Bij winst had ADO Den Haag dinsdagavond goede zaken gedaan, maar het zat er niet in voor de formatie van coach Fons Groenendijk. Het gevolg: een 2-0 nederlaag op bezoek bij SC Heerenveen, een directe concurrent in de strijd om een plek in de play-offs voor Europees voetbal. Geluk bij een ongeluk was de verrassende verliespartij van PEC Zwolle bij hekkensluiter FC Twente (2-0 eerder op de avond).

Beide goals vielen in de tweede helft en werden gemaakt door de Nieuw-Zeelander Marco Rojas. De kansen dat Heerenveen mag strijden om plaatsing voor de Europa League zijn aanzienlijk toegenomen. De Friese formatie heeft nu drie punten voorsprong op ADO en twee op Zwolle.

In het eerste bedrijf gebeurde niet veel. De thuisclub drong wel aan, maar creëerde nauwelijks kansen. ADO probeerde via de omschakeling voor dreiging te zorgen, maar slaagde daar evenmin in.
Weinig hoopvol
Na ook een weinig hoopvol begin van de tweede helft brak Heerenveen het duel in de 54ste minuut open. Rojas scoorde met het hoofd, na een afgemeten voorzet van Pelle van Amersfoort. Die was op zijn beurt aangespeeld door linksachter Kik Pierie.

Arber Zeneli, aanvankelijk door coach Jurgen Streppel buiten het elftal gelaten, leidde de tweede treffer in. Dat deed hij met een fraaie demarrage over de linkervleugel. De voorzet van de Kosovaar werd nog wel even aangetikt door ADO-doelman Indy Groothuizen, maar dat verhinderde Rojas er niet van opnieuw te scoren.

Bron: Omroep West
GGH Media Leaderboard

6 reacties

 1. Jap33

  Het is wel een enorm wisselvallig clubje. Spelen goede wedstrijden en dan ineens weer dit. Totaal geen kans gehad en opnieuw dezelfde spelers die er dan ook niets van bakken… Raar als je deze kans krijgt om voor play offs te voetballen. Hopelijk sluiten ze het seizoen nog mooi af

  Beantwoorden
 2. Marco

  Wat is die el khayati slechter gaan voetballen zeg. Ze hebben hem inmiddels allemaal door. Dat wordt geen wk met Marokko ben ik bang.

  Beantwoorden
 3. van Rijsbergen

  Ach jongens wat hebben we eigenlijk in Europa te zoeken het enige wat geld is dat het wat pegels (geld ) opleverd meer niet,gisteravond wat ik gezien heb in de verdediging ging het weer niet goed, Tommie rag volgende keer de bal richting Groningen cq ergens op de wereldbol, ik geef niet alleen Tommiede schuld de rest faalde achterin ook ,n beetje helaas.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.