ADO Den Haag kan volgend seizoen 439.620 euro extra op de rekening bijschrijven. De residentieclub klimt twee plaatsen op de ranglijst voor televisiegelden en staat nu negende. De stijging is vooral te verklaren door de zevende plaats dit seizoen en de degradatie van FC Twente. Het totale bedrag wat ADO aan televisiegeld krijgt volgend seizoen is 2,964.600 euro.

ADO was voor die negende plaats in een strijd verwikkeld met Heracles Almelo. De club uit Overijssel draaide een middelmatig seizoen en kunnen we terugvinden op de tiende plaats van de eredivisiestand. Door de zevende plaats van ADO wipt de groengele club over de Heraclieden heen in het televisiegeldklassement.

De Haagse club kreeg afgelopen seizoen 3,45% van het totaalbedrag van 70,7 miljoen euro. Dat was omgerekend 2.439.150 euro. Komend seizoen krijgt ADO 4,05%. De totale televisiepot voor het seizoen 2018/2019 is 73,2 miljoen euro

Factor tien
De telling voor de televisiegelden gaat over de laatste tien seizoenen. Om de recente resultaten zwaarder te laten tellen is aan het huidige seizoen factor tien gehangen. Dat loopt terug naar 2008/2009; in dat seizoen tellen de punten slechts eenmaal.

De ranglijst moet elk jaar worden opgemaakt, omdat de tv-gelden in Nederland niet gelijk worden verdeeld. De koploper in de tv-lijst kreeg tijdens het seizoen 2017/2018 dertien procent van de 70,7 miljoen euro. De nummer twee twaalf procent en nummer drie elf procent. Daarna loopt het percentage snel terug: de nummer vijf op de ranglijst krijgt nog maar acht procent.

Bron: Omroep West
GGH Media Leaderboard

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.