FC Twente kan alleen via de nacompetitie het vege lijf nog redden in de eredivisie. De hekkensluiter uit Enschede ging bij ADO Den Haag met 2-1 onderuit en heeft de veilige vijftiende plaats niet meer binnen handbereik. De achterstand op NAC is met nog drie duels te gaan tien punten.

FC Twente nam tegen een slap beginnend ADO nog wel het heft in handen en het was dan ook ook niet meer dan verdiend dat de gasten op voorsprong kwamen. In de dertiende minuut leverde Adam Maher een lage voorzet af, waar Fredrik Jensen alleen nog maar zijn voet tegenaan hoefde te planten: 0-1.

ADO bleef zich bijkans slaapwandelend over het veld voortbewegen, maar Twente verzuimde door te drukken. Daardoor kreeg de thuisploeg de kans om zich langzaam maar zeker te herpakken. Na een waarschuwingsschot van Elson Hooi dat rakelings naast ging en een wegens buitenspel afgekeurde goal van Bjørn Johnsen kregen de Tukkers prompt de rekening gepresenteerd.

Twente-aanvaller Oussama Assaidi verspeelde in de blessuretijd van de eerste helft ver op eigen helft de bal aan Lex Immers, waarna Johnsen in schietpositie kwam. De Noorse spits bedacht zich geen moment en haalde vanaf twintig meter verwoestend uit voor zijn veertiende competitietreffer van dit seizoen: 1-1.

De gelijkmaker bezorgde ADO zichtbaar nieuw elan. Met name Thijmen Gobbel begon sterk aan het tweede bedrijf. Met knappe acties op rechts leidde hij schietkansen in voor Immers en Abdenasser El Khayati maar de eerste schoot hoog over en de tweede zag zijn knal op de vuisten van Joel Drommel eindigen.

Twente kwam amper meer in de buurt van het Haagse doel. Het had bovendien de pech dat Assaidi met een bloedneus gewisseld moest worden, terwijl Cristian Cuevas zijn twaalfde gele kaart van dit seizoen incasseerde waarmee hij gedeeld recordhouder werd. In het verleden kwamen Aleksander Rankovic (2003/2004, Vitesse), Guy Ramos (2011/2012, RKC) en Joeri de Kamps (2014/2015, NAC) tot zo’n zelfde verzameling.

Naar mate het ‘Haags kwartiertje’ naderde werd ADO dreigender. Een kopbal van invaller Erik Falkenburg kon nog gekeerd worden foot Drommel, maar vlak voordat het slotoffensief van de thuisclub echt ging losbarsten kwam de 2-1 alsnog op 2-1. Een blinde knal van verdediger Wilfried Kanon naar voren kwam met een boog terecht bij Johnsen die op zijn beurt met een lob Drommel verschalkte.

Bron: NOS

4 reacties

 1. van Rijsbergen

  Eerste helft was slapjes van ADO, maar gelukkig 1sec voor het fluitsignaal was toch Jonhson die de 1 – 1 op zijn naam bij geschreven kreeg,na de thee en waarschijnlijk een speech van Groenendijk kwam ADO beter in de wedstrijd,en weer Johnson die met een fraaie lop zijn tweede treffer op zijn naam zetten,en toch een compliment voor het hele team dat ze er boven op zaten,zodat Twente er niet meer aan te pas kwam,een goeie tweede helft gezien,en nu hop naar Heerenveen a.s Dinsdag.

  Beantwoorden
 2. Maxwin

  Veel complimenten voor Johnson en Kanon. Johnson was een balvast aanspeelpunt met 2 mooie en belangrijke doelpunten. Jammer dat Hooi de 3-1 niet maakt na de assist van Johnson. Kanon achterin is gewoon top. Ijzersterk, snel en rustig. Hij compenseert de traagheid van Beugelsdijk. Die werd er een paar keer te gemakkelijk uitgelopen. Zou echt top zijn als Play offs gehaald worden.

  Beantwoorden
 3. Jap33

  Knappe overwinning. Ado is meestal niet sterk tegen de ondersten. Er staat echt een team op het veld. Door die goede teamgeest hebben ze al veel punten gepakt. Klasse!

  Beantwoorden
 4. Marco

  Johnson heeft zich echt goed ontwikkeld. Aan het begin van het seizoen inderdaad klungelig en toevallige goals. Maar de laatste tijd is hij veel gerichter en bewuster bezig zo lijkt het. Met gisteren gewoon 2 hele goede goals! Het is altijd een beetje geluk hebben met zo’n jongen halen die nog niet echt doorgebroken was elders. Maar net als met El Khayati heeft het goed uitgepakt. Hoewel El K de laatste tijd wel een stuk minder balt dan aan het begin van het seizoen, maar dat is een ander verhaal.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.