Het is maar goed dat de supporters van ADO het bereiken van de play-offs afgelopen zondag uitgebreid hebben gevierd. Want na één duel zit het mijmeren over Europa er al weer op voor de ploeg van trainer Fons Groenendijk. Onder aanvoering van uitblinker Mason Mount, goed voor drie goals en een assist, deelde Vitesse in Den Haag een enorme dreun uit: 2-5.

Er zijn natuurlijk gekkere dingen gebeurd – ook in Den Haag werd volop verwezen naar het wonder van FC Dordrecht – maar de kans dat Vitesse hetzelfde overkomt als SC Cambuur vorige week in de play-offs om promotie is natuurlijk te verwaarlozen. Al liet ADO in het goed gevulde Cars Jeans Stadion na rust wel zien dat het zich niet zomaar gewonnen wil geven.

Wellicht kan ADO nog een beetje hoop putten uit de finale van de play-offs die het zelf speelde in 2011. De Hagenaars wonnen de heenwedstrijd destijds met 5-1 van FC Groningen, maar gingen in de return met dezelfde cijfers onderuit. ADO plaatste zich uiteindelijk via strafschoppen voor Europees voetbal nadat Tim Matavz de beslissende penalty over schoot.

Diezelfde Matavz wenste vanavond niet opnieuw mee te werken aan een Haags feestje. Zeven jaar na zijn misser namens FC Groningen zette de spits Vitesse al vroeg in de wedstrijd op het goede spoor. Op aangeven van Roy Beerens profiteerde hij met een kopbal van de mistastende ADO-doelman Robert Zwinkels: 0-1.

De 35-jarige Zwinkels ontbrak de afgelopen vijf wedstrijden vanwege een liesblessure, maar kreeg tegen Vitesse weer de voorkeur boven coming man Indy Groothuizen. Gelukkig pakte die keuze niet uit, al kon de routinier er ook weinig aan doen dat het voor ADO in de eerste helft vaak dweilen met de kraan open was.

Door goals van Mason Mount (2x) en Bryan Linssen had Vitesse de buit voor rust al binnen. De Arnhemmers, die dit seizoen vroegtijdig afscheid namen van trainer Henk Fraser, lijken onder interim-coach Edward Sturing op het juiste moment de vorm weer te pakken te hebben. Toch blijft het ook wisselvallig wat Vitesse laat zien.

Toen Groenendijk met een dubbele wissel na rust alles op alles zette, kregen de gasten het nog knap lastig ook. Karakter kon je ADO ook vanavond weer niet ontzeggen. De ploeg deed er in de levendige tweede helft alles aan om terug te komen en kreeg daar ook genoeg kansen voor. Maar ondanks twee treffers van Nasser El Khayati lijkt de missie voor komende zaterdag een onmogelijke.

Bron: Algemeen Dagblad
Brody’s leaderboard

3 reacties

 1. Haagsicoon

  Ik had Groothuizen lekker in het doel laten staan die keepte gewoon lekker de laatste 5 wedstrijden.
  Dit had niemand verwacht althans niet deze uitslag maar ach schiet Falkenburg die bal er in krijg je met 1-1 een hele andere wedstrijd.
  ik geloof niet echt meer in een stunt komende Zaterdag maar ja zeg nooit nooit.

  Beantwoorden
  • Vakkie G

   joh wie weet worden vandaag klattie brekker en nonsens verkocht en saan er spelers die geen bonje maken onderling….misschien wel talenten uit onze eigen jeugd!!!!

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.