De wegen van ADO Den Haag en Édouard Duplan gaan scheiden. Het contract van de Franse aanvaller wordt niet verlengd, waardoor er na drie seizoenen een einde is gekomen aan de samenwerking.

Manager voetbalzaken Jeffrey van As geeft op de clubwebsite van ADO tekst en uitleg. “Helaas hebben we als club de beslissing moeten nemen om niet met Édouard verder te gaan. Hoewel de leeftijd steeds meer een rol bij hem gaat spelen, kan hij absoluut nog heel goed voetballen. We zijn er daarom van overtuigd dat hij voor andere clubs nog zeker een meerwaarde kan zijn.”

Van As vervolgt: “Edu is een sieraad gebleken voor zowel de Nederlandse voetballerij als voor ADO Den Haag. Zeker vorig seizoen, toen hij na de winterstop echt bepalend was in ons aanvalsspel. Dit jaar kampte hij in de eerste seizoenshelft helaas met wat knieproblemen, waardoor hij wat minder aan spelen toekwam. Na de winterstop was hij echter altijd aanwezig op de trainingen en was hij ook belangrijk in de kleedkamer. Edu is een voorbeeld voor alle jonge én oude spelers. Hij laat als geen ander zien hoe je het beste kan omgaan met teleurstellingen. We zullen hem op alle vlakken gaan missen en wellicht keert hij in de toekomst in een andere rol terug bij ADO Den Haag.”

Bron: Soccernews

10 reacties

  • Haagsicoon

   Het scheelt weer een flink stuk salaris en hij was geen basis speler eens komt er een tijd om afscheid te nemen.Hoe jammer het ook is.

   Beantwoorden
  • Marco

   He ‘Mister anti van As’, het maakt geloof ik niet meer uit wat er gebeurt he? Alles is negatief. Wat heeft van As jou misdaan? Dit begint echt zielige vormen aan te nemen jouw commentaar op dit forum. Elke normaal denkende TD zou Duplan niet meer aanhouden, Groenendijk heeft hem ook zelden opgesteld afgelopen seizoen. Die moet dan zeker ook weg?

   Beantwoorden
   • Vakkie G

    is hij de enige dan die van as bekritiseert ? dacht het niet of krijgen we weer het spelletje hier dat de persoon in kwestie onder een andere naam zich meldt en is marco gewoon van asje?? iedereen mag zijn mening hier geven hoor.

   • Marco

    @Vakkie G, Marco is gewoon Marco en geen alias voor iemand anders. Ik heb Van As nooit ontmoet en ben ook niet per se een fan van hem. Ik vind wel dat hij het goed gedaan heeft vanaf het moment van zijn aanstelling, want onze club was natuurlijk geen feest om in te stappen toen met al dat Chinese gedoe. Er waren niet veel gegadigden en hij had wel het lef, wat eigenlijk ook wel bij Ado past. Daarna Fons aangesteld die ook bij Ado past. En de resultaten zijn er toch ook naar? Vorig jaar vanaf de laatste plaats naar middenmoot, dit jaar stabiele middenmoter. Dat is allemaal veel beter dan met Petrovic en Dick ‘ik wil Ado helpen totdat de telefoon gaat uit Turkije’ Advocaat. Er is nu een veel beter verhaal dan toen. Maar goed, je mag het blijven afzeiken allemaal, dat is je recht en daar is een forum ook voor. En dan krijg je soms een reactie….

  • Haagsicoon

   Die van As heeft goed werk geleverd sinds hij in dienst is van de club. Iemand met een hoog salaris op de bank houden met 35 jaar is een beetje zonde vind je niet.

   Beantwoorden
   • Vakkie G

    tuurlijk is het salaris een punt maar van as treedt teveel op de voorgrond en we zijn teveel jonge jongen kwijtgeraakt en het verhaal pinas zit mij heel hoog ……… een supertalent en door van as een half jaar tenonrtechte in het tweede gelukkig via andere onderhandelaars nog goed gekomen maar ik mis rody de boer kasteneer hevel enzenz jonge gasten uit de eigen jeugd . dus voorlopig staat de balans met van as die overigens al jaren leurt bij ado voor een baantje …op negatief!

 1. Haagse Aadje

  Jongens, elkaar lekker in waarde laten. Voor of tegen iemand. Ik heb genoten van Duplan en zijn positiviteit.

  Beantwoorden
  • vakkieg

   paar stalen kniebanden heeft die fransoos en een beetje meer krediet had hij wel mogen krijgen!!!!

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.