Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Deze week blonk de begin dit seizoen nog vaak uitgelachen ADO Den Haag-spits Bjørn Johnsen het meest uit.

Johnsen was in de eerste weken van het seizoen vaak het mikpunt van spot. Waar had ADO die lange, onhandige Noor nu weer vandaan gehaald? Was er in Nederland dan echt niets beters te vinden? Inmiddels is duidelijk dat het halen van Johnsen een schot in de roos is geweest voor ADO.

De 26-jarige aanvaller, geboren in New York, was dit seizoen al goed voor vijftien doelpunten in 31 competitieduels en is één van de pijlers achter het succes van ADO Den Haag in de Eredivisie. Ook tegen FC Twente was Johnsen weer goed voor twee doelpunten, waarmee hij ADO bijna hoogstpersoonlijk een 2-1 overwinning bezorgde.

Inmiddels wordt er dan ook niet meer gelachen om Johnsen. ADO-fans hopen vooral dat de club in staat is om de spits nog een jaar te houden, maar dat zal door zijn ijzersterke spel en golf aan doelpunten nog niet zo’n gemakkelijke opgave worden. De man wiens komst werd bekritiseerd is onmisbaar geworden in Den Haag en verdiende tegen Twente het rapportcijfer 8.

ADO staat op een puike negende plaats in de Eredivisie en moet alleen op basis van doelsaldo SC Heerenveen voor zich dulden op de zo begeerde achtste plek, die plaatsing voor de play-offs met zich meebrengt. In de laatste drie wedstrijden van het reguliere seizoen zal iedereen in Den Haag dan ook hopen op een nieuwe ontploffing van de zo geliefde Johnsen.

Bron: Voetbal International

één antwoord

 1. Wievriezenwenumaarweeresinn?

  Okay BJ kan en heeft hele mooie doelpunten gemaakt, soms belangrijke.
  Maar en misschien ben ik te krities maar ik vind dattie nog veel kan leren.

  Ik denk aan een juiste timing in de lucht (nodig om een assist te kunnen verzilveren…), duels aangaan en eens en balletje ophalen.

  overigens ben ik heel blij dat één van zijn voorgangers net rood heeft gekregen.
  Wat mij van die eikel Kramer 4 altijd zal bijblijven is zijn opgestoken middelvinger naar ons na Sparta ADO. Ik hoop van harte dat die lul 3 jaar of meer schorsing zal krijgen. zal wel niet.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.