben bij ADO nog niet uitgeleerd. En ik kan me hier mooi in de kijker spelen voor het WK”, vertelt hij op de officiële website van zijn club.

Voor Ebuehi was het in januari dan ook geen hoofddoel om een vertrek uit het Cars Jeans Stadion te bewerkstellingen. De vleugelverdediger is blij dat hij nog in de Eredivisie speelt en gelooft dat zijn tijd nog wel komt: “De bondscoach gaf mij ook dat advies: ‘Blijf bij ADO Den Haag, daar kun je tenminste minuten maken’.” Nigeria is op het WK ingedeeld bij IJsland, Kroatië en Argentinië en Ebuehi weet dat het overleven van de groepsfase geen eenvoudige opgave zal worden.

“Ondanks dat we in november van Argentinië wonnen, blijft dat natuurlijk een hele moeilijke tegenstander, zeker als Lionel Messi meedoet, wat tegen ons niet het geval was”, vertelt hij. Het seizoen kan voor de verdediger een mooie afloop kennen als ADO zich nog weet te verzekeren van deelname aan de play-offs: “Als we de draad weer oppakken na het verlies tegen AZ kunnen wij echt om Europees voetbal mee gaan doen. Dat zou wat zijn, hè. Europees voetbal en het WK. Ja, dan zou de droom helemaal compleet zijn.”

Bron: Voetbalzone
Fly-Over Leaderboard

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.